[...] znajomy kulturysta powiedział mi, że On i jego znajomi kulturyści jedzą tylko białko - przez 4 dni chudą rybę...ani tłuszczu ani warzyw 8-O oni tak muszą?? jest jakaś różnica między jedzeniem samego białka, a białka i tłuszczu na odwadnianiu? i jak jest z warzywami - im mniej tym lepiej? 2. ile można jeść na odwadnianiu? przyjąć 1300-1400kcal?
[...] prosty program w exelu ^-^, gdzie w arkuszu pierwszym należ podać wagę i współczynnik aktywności,natomiast w drugim arkuszu, przedstawiona jest zapotrzebowanie: kcal ogólem ,białka (kcal), tłuszczu (kcal), weglowodanów (kcal), białka (w gramach), tłuszcz (w gramach), weglowodanów(w gramach),WW 1g na kg, Białka1g na kg Tł 1g na kg. Gdzie można [...]
[...] na to, mysle ze w wieku 16 lat 2g bialka na 1kg masy ciala starczy bo i tak wiecej nie jestem w stanie przyswoic (chyba) oto dieta: Dieta na mase: Robiona wg proporcji 2.5g białka /1kg masy ciała, 6g węgli /1kg masy ciała, Zapotrzebowanie: białko 200g, węgle 480g Waga: 80kg, 1. Musli z rodzynkami i orzechami 150g + 400 ml mleka 0.5% = 92g [...]
radosuaf Czyli 1x50 sek. da taki sam rezultat jak 5x10 sek.? jesli przerwy beda powiedzmy rzedu 3 sekundy pomiedzy podejsciami farseer Wodyn kiedys pisales, ze na studiach jechales na mleku, chlebie i ogorkach i wciaz cwiczyles pytalem Cie kiedys w ktoryms temacie, jak sobie radziles w takich ciezkich warunkach, jak wygladal trening blabla. i [...]
[...] ale niestety sama siłownia to nie jest rozwiązanie - trzeba dodać aeroby: biegi, spacery, pływanie itp .itd. Dieta kulturystyczna również nie jest najzdrowsza - nadmiar białka => obciążenie organizmu. Ogółem - umiar panowie, we wszystkim. I w piciu, w pakowaniu i w "robieniu kariery" Co do tego, że nie trzeba być największym - [...]
Chodzi o to, że idąc tropem "rewelacji" można powiedzieć, że dla człowieka nie ma "dobrego" źródła białka. Bo jeśli nie mleko, soja, mięso to co? Jajka też odrzuć, bo cholesterol... Tak, mleko jest podstawowym źródłem białka. Ja od jakichś 20 lat piję litr dziennie, czasami dwa litry. Żadnych problemów oprócz faktu, że nie [...]
[...] 60 g borówki, 15 g migdały (posiekane własnoręcznie - z pozdrowieniami dla LAURY) , łyżeczka kakao, proszek do pieczenia, cynamon, cukinia 100 g, 20 g WHEY UNS, 35 g białka jaj +20 ml mleko do kawy http://dorisk.gbzl.pl/foty/822B.JPG 2. 55 g makaron razowy, 90 g polędwiczki z piersi kurczaka + warzywa http://dorisk.gbzl.pl/foty/828B.JPG [...]
[...] było! Mam grup krwi A itp. więc jestem jakoś bardziej genetycznie przystosowany do przyswoajania produktów rolnych. Choć to słaby argument. Zresztą wszystko zaczeło się od białka które miało nie szkodzić, a zaszkodziło. Swoje na temat glutaminy napisałem powyżej. Być może to przejściowa jakaś schiza organizmu na dostarczenie zbyt dużej dawki [...]
[...] lat temu głównym ich zastosowaniem było uzupełnianie aminogramu u wegetarian. W zwiazku z powyzszymi uważam iż najlepiej je przyjmować przed każdym posiłkiem w którym część białka jest pochodzenia roślinnego. Przykładowo: EAA plus ryż plus kurczak . Kurczak sam w sobie jak wiadomo ma aminogram "pełnowartościowy" , z kolei EAA plus ryż [...]
[...] NIE CHC EMIS IE PISAC, ALE GOLNIE POZMIENIAJ TLYKO TO CO NAPIALEM I DORZUC SPORO SPORO WARZYW, ZAKUP KONIECZNIE OLIWE(EXTRA VERGINE)UWZGLEDNIJ W DIECIE... 2. Czy nie za dużo białka (wychodzi mi 3,6g/kg masy ciała, więc chyba trochę za dużo)DUZO ZA DUZO. BIALKA MAX 2,2GR NA KG MAYS CIALA!!! 3. Czy po treningu nie lepiej byłoby zastąpić Gainera [...]
[...] dyscyplin siłowych, siłowo-wytrzymałościowych oraz kulturystów. OLIMP 80 zapewnia optymalny przyrost masy mięśniowej i siły poprzez zwiększoną podaż wysokiej jakości białka. OLIMP 80 zawiera pełnowartościowe, łatwoprzyswajalne białka bogate w aminokwasy egzogenne, w tym rozgałęzionych łańcuchach, co umożliwia utrzymanie dodatniego bilansu [...]
[...] mąż cyknął zdjęcie tyłów. Mam nadzieję, że coś się tam powoluuuutku dzieje. http://dorisk.gbzl.pl/foty/470.JPG MISKA: 1. OMLET- 80 g owsiane, 20 g WPC, 100 g dynia, 80 g białka jaj, 60 g borówka, proszek do pieczenia, 10 g kakao, wiórki kokosowe, 20 g orzechy włoskie, 50 ml mleko ALPRO do kawy http://dorisk.gbzl.pl/foty/400.JPG 2. 80 g [...]
[...] niziutko) BTW 67/ 5/ 220 1. OMLET- 60 g płatki owsiane, 20 g otręby orkiszowe, 30 g g borówki, 30 g maliny, 8 g płatki migdałów, łyżeczka kakao, WHEY UNS 15 g, 35 g białka jaj, cukinia 100 g, proszek do pieczenia, cynamon + 20 ml mleko do kawy http://dorisk.gbzl.pl/foty/836B.JPG 2. 73 g makaron razowy, 60 g polędwiczki z piersi kurczaka [...]
[...] kawa z ekspresu. To wystarczyło by rozpocząć dzień z porządnym uśmiechem na twarzy %-) Sobota - 30.05. 2015 r Na halę dotarliśmy już o godzinie 9.00 by przygotować chociażby białka na degustację. Tym razem postawiliśmy na smak czekoladowy i truskawkowy. Z reszta kto kosztował ten wie. Przygotowaliśmy również specjalne miejsce, gdzie odbywały się [...]
[...] C i kwasowi solnemu, który zawarty jest w soku żołądkowym. Przyswajanie go zwiększają kwas askorbinowy (wit. C), niektóre aminokwasy oraz tzw. meat factor - występujący w białkach mięśniowych (mięso, drób, ryby), a utrudniają m. in. wapń, niektóre białka roślinne, fosforany i szczawiany. Żelazo jest: składnikiem hemoglobiny, mioglobiny i wielu [...]
nie zacyznaja dzialac po 30minutach ale maxa we krwi - maxymalny poziom jest gdzies po 20-30minutach max! jest sinusoida powoli rosnie max przez chwile i poznije troche dluzje spada niz rosnie 0-20/30 ->rosnie 20/30-40 -> max 40-120/150 -> spada pisalem ze nie widze sensu dawac - choc mozna! - ale w takim przypadku nie pic na treningu [...]
nie wnikalem - ale jesli to trening na czczo - to moze powinno pytanie brzemiec ile zaoszczedzimy podczas treningu? bylo podobne badanie bialko przed treningiem a trening na sucho (na wodzie) roznica byla znaczna w odpowiedzi po treningu (anabolizm) ale jak sprawa ma sie na przestrzeni okna 24-48h? liczy sie w koncu roznica - ile stracilismy i ile [...]
Biniu, doprecyzowując te mechanizmy... Jeżeli dieta zawiera mało węglowodanów, ale dużo białka, to insulina i tak wydzielana jest w odpowiedniej ilości, z uwagi na pro-insulinową aktywność aminokwasów. Jeżeli natomiast przeważają tłuszcze, to wtedy wkracza do akcji wisfatyna, produkowana przez tkankę tłuszczową, stymulowaną wysokim porcjami kwasów [...]