Osoby początkujące i zaczynające swoją przygodę z budowaniem masy mięśniowej chciałby dostarczyć jak najwięcej białka, aby ich mięśnie miały możliwość wzrostu. Pierwsze co przychodzi do głowy w takiej sytuacji, to mleko w proszku. Czy aby na pewno jest ono dobrym rozwiązaniem w celu kształtowania sylwetki? Mleko w proszku jest produktem [...]
[...] węglowodanowe wiadomo,woda podstawa,glicerol nieistotny w zasadzie i niepotrzebny więc nie ma co podwieszac.ale w sumie moze sie komuś przydac,tylko nie 50 gram białka.Nie dla czytelnika wazącego powiedzmy 75 kilo.Proste. Pozdro. MIĘTKI To co najlepsze w kulturystyce jest [...]
[...] Jest ono najważniejszym budulcem mięśni, dzięki któremu są one w stanie rosnąć i odpowiednio się regenerować. Zaleca się dostarczyć wraz z dietą około 2 g/kg masy ciała białka, z czym niektóre osoby mają problemy. W takiej sytuacji istotne będzie uzupełnienie niedoborów odżywką białkową. Zastosować można tego typu produkt: [...]
Cześć! Przede wszystkim przyglądając się Twojej diecie, to brakuje w niej odpowiedniej ilości białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna rzecz związana z białkiem jest fakt, że nie jest rozłożone równomiernie w ciągu dnia. Jeden z posiłków to sam ryż. Powinieneś w każdym posiłku mieć między 30-40g białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna z rzeczy jaką [...]
1.czy moge jesc wiecej bialego sera, jesli tak, to zamiast czego? uwielbiam go i juz nie moge doczekac sie jutra bo jutro serek wiejski:) Biały chudy ser to wymiennik białka, ale na diecie nie warto robić podmian, bo inne rodzaje białka też są ważne (różne kombinacje aminokwasów). 2.rozumiem ze nie moge pic teraz mleka z powodu zawartego w nim [...]
[...] bolały mnie mięsnie nóg,taki rwący ból,w ogole czuje sie jak na "nieswoich" nogach.Czym to moze byc spowodowane>Nie ćwiczylam intensywnie...Jesli to "zjadanie" białka z mięsni to dziwne w sumie,bo w kopenhaskiej dosc duzo białka jest przeciez...Oczywiscie ze moge sie myli,bo ja przeciez laik jestem Pozdrowionki
Niedziele są straszne! Szczególnie jak w nie wypada 7 dzień.. Zamiast tego strasznego miesa zjadlam 2 kotleciki sojowe. Maja troche weglowodanow, ale wiecej bialka, mam nadzieje ze nic sie nie stalo. A jutro zjem te proponowane przez Joggera bialka z jajek, tofu nigdzie nie moge dostac. Czy ktos wie gdzie to kupic, jak smakuje? A tak swoja droga, [...]
minimum 6 dziennie, co maksimum 3 godziny, a lepiej nawet co dwie minimum 2 g białka / kg masy ciała, obecność białka absolutnie w każdym posiłku, przewaga kalorii ze zdrowych tłuszczy ponad kaloriami z węglowodanów GPP - ogólne przygotowanie fizyczne czyli ćwiczenia ogólnorozwojowe
Jolik gratuluje zamozaparcia i konsekwencji w dazeniu do celu. Ale jak sama twierdzisz do czegos takiego nie ma windy tylko schody, i tymi schodami idzie sie powoli. Jezeli skonczysz z tak drastycznymi posunieciami to poprostu bedziesz miala lepsze efekty. Rzezba o ktorej piszesz to miesnie ktore nie zaslania tluszcz. Czy ty masz takie miesnie [...]
Jajko to stanowi skarbnicę wartości odżywczych. Jajka są przede wszystkim źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. Jajko jako jedyny produkt spożywczy zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne. To znaczy te, który organizm człowieka nie wytwarza. Białko jajka uznawane jest za wzorowe i służy do mierzenia proporcji [...]
[...] dla 16-latka, czy 30-latka, a nawet 70-latka daje to samo :-) Kupując odżywkę białkową używamy jej jako wspomaganie do naszego systemu żywienia, uzupełniamy nią niedobory białka w pożywieniu. Odżywka ma za zadanie dostarczyć nam brakującej ilości protein, aby pokryć nasze dzienne zapotrzebowanie. Jako osoba młoda , zapewne jeszcze nie żyjąca [...]
[...] i tobie zarzucić przeciwny. białko sojowe jeśli już chciałbys wiedzieć pomimo pełnowartościowości aminogramu/o tym sie mówiło od kąd pamiętam zawsze/ ma jak każdy rodzaj białka swoją specyfikę związaną z połączeniami zarówno samych aminokwasów tworzących właśnie swoisty rodzaj białka/swoisty dla każdego gatunku/ i przez to niestety białko soi [...]
[...] że np. białko które lepiej sie wchłania czasem może być gorzej spożytkowane i odwrotnie białko gorzej absorbowalne może być lepsze w pewnych okolicznosciach, pewne białka mogą funkcjonować właściwie tylko jako pewien dodatek/bo w innym razie nie mają bardzo sensu... itp./ nie wiem, może poprostu wynikało z tego czy owego że chcesz [...]
w sumie chodzi o to, że białka które długo sie trawią w niektórych sytuacjach mogą byc niewykorzystywane- poprostu niestrawione wydalane z ustroju/a raczej pewne "najtrudniej rozwiązywalne frakcje" w sytuacjach gdy organizm jest dobrze odżywiony, szybkowchłanialne natomiast rzeczywiście odwrotnie i w tym masz rację i dlatego podkreślam [...]
[...] podstawowy budulec mięśni, są niezbędne do regeneracji tkanek, są niskokaloryczne, zapewniają uczucie sytości na długo oraz pobudzają metabolizm. Poszczególne źródła białka poza pochodzeniem, różnią się między sobą ceną, która w dzisiejszych czasach odgrywa istotną rolę. A wbrew pozorom nie zawsze jest wyznacznikiem jakości danego [...]
[...] dieta musi być bogata w białko. Białka nie powinno być mniej niż 2g na każdy kilogram masy ciała. Oznacza to, że przy Twojej wadze powinieneś dostarczać conajmniej 130g białka dzienne. Chodzi tutaj o ogólną ilość białka biorąc pod uwagę wszystkie źródła tego niezbędnego makroskładnika. Białko powinno znaleźć się w każdym posiłku i najlepiej [...]
[...] wybór białek, które są pozbawione cukru mlecznego, czyli laktozy. Jeśli posiadasz nietolerancje na laktozę, to proponuję wybrać białko Whey Lactose free. Jest to koncentrat białka serwatkowego w bardzo przystępnej cenie, świetnym składzie i wyjątkowym smaku. Występuje w 4 różnych smakach. [...]
[...] węglowodanów: kasze, ryże, makarony, ziemniaki, pełnoziarniste pieczywo Najlepsze źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, orzechy, awokado, tłuste ryby (które są także źródłem białka) Budulcem z których powstają Twoje mięśnie są aminokwasy, które dostarczasz w postaci białka. Najlepszymi źródłami białka są: chude mięsa, ryby, nabiał, jaja, rośliny [...]