Ryby bez wątpienia są jednym lepszych źródeł białka w naszej diecie i zdecydowanie jedynym sensownym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega 3, takich jak eikozapentaenowy i dokozaheksaenowy. Poza tym mają one pyszny smak. Jednak to już jest kwestia gustu. Plusem ich jest również to, że występują w ogromnej ilości [...]
[...] wody w organizmie czy odkładanie się tkanki tłuszczowej. Co więcej mleko nie jest dobry pomysłem na śniadanie ze względu na sporą zawartość kazeiny - długo przyswajalnego białka. To samo tyczy się płatków owsianych które nie są dobrym pomysłem dla każdego, mogą one dość mocno podnosić poziom cukru we krwi co u wielu osób nie jest wskazane z [...]
Tunczyk nie jest zly ale nie bazuj na nim jako glowne zrodla bialka, nie jedz go codziennie. J/w tluste ryby tak samo, ogolnie udzial bialka masz dosc wysoki nadal, ile dales nadwyzki kalorycznej od podstawowego zapotrzebowania ?
[...] należy zwiększyć podaż kaloryczną o kolejne 10%. Wzrost kaloryczności powinien następować powoli, żeby ograniczyć ryzyko przybierania tłuszczu. Po trzecie: podaż białka, tłuszczu, węglowodanów Białko - źródła fachowe oraz doświadczenie wielu sportowców podają, że wartością optymalną jest ok. 2g białka na kg całkowitej masy ciała. [...]
[...] ) Oprócz siłowni dochodzi często koszykówka i piłka nożna, stąd dosyć wysoki próg kaloryczny. Wszystko rozdzielone na 6-7 posiłków. Moja dieta nie jest jakaś cudowna. Źródła białka to indyk, jajka, tuńczyk, twaróg, wołowina i czasem mleko (po treningu odzywka białkowa). Węgle to głównie kasze, płatki owsiane, banany, ryż długoziarnisty (czasem [...]
[...] Warto jednak wiedzieć, co powinno znaleźć się w takiej diecie. Niestety nie każdy zdaje sobie z tego sprawę. Podstawą diety zbilansowanej powinny być odpowiednie źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Im mniejsze przetworzenie produktu, tym lepsza jest jego jakość. Warto więc zwracać na to uwagę. Do zalecanych źródeł składników odżywczych [...]
[...] teraz na rzecz masy. Co do treningów to wszystkie partie raz w tygodniu, 3 treningi w tygodniu - max. ciężary 4-8 powtórzeń na serię. Zaczynam z początkiem wakacji Co do białka - to w miejsce kalorii, które były ze zbyt dużej ilości białka - mam dać po równo kalorii z węgli i tłuszczy? Zmieniony przez - kmx01 w dniu 2014-06-22 21:51:51
Odżywka białkowa jest produktem, który zawiera w swoim składzie od około 70 do 85% białka. Idealnie sprawdza się w sytuacjach, gdy: - nie mamy czasu zjedzenie źródeł białka w diecie: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html - nie mamy ochoty na ich zjedzenie: [...]
Jadłem kilkanaście próbek tego białka każdy smak mi smakował po prostu bomba rozpuszczalność 100%-ntowa. Ale jak zwykle jest jedno ale cena jest niestety wysoka no i 66g białka w 100g
[...] tego, że nigdy nie wiadomo, kiedy przytrafić może się nam sytuacja, w której nie będziemy mieli możliwości, czasu, ochoty na przygotowanie, czy zjedzenie określonych źródeł białka: mięs, ryb, jaj, czy nabiału. Często również przytrafiają się nam sytuacje, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego. To właśnie odżywka białkowa może nam pomóc, gdy najdzie [...]
[...] Im więcej różnorodnych, zdrowych produktów tym więcej wartości odżywczych trafia do naszego organizmu Kiedy włączyć suplementację? Jeśli z wyliczeń wynika nam niedobór białka w diecie – uzupełniamy je odżywką białkową. Np. Odżywką ALLNUTRITION Whey Protein - pomaga w utrzymaniu oraz wzroście masy mięśniowej - prezentuje wysoki poziom [...]
tluszczu to ryz ma akurat najmniej, duzo ma bialka (ok 8 g na 100g ryzu ale to tego wartosciowego bialka). Dotego ok 85g weglowodanow i troche innych składnikow odzywczych ale o tym poczytaj sobie juz na opakowaniu :P . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . [...]
[...] dodatek do posiłków lub na ciepło, jako element dań z makaronem, czy pizzy. Jednak poza walorami smakowymi, dlaczego jeszcze warto jeść mozzarellę? -Jest świetnym źródłem białka - mozzarella w 100 gramach posiada blisko 30 gram białka. Z kolei białko znajdujące ię w nabiale ma całkiem dobry profil aminokwasów. -Posiada bardzo dobre tłuszcze [...]
Swietny temat! Ja jak na razie wyprobowalam total whey gold i jest fantastyczne, mniam, mniam. Na razie jednak nie rozpracowalam wielu sposobow spozywania takiego bialka. Mieszalam z woda i z mlekiem do picia, albo z niewielka iloscia wody i uzywalam jako sosu do np. placuszkow z platkow owsianych. No i raz przygotowalam snickersy wedlug [...]
ja glownie jadam/pije bialka naturalne, szybko mi sie smaki nudza i nie mam pozniej ochoty pic. glownie trecka/vs/sfd z innych http://www.sfd.pl/sklep/Optimum_Whey_Gold_Standard_100-opis2268.html a jak mam za duzo kasy (rzadko) to cos scitec-a kupie-smaczne bialka
IOK my tutaj nie jesteśmy zawodowcami i zwisa nam, czy odżywka ma 22g białka w porcji jak jest napisane na etykiecie, czy tez może 20g albo 18. Białko białkiem i nie ma znaczenia czy amerykańskie, polskie czy nawet grenlandzkie, byleby nam pasowało. Pijemy je po to, żeby podbić ilość białka w diecie lub po prostu dlatego, że po [...]
A jak to w koncu jest z ta ilością białka? Dziewczynom z dzienników polecacie ok 150g na dobe. A jak to jest dla osoby ćwiczącej (3 razy siłowo/tydz., w pozostałe dni wytrzymałosciówki lub interwały)której zależy po prostu na utrzymaniu formy? Jestem osobą drobną (47-48kg) wiec powinnam chyba spożywać ok 80g białka dziennie? Czy jeśli czsem zjem [...]
Jako dziecko też mleko w proszku na sucho zamiast słodyczy i kredę jadłam razem z matką ale to były stare czasy i kreda była prawdziwa, a nie oszukiwana chemią Bull, czyli co? Opis na Nectarze to ściema? zmniejsza się przyswajalność białka? Białka na sucho mogą mieć negatywny wpływ na przewód pokarmowy?
pewnie po białku albo gainerze tak ***ie amoniakiem bo sie białka zdenaturyzowały. Podejrzewam że był w dodatku zakręcony, sam tak miałem od tej pory zawsze zostawiam otwarty a po wypiciu białka tylko obtokuje i nie ma żadnego smrodu. Tak jak koledzy powyżej wyparz go dobrze i będzie ok tylko sitka nie wyparzaj bo ci sie odkształci i nie bedzie [...]
Jajko skarbnica wartości odżywczych Jajka są przede wszystkim źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. Jajko jako jedyny produkt spożywczy zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne. Jajka dostarczają również witaminy A, E, D oraz K i B2, B12 oraz kwas pantotenowy. Znajdziemy w nich również wiele cennych składników [...]