[...] takiego stanu rzeczy. Po pierwsze nikt nie wie, co oni tak naprawdę robią. Po drugie - nie zyskasz wielkich przyrostów masy samym ćwiczeniem i wielkimi dawkami pochłanianego białka. Każdy kto twierdzi, że zbuduje ramiona o obwodzie 48 cm bez sterydów, tylko przyswajając tony białka jest w wielkim błędzie. Zacznijmy do początku, wyjaśniając [...]
[...] i szczupłej sylwetki. Pieczywo to przede wszystkim źródło dużej ilości węglowodanów. Nasza codzienna dieta powinna się składać w 55-60 proc. z węglowodanów, 10-15 proc. białka i mniej niż 30 proc tłuszczów. Jeśli będziemy się tak odżywiać, już po 2-3 miesiącach stracimy nieco na wadze. Tak wynika z badań przeprowadzonych na amerykańskich [...]
[...] dodatki ułatwiające trawienie, przyswajanie pokarmów i tym samym dostarczenie zwiększonej liczby składników pokarmowych do krwi, a stąd do mięsni. Uzupełniamy zapasy białka Dodaj pokruszone drobno migdały (lub masło migdałowe, jeśli uda Ci się je zdobyć) do owsianki lub szejku proteinowego. W zasadzie do tego celu można by też wykorzystać [...]
[...] spustoszenie. Jest bardzo silnym androgenem i mocny anabolicznie. Zwiększa możliwości organizmu w przyswajaniu pożywienia i tym samym sprawia, że możemy lepiej przyswajać białka, węgle, tłuszcze. Nie oznacza to, iż należy po niego sięgać. Post ten dedykowany jest osobą początkującym, toteż nie zabierajcie się za Tren bo to nie Wasza liga. [...]
[...] mięśni. Składa się z 22 aminokwasów (właściwych cegiełek budujących komórki), z których część jest ważniejsza od pozostałych. Ostro trenujący kulturyści przyjmują ok. 2g białka na każdy kilogram wagi ciała dziennie. Dobre źródła: ryba, kurczak i indyk bez skóry, białko jajek, chude czerwone mięso, beztłuszczowe produkty mleczne. Węglowodany [...]
[...] W swojej skarbonce udało mu się uzbierać 600zł , i na ten cel postanowił je przeznaczyć. Po ustaleniu diety w dziale odżywianie okazało się iż Jasiowi brakuje w diecie białka (jak wiadomo na redukcji powinniśmy podnieść ilość tego makroskładnika w naszej diecie) , dlatego swoje poszukiwania rozpoczyna od wybrania odpowiedniej odżywki [...]
[...] liczyłem z tabel ze strony: http://www.dobradieta.pl/tabele.php oraz z tabel które znalazłem w "Dzienniku posiłków" przyjąłem, ze na masę najlepiej będzie liczyć: 2,3gramy białka/kg ciała 1,3gramy tłuszczu/kg ciała 5,5gramy węglowodanów/kg ciała co daje 173 gramów białka 97 gramów tłuszczu 413 gramów węglowodanów dziennie, ale po rozpisaniu [...]
[...] tzw. negatywnym bilansem azotowym. Po odstawieniu sterydów organizm nie jest w stanie przywrócić normalnego poziomu hormonów organizmie. W międzyczasie organizm traci dużo białka, z tego powodu regeneracja jest niewystarczająca. Po odstawieniu sterydów organizm Źle znosi długi i ciężki trening. Właściwym wyjściem jest zredukowanie treningu [...]
W poprzednich kilku tematach omówione i udowodnione bylo działanie kreatyny powodujące wzrost siły,mocy,wzrost wykononanej pracy,wzrost wytrzymałości i masy mieśniowej; również jak najlepiej stosowac kreatynę (faza ładowania vs. stałe dawki). W tym temacie zaprezentuje kilka badań mówiących o efektach ubocznych (tj.braku efektów ubocznych !) po [...]
[...] ten temat, gdyż właśnie przed takim dylematem doboru supli właśnie stoję i wszystko planuję. Aktualnie jestem na zaawansowanym planowaniu odżywek białkowych. Jako, że 10g białka z piersi kurczaka (przyjmując cenę 16zł za kg piersi) wynosi 70gr. to przyjmijmy, że białko w tej cenie jest wzocem (oczywiście biorąc pod uwagę zawartość białka, a [...]
[...] jednak nadal wysokie zapotrzebowanie na węglowodany, zostaje zmuszony do ich wytwarzania z innych metabolitów ustrojowych. Wówczas głównym źródłem do ich produkcji stają się białka tkanki mięśniowej, a to oznacza utratę masy beztłuszczowej i tym samym zwiększenie udziału tłuszczu w ogólnej masie ciała. Jeżeli po zakończeniu ćwiczeń siłowych [...]
[...] odżywczych i to w odpowiednich ilościach. Oznacza to 5 posiłków dziennie spożywanych w stosunkowo równych odstępach czasu. Przede wszystkim powinniście dostarczać dużo białka np batony białkowe. Pozwoli to uzupełnić braki powstające w diecie. Jedną z najważniejszych spraw jest picie odpowiedniej ilości płynów na urlopie. Tkanka mięśniową [...]
[...] zwiększyć masę mięśniową, to ta masa musiała z czegoś powstać. Moja dieta w tym okresie wyglądała następująco. Godz. 8.00 - pierwszy posiłek Płatki owsiane (100 g), białka jaj (50 g), izobat białka (30g), olej lniany oraz olej z wiesiołka Suplementy Omega-3 (1000mg.), Animal Flex, Witaminy, Lecytyna, Witamina A, Beta-karoten (10mg.), [...]
[...] jej następstwa. W wyniku licznych badań, w których szczurom podawano pokarm zawierający głównie cukry i skrobie okazało się, że jeden z aminokwasów (podstawowych składników białka) - tryptofan, w dużych ilościach przenikał do mózgu. Tryptofan (aminokwas, który musi być dostarczony organizmowi z zewnątrz, w pożywieniu), będący prekursorem [...]
[...] się z niej ok. 500 nowych dań. Możemy kupić już z soi nie tylko kotlety, ale również kiełbaski, pasztet, gulasz czy flaki. Stało się tak dlatego, że soja zawiera bardzo dużo białka, nawet do 40%, które jest wartościowe, a jego skład aminokwasowy jest najbardziej spośród produktów roślinnych zbliżony do białka mięsa. Pod względem zawartości białka [...]
[...] Nitroprogen NitroProGen jest 100% odżywką białkową zawierającą połączenie protein o działaniu anabolicznym i antykatabolicznym. W skład preparatu wchodzą szybko przyswajalne białka serwatkowe w postaci hydrolizatu i koncentratu, które gwarantują natychmiastowe działanie anaboliczne poprzez zwiększenie syntezy białkowej. Powoduje to, że aminokwasy [...]
EPA/DHA (omega 3) i ich wplyw na budowe/zwiekszenie suchej masy miesniowej. Gdzies tam kiedys sie przewinelo kilka badan wskazujacych polaczenie epa/dha ze wzrostem suchej masy miesniowej. Z reszta juz czytając te dwa tematy: http://www.sfd.pl/EPA_%26_DHA_omega3__a_utrata_tkanki_tłuszczowej-t708728.html [...]
[...] delikatnie zmniejsz ilość kcal tak by chudnąć ok 0,5-1kg na tydzień, nie więcej. 2)Rozkład białek, tłuszczy i węglowodanów. Tutaj panuje moda na olbrzymią ilość białka (2,5gr na kg mc) tłuszcz 1,0 oraz drastyczne ścięcie węglowodanów ograniczając je tylko do posiłków okołotreningowych. Moda ta wynika ze ślepego papugowania [...]
Pierwszy preparat na rynku o tak zaawansowanym składzie aminokwasowym ! Bez ściem same suche fakty ! Kompleksowy preparat proteinowy, w którym głównym źródłem białka są najwyższej jakości enzymatyczne hydrolizaty dwóch najlepszych źródeł protein zwierzęcych - białka serwatki i białka kurczaka. Takie zestawienie gwarantuje osiągnięcie profilu [...]