[...] Na takim treningu w ciągu dwóch lat przytyłem 12 kg. 8 cm na "łapie" i siła wzrosła mi o jakieś 50%. Nie mam pojęcia czy dla Was to imponujący rezultat, ale ja osobiście jestem zadowolony. Nigdy nie brałem żadnych wspomagaczy typu kreatyna, białka czy carbo, więc jeśli należysz do osób preferujących sztuczną siłę i masę to olej mój trening.
nie wiem co to ale znalazłem na szybkiego poczytaj ja zmykam Oszustwo na wagę zdrowia Uszkodzenia mózgu i rdzenia kręgowego są nieodwracalne. Naprawę przerwanych połączeń nerwowych blokuje bowiem…nasz organizm. Jeśli tylko uda się go oszukać, sparaliżowani pacjenci będą mogli odzyskać kontrolę nad swoim ciałem. autorzy:Artur Włodarski, [...]
[...] masz ręce jak kobieta. Niestety westerminacja dopada też nasz kochany kraj. Co zrobić aby przybrać na wadze i żeby to było mięcho a nie tłuszcz? Zacznij jeść!! Oblicz sobie zapotrzebowanie i dodaj do niego z 500 kcal i jeść jeść jeść i jeść. Polecam jeść 3g białka na kg ciała i co tydzień się ważyć i dodawać białko do diety ;D Jeść jeść i jeść !!
które tak jak napisałeś będę brał max w ilości 2g/kg. Tylko mam pytanie te 2g/kg to jest w jednej porcji?. - broń boże. 2g na kg masy ciała to jest dawka całodzienna białka ze wszystkich źródeł łącznie, w tym z mięsa, jaj czy makaronu. Choć nie musi to być akurat 2g na kg masy ciała, może być 2,2 lub 1,8, to zasada jest taka, że liczymy białko ze [...]
Co do białka to oczywiście jak kolega wyżej napisał. Co do pleców to nie robię nic niezwykłego mc, wiosłowania sztangą, końcem sztangi itd, drążek czasami wyciąg. Nie mam do dyspozycji jakiś specjalnych maszyn
Witam Kreatyna nie powinna mieć żadnego wpływu na cukrzycę. Jednak powinieneś zasięgnąc opinii specjalisty Generalnie przy cukrzycy trzeba się pilnować i dobrze jest korzystać z konsultacji z dietetykiem klinicznym. Rozpisanie sobie samemu odpowiedniej diety jest praktycznie niemożliwe, gdyż potrzeba do tego ogromnej wiedzy i doświadczenia. I [...]
testowane na mniejszej ilości WPC i np. z cynamonem? co by mniej białka było _____ Klasa :-) /SFD/Images/2016/6/7/6a4a12ae3d5d424aaf30e50919febe43.jpg Zmieniony przez - dideek w dniu 2016-06-07 10:06:36
Witam Twaróg jest dobry źródłem białka a jego zaletą jest niska cena. Niektórzy twierdzą jednak, iż zawiera on białko niepełnowartościowe, jednak jest to teoria błędna. Kazeina faktycznie ma trochę gorszy aminogram niż chociażby białko jaja, jednak nadal pozostaje ona pełnowartościowa, stąd słuszny wydaje się wniosek, iż warto wprowadzić ją do [...]
Chodzi o to, że np. każdy hydrolizat białka jest po części bardziej szkodliwy bo wchłania się od razu. Co za tym idzie nerki muszą pracować szybciej i są tym samym poddawane dużym obciążenią. To wszystko. Nawet jak spojrzymy na to z fizjologicznego punktu widzenia, to sami stwierdzimy, że hydrolizą powinien zajmować się sam nasz organizm i nie [...]
Witaj, Po pierwsze zamieniłbhym te białko na inne np. http://www.sfd.pl/sklep/SFD_Wpc_protein_plus-opis3653.html gdyż w activlabie poprzez dodatek tauryny,kreatyny masz mniej białka ( pisałem temat o tym ). Do diety dodałbym tłuste ryby jak śledź , makrela czy łosoś by podbić zawartość omegi 3 w diecie. Kalorie też bym podwyższył spokojnie :)
[...] Gdy celem jest budowa masy mięśniowej, to dodać należy do niego około 400 kcal. Następnie podzielić otrzymany wynik na makroskładniki: 2 g/kg masy ciała białka, 1-1,5 g tłuszczów i reszta kcal pochodząca z węglowodanów. W Twoim przypadku, gdy spożywasz sporo kcal i dużo węglowodanów. Warto zwracać uwagę na to, aby w diecie [...]
Hm.... interesujace.... Moze cos w tym jest... Mi osobiscie sie wydaje ze to co naturalne jest najlepsze (czyli kurczaczki lub swinki pieczone czy jakies inne jelenie) ale z drugiej strony dostarczyc duze ilosci np. bialka z pozywienia to nie takie proste... szczegolnie jezeli zalezy man takze na nie pochlanianiu innych skladnikow - np. tluszczy i [...]
[...] rakotwórcze (???) -często powodują uczulenie na białko w takim razie duza ilosc sera białego czy piersi w nadmiarze tez spowoduje skaze białkowo - przeciez to tez zrodlo białka -to co w nich jest to wcale nie jest to co piszą że tam jest,tylko jakiś shit powiedz dla lekarza że obecnie firmy (za wyjatkiem niektorych "podpuchowych" [...]
Kiedys slyszalam ze jakies krysztalki (chyba bialka) jesli spozywa sie bialko serwatkowe osadzaja sie w aorcie i powoduja choroby serca. To bylo dowiedzione przez amerykanskich lekarzy. PS. moj brat jest doktorem i wyklada na harvardzie wiec nie klamalby w takiej sprawie
popatrzcie . serwatka wytwarza sie w procesie robienia sera( zawiera 1% bialka kilka procent laktozy a reszta to woda) takie firmy jak rolmecz odparowywuja ta wode i uzyskuja serwatke w proszku. nastepnie firmy majace odpowiedni sprzet w procesie ultrafiltracji oczyszczaja ta serwatke i wychodzi nam WPC.firmy odzywkowe kupuja surowe WPC dodaja do [...]
zawsze bylo i bedzie wiadomo ze bialko takie z kurczaka tudziez zwierzat jest zdrowsze niz takie w proszku ale. U mnie na lekcji chemii poruszylem ten temat nauczycielka jest z lekka przekonana do suplementow aczkolwiek w kwestii bialek sie z nia zgadzam . Bialka jak wiadomo dziela sie na segmenty aminokwasow w bialku kurczaka badz czegos innego [...]
Eee Nie zauważyłem i dalej nie widzę No nie ważne, każdy wie raczej o co biega Dla mnie i dla mojego ciała białko to białko i tyle, nie da się podzielić białka na syntetyczne(gorsze) i naturalne(lepsze)
[...] co słyszał, że ”Jankowi” pomogło… brałem odżywki klasy wyższej średniej (zadniej metki ze tak powiem) miedzy innymi kreatyna 3 x, około 7 kg białka, dextrozy i inne tego typu polecane przez producentów...) nie chce pisać czyich bo nie o to w tym chodzi zresztą myślę ze wszyscy robią w ch** tymi naturalnymi [...]
i twoim zdaniem wszycy jadacy na suplach maja uszkodzenie watroby? i przez tyle lat nikt tego nie zauwazyl? moze dobrze sie ukrywaja ze swoim "malejacym bicepsem" i wstydem ze nie mogapic na imprezach? - czemu ci ten bic maleje? przez watrobe nawet bez supli juz nie mozesz cwiczyc? lekarze zawsze staraja sie na cos zwalic wine - jak nie [...]