[...] dokładnego wzoru: http://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych-. Składniki odżywcze warto dobrać zgodnie z zaleceniami: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kcal pochodząca z węglowodanów. Masz dość wysoki poziom tkanki tłuszczowej, więc ilość białka możesz policzyć na beztłuszczową masę ciała. [...]
Wcale nie musisz kupować drogiego białka, ważne abyś kupił produkt pełnowartościowy. Co oznacza pełnowartościowe białko? I na co należy uważać przy wyborze odpowiedniego białka? Wiele osób wpada w sidła tanich zakupów i zamiast białka serwatkowego, kupuje serwatkę białkową, a są to dwa inne produkty. Serwatka białkowa przeznaczona jest do wyrobów [...]
[...] jaką organizm może przyswoić przez trawienie. Wartość energetyczna wyrażana jest w kilokaloriach (kcal) i kilodżulach (kJ). Wszystkie składniki pokarmowe, zarówno białka, węglowodany, tłuszcze, jak i alkohol, zawierają kalorie. Białka dostarczają 4kcal/gram Białka to podstawowy budulec naszego organizmu. Są to związki organiczne [...]
[...] każdej diety, gdzie za dietę uważamy sposób odżywiania a nie tydzień lub dwa restrykcji. W prawidłowej diecie zbilansowanej każdy posiłek powinien składać się ze źródeł białka, węglowodanów i tłuszczy. Jaką rolę pełni białko? Białko jest głównym składnikiem budulcowym co jest istotne zwłaszcza dla sportowców, ale nie tylko bowiem każdy z nas [...]
Neal jak juz tlumaczyles tego arta to trzeba bylo to zrobic dokladnie T3 Post Cycle Therapy Na wstęp ładunek węglowodanami przez 3 dni: Węglowodany: 1.75g x BW Białka: 0.75g x BW Tłuszcze: 0.25g x BW BW w funtach chyba bo na pewno nie w kilogramach
[...] masę mięśniową, czy redukować tkankę tłuszczową. Kolejnym krokiem jest podział otrzymanych kalorii na zalecane ilości składników odżywczych. Standardowo będzie to: 2 g białka, 1 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Warto pamiętać również o tym, z jakich źródeł makroskładników należy korzystać, komponując posiłki. Będą to: [...]
[...] innego, i znów piję gainera + białko + kreatyna + bcaa. Co mnie nurtuje? To że piję w przeciągu 2h 2x odżywki. Myslę o tym czy by po prostu nie przestać pić przed siłownią białka i gainera bo jednak niezbyt to poprawne, bo mój żołądek jest na skraju pęknięcia po tym drugim śniadaniu i wypiciu kolejnej porcji odzywek. Może powinienem pierwszą [...]
[...] innego, i znów piję gainera + białko + kreatyna + bcaa. Co mnie nurtuje? To że piję w przeciągu 2h 2x odżywki. Myslę o tym czy by po prostu nie przestać pić przed siłownią białka i gainera bo jednak niezbyt to poprawne, bo mój żołądek jest na skraju pęknięcia po tym drugim śniadaniu i wypiciu kolejnej porcji odzywek. Może powinienem pierwszą [...]
Witam. Mam pytanie. Czy ilość białka spożywanego ma wpływ na odczuwanie łaknienia??? To znaczy czy jeśli mamy dobrze dobraną ilość białka do wagi i celu to może być taka sytuacja, że mniej będziemy odczuwać łaknienia mimo np mniejszej ilości spożywanych kalorii ???? Zmieniony przez - artur_szw w dniu 2018-01-16 18:33:14
Kompletnie nic nie spadło, ale chyba z pasa to zawsze długo trzeba czekać na efekty co nie ? Jeżeli chodzi o makro to staram się jeść te 2g białka/kg masy ciała, ale przyznam, że nie udaje mi się to za często, bo po prostu nie czuje aż takiego łaknienia przy zjadaniu posiłków. Jak tak patrze sobie na aplikację do liczenia kalorii ( wiem, że to [...]
Witaj. Dobrze, że pytasz. Swego czasu pojawił się taki mit, że jednorazowo przyswoi się tylko 30g białka. Oczywiście ta cyfra jest niedorzeczna, bo przecież wiadomo, że nie można porównywać 50 kilogramowej kobiety do 120 kilogramowego mężczyzny. Na podstawie badań naukowych można stwierdzić, że większość korzyść osiągniesz z 40g białka niż 20g. [...]
[...] na funkcjonowanie organizmu. Będą one uzależnione od budowy ciała, składu ciała danej osoby oraz rodzaju aktywności, jak również płci i stanu zdrowia. Możemy przyjąć 2,2 g białka na kilogram masy ciała. Dlaczego tyle białka? Sportowcom zaleca się dzienną podaż protein na poziomie od 1,2 do 2,2g / kg całkowitej masy ciała. W przypadku sportów [...]
[...] zmień swój system żywienia, bo daleko w tym sporcie nie zajedziesz, nie znając podstaw takich jak: swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, czy ile spożywasz w ciągu dnia białka, węglowodanów i tłuszczy. Posiadając mniej więcej (chociaż) wyliczone istotne kwestie, będziesz mógł zacząć korzystać z np. kalkulatora żywieniowego potreningu.pl i [...]
Każdy trenujący na siłowni, komu zależy na poprawie jakości swojej sylwetki, wie o tym, że podstawą tego jest dostarczenie odpowiedniej ilości białka w diecie. W tym celu należy dostarczać je z zalecanych źródeł pożywienia, czyli: mięs, ryb, jaj, nabiału. Warto poczytać więcej na ich temat tutaj: [...]
warto pomyslec o conajmniej podwojnej ilosci bialka jaka podał S.E.T.H, to co jest powyzej to jest absolutne minimum nawet nie na cykl kiedy przyswajanie bialka jest wieksze ale do calorocznej suplementacji. warto wspomniec jeszcze o zakupieniu cynku. a jesli chodzi o sam cykl to zamiast 2-2-3-3-2-1 wolalbym wziac 2-3-3-2-2-1. sog niestety juz [...]
[...] musza byc duże myslę że ok 4-5 kg . Aby zejść z kosztów i zoptymalizowac przyrost masy proponuje ci do drugiego sniadania i po treningu jakis geiner z duza zawartościa białka np 27 % A jako białko na noc czysty izolat lub koncentrat białka serwatkowego (w zalezności od zasobności portwela ) . Mile widziane tez aminokwasy , tauryna i [...]
[...] dość szybko pokaźną masę 5-10kg i siłę (do 20kg w wyciskaniu na ławce) po jednym cyklu. OCZYWIŚCIE PRZY DOBRYM ODŻYWINIU. Utrzymuje dodatni bilans azotowy i zwiększa syntezę białka (dodatni bilans azotowy znaczy tyle, że mięśnie rosnąJ). Mówiąc prościej powoduje, że cokolwiek zjemy organizm wspólnie z metka próbuje powiększyć nasze bicepsy. [...]
[...] bialkiem serwatka 9 kg Ovopol ponieważ straszne smrody sa po Ovopolu wole wybrac inne białko. Podkresle ze niechce na tym stracic w rezultatach dlatego szukam innego białka , na którym efekty beda takie same jak na Ovopolu. Do dyspozycji mam 80zł. Chce kupic wysatrczajaco tyle białka zeby starczylo mi do konca cyklu z metka. A i druga [...]