[...] paczka dawno wysłana - poczta nawliła :( Evil - chyba potrzebuja tej reklamy bardzo skoro tak ich mocno reklamujesz :) - tylko że dziadujecie i za tę reklame nie płacicie - proste. Zresztą kończymy te głupią dykusje typu "dziad :) swoje a baba swoje" bo chyba zaśmiecamy posta Pozdrawiam **********.pl odzywki.pl - TE ADRESY TO [...]
No to nam cięzko doradzać, proste. Ja mam wrażenie, że mam do czynienia z 10 latką...Serio. Od 17 stron i hohohoh tematów wcześniej, zanim zaczęłaś pisać w jednym trąbią do Ciebie ludzie w tym ja, żeby wrzuć dietę, Ty na przekór, że nie ważysz, jakby Ci zależało na pomocy, do dostosowujesz się do panujących tutaj zasad wrzucasz kobieto ankietę, [...]
[...] pamiętam jak pisałeś, dlaczego węglowodany warto uwzględnić w śniadaniu przed treningiem. A Twoim zdaniem jakie węglowodany lepiej uwzględnić w śniadaniu przed treningiem: proste (np. owoce) czy złożone (np. płatki owsiane/jaglane)? Twoim zdaniem taki koktajl jak wcześniej pisałam jest odpowiedni na śniadanie przed treningiem? Po treningu [...]
A jeszcze gdybyś mógł odpowiedzieć na to :-) Twoim zdaniem jakie węglowodany lepiej uwzględnić w śniadaniu przed treningiem: proste (np. owoce) czy złożone (np. płatki owsiane/jaglane)? Twoim zdaniem taki koktajl jak wcześniej pisałam jest odpowiedni na śniadanie przed treningiem? Po treningu zjadam płatki jaglane z bananem, odżywką i orzechami. [...]
[...] te śniadania białkowo-tłuszczowe, większość ćwiczy po tych śniadaniach. Słyszałam opinie, że trening jest zupełnie inny niż po śniadaniu z węglowodanami - więcej energii, brak zamulenia. A u mnie jest zupełnie na odwrót. A w śniadaniu przed treningiem lepiej postawić na węglowodany złożone np płatki owsiane czy na węglowodany proste (owoce)?
Wiem, że już o to pytałam wcześniej, ale ostatnio znowu słyszałam że cukry proste (owoce) zalewają i że lepiej owoce zostawić tylko do posiłku potreningowego, a śniadanie przed treningiem zjeść B+T
Niestety wędliny mają to do siebie, że dodatki pewnych związków są niezbędne. Nie znajdziesz raczej na rynku takiej, która by nie miała azotanów. Powody są proste. Troska o Twoje zdrowie (toksyna botulinowa) i wygląd produktu. Nikt nie kupi mocno brązowej, wręcz czarnej wędliny. Nie wygląda to apetycznie. Poza tym, po 1-2 dnia się zepsuje.
Jasne rozumiem i przepraszam, że powielam pytania :-) A o owocach ostatnio znowu usłyszałam, że powinno się je ograniczać, bo to cukry proste, które niekorzystnie mogą wpływać na sylwetkę itd. I takie opinie zawsze mi namieszają w głowie. Ale nie chcę rozwijać tutaj znowu tematu owoców, bo już mi to bardzo dogłębnie wytłumaczyliście i zdaje sobie [...]
[...] takich skoków glukozy jak wypicie szklanki soku. Ostrożność należy zachować również w przypadku owoców suszonych, gdyż w tym przypadku zawartość cukrów może wzrosnąć nawet 10-krotnie, a to w niektórych przypadkach daje bardzo wysoką zawartość cukrów prostych. Dla przykładu, cukry proste w suszonych daktylach stanową około 65% masy produktu.
Dzięki za wyjaśnienie, czyli znowu wyszło na to, że płatki gotowane na wodzie w garnku zachowują się jak cukry proste to są głupoty - chyba nie mogę tak wszystkiego słuchać :-D Dobrze wiedzieć, że jest to bez różnicy czy je tylko zaleje wrzątkiem czy ugotuje :-)
Każdy z nas, szczególnie na początku swojej przygody z kształtowaniem sylwetki i poprawą zdrowia ma wiele pytań. Często są one banalne i proste. Jednak sprawiają nam sporo problemów i nie wiemy: - co, z czym łączyć, - ile czego jeść, - co jeść, - czego unikać, - jak co wpływa na nasz organizm. Dlatego też zdecydowanie warto pytać w sytuacji, gdy [...]
Każdy z nas, szczególnie na początku swojej przygody z kształtowaniem sylwetki i poprawą zdrowia ma wiele pytań. Często są one banalne i proste. Jednak sprawiają nam sporo problemów i nie wiemy: - co, z czym łączyć, - ile czego jeść, - co jeść, - czego unikać, - jak co wpływa na nasz organizm. Dlatego też zdecydowanie warto pytać w sytuacji, gdy [...]
[...] sprawdzić jak się sprawdza. ◘ oliwa Każdy czysty olej jest bezpieczny. ◘ miód Produkt o wysokim potencjale fermentacyjnym (nasila wzdęcia). Około 80% składu to czyste cukry proste: fruktoza i glukoza. Najgorsza jest tutaj fruktoza, i jej powinnaś unikać w każdej formie, jeśli jest jej więcej niż 5% masy w produkcie (w miodzie stanowi prawie 50% [...]
[...] Skoro znasz masę mięsa przed obróbką, jak i po obróbce, to wiesz ile określony element mięsa stracił wody w czasie pieczenia/gotowania. W ten sposób przy użyciu proporcji (proste matematyczne działanie - jak nie umiesz to zapraszam na forum w tym kierunku, dział "matematyka dla klas szkoły podstawowej 4-6). W ten sposób będziesz wiedziała ile [...]
[...] Skoro znasz masę mięsa przed obróbką, jak i po obróbce, to wiesz ile określony element mięsa stracił wody w czasie pieczenia/gotowania. W ten sposób przy użyciu proporcji (proste matematyczne działanie - jak nie umiesz to zapraszam na forum w tym kierunku, dział "matematyka dla klas szkoły podstawowej 4-6). W ten sposób będziesz wiedziała ile [...]
[...] g surowego fileta to (19,3 * 9,4)= ~181 g białka Otrzymałaś 666g po ugotowaniu. Pomijając straty białka w związku z obróbką (tak robimy) w 666g 'produktu' masz 181 g białka Aby otrzymać ile białka masz w 100g 'produktu' należy wykonać proste zadanie matematyczne (181/6,66)= ~27g białka Wychodzi, że na 100g Twojej szynki gotowanej masz 27g białka.
cóz - to nie takie proste może być coś naderwane ale nie musi ... a powiedz czy nastawiał ci ktos tą nóżkę ? ogólnie chłodź ją do 48h (głównie 24 h pierwsze) , możesz robić okłady z altacetu albo używać altacet żel a do tego : naproxen fastum reparil - do wyboru