SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

białka

  • masz jakiekolwiek badanie naukowe, ktore potwierdza Twoja teze nt wchlanialnosci bialka zw do rosl? z checia sie przygladne :-)

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-09-04 12:27:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • "The assessment of amino acid digestibility in foods for humans and including a collation of published ileal amino acid digestibility data for human foods" Raport FAO dot. Oceny jakości białka w żywieniu człowieka

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-09-04 12:29:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kurde dzisiaj ugotowałem indyka, i raptem zero problemów %-) Mimo ze w poprzednich posilkach szlo po 70g bialka. Jutro sprobuje udusić i jakis sos zrobic, bo smakowo to tak srednio... %-)

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-11 17:52:01 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Kurde dzisiaj ugotowałem indyka, i raptem zero problemów %-) Mimo ze w poprzednich posilkach szlo po 70g bialka. Jutro sprobuje udusić i jakis sos zrobic, bo smakowo to tak srednio... %-) wez fileta z indyka, pokroj na takie solidniejsze kawałki troche soli, pieprzu , obsmaż na szybko na mocnym ogniu (całość tego co napisałem to parę minut roboty, [...]

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-11 20:42:09 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Dla mnie max 2 posiłki z mięsem(2x250gr), raz skyr+wpc,raz jajka+białka jaj+nieco twarogu lub wpc i 1xkostka twarogu lub wiejskie z wpc. Czasem jakiś tatar wleci lub tosty z serem i chudą wędliną, wtedy nawet raz dziennie 250gr wleci kury/indyka. Dużo lepszy jest indyk/Kurak jak się w większym kawałku zgrilluje, usmaży lub trochę poddusi niż w [...]

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-14 15:38:34 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Ja to nie wiem. Do tej pory totalny brak apetytu. Od 2 dni low carb skrajny bo 160B 50W 180T i mam tak kosmiczne ssanie i choćbym zjadł 100g białka i 100g fatu na posiłek to totalny brak wywalonego brzucha, nie jestem ociężały, brzuch płaski na maxa. A jak zjadłem węgle to była padaka.

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2021-01-10 15:19:06 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • [...] czy będą to ww z wyższym czy niższym IG, to bez różnicy. Nie masz celiaki, to śmiało ładuj mąkę pszenną. Ja czesto jem zwykły makaron czy platki zwykle pszenne. Aha i co do białka- ja mam mało że względu na to, że wieksze ilości hamują mi apetyt. Podopiecznym raczej zawsze daję 3g na kg i wyżej. Ale że ilości 4g+ są potrzebne, to nie sądzę. [...]

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2021-01-16 12:11:17 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • [...] czy będą to ww z wyższym czy niższym IG, to bez różnicy. Nie masz celiaki, to śmiało ładuj mąkę pszenną. Ja czesto jem zwykły makaron czy platki zwykle pszenne. Aha i co do białka- ja mam mało że względu na to, że wieksze ilości hamują mi apetyt. Podopiecznym raczej zawsze daję 3g na kg i wyżej. Ale że ilości 4g+ są potrzebne, to nie sądzę. [...]

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2021-01-16 13:13:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A ja powiem tyle - białka mam tyle samo co zawsze. Myślałem, że to była kwestia węgli, ale...wywaliłem doszczętnie mięso i brzuch działa pięknie.

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2021-01-28 00:54:00 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • A ja powiem tyle - białka mam tyle samo co zawsze. Myślałem, że to była kwestia węgli, ale...wywaliłem doszczętnie mięso i brzuch działa pięknie. Dokladnie, najbardziej czerwone mieso zalega na flakach czesto. Sam ograniczylem mieso i tez czuje sie lepiej :-))

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2021-01-28 00:57:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A ja powiem tyle - białka mam tyle samo co zawsze. Myślałem, że to była kwestia węgli, ale...wywaliłem doszczętnie mięso i brzuch działa pięknie. Dokladnie, najbardziej czerwone mieso zalega na flakach czesto. Sam ograniczylem mieso i tez czuje sie lepiej :-)) Zaleganie na kichach czerwonego mięsa, to największy mit jaki jest. Na kichach [...]

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2021-01-28 12:15:57 Szacuny postu: 7 (cały temat: 0)
  • [...] musi być dużo) i jesteś zapchany. Weź pod uwagę, że jak masz dysbiozę i nadmiar kalorii, to pojawiają się problemy. Redukcja mięsa pomaga, ale nie jest rozwiązaniem, bo z reguły problem leży w innym miejscu. Np. zbyt duża ilość białka w diecie, lub hu*jove tłuszcze, kiepskie węgle, mykotoksyny w pożywieniu. To nie takie proste by to ogarnąć.

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2021-01-28 15:46:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzisiaj przyszło wsparcie ;-) W sumie nic ciekawego, dużo białka bo schodzi co raz więcej. /SFD/2021/3/5/e56e1efaa3034165a7e5c32fbdd0b9f6.jpg

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2021-03-05 20:15:35 Szacuny postu: 4 (cały temat: 0)
  • Fajna masa na tej redukcji... %-) Wczoraj 0,6kg więcej, dzisiaj aż 1kg więcej, I mam rekordowo wysoką wagę 113,7kg %-) No ciekawie się zaczyna. Muszę jednak uciąć trochę białka, dam na razie równo 300g. Jak podbiłem tak z dnia na dzień o 50g, to jednak mocno mnie zatykało, chodziłem bardziej pełny niż na masie.

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2021-04-08 08:32:33 Szacuny postu: 4 (cały temat: 0)
  • Będzie dobrze :-) Ogolnie plan jest taki, że jak 2 tyg przed zacznę podbijać kcal, to i jedzenie będę robił już jak najmniejsze objętościowo. Głównie kleik i nierozgotowany ryż, z białka kura i wpi. Choć na start utnę aero do zera, dopiero potem WW pójdą w górę. Tak to sobie wymyśliłem, jak wyjdzie - zobaczymy :-)

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2021-06-11 14:21:20 Szacuny postu: 3 (cały temat: 0)
  • Będzie dobrze :-) . Głównie kleik i nierozgotowany ryż, z białka kura i wpi. Możesz nawet kurę dorszem zastąpić, to jeszcze lżejsze i łagodniejsze do trawienia wg mnie.

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2021-06-11 15:20:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • O, to może ktoś mi podpowie, jakiej mąki najlepiej użyć do omleta, żeby był taki zakalcowaty, mokry w środku? Skład to będzie tylko wpi, mąka i białka jaj, I trochę truskawek, więc bez porad typu dorzuć skyra %-)

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2021-06-23 13:52:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • O, to może ktoś mi podpowie, jakiej mąki najlepiej użyć do omleta, żeby był taki zakalcowaty, mokry w środku? Skład to będzie tylko wpi, mąka i białka jaj, I trochę truskawek, więc bez porad typu dorzuć skyra %-) Ja używam do takich placków standardowej mąki 450, dodaje proszku do pieczenia (fajnie wzrasta objętość) + do tego smażę na patelni ale [...]

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2021-06-23 13:58:25 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Ja jeszcze bardziej czasowo korzystnie wersję stosuje. Mąka pół na pół tortowa i np skrobia ziemniaczana, słodzik, kakao zalewam wrzątkiem z 2 min odstoi wlewam białka jaj, blender i do mikrofali, 5 min i ready. Robię zawsze dzień wcześniej to na noc jeszcze do lodowki, a i na wierzch polewa z wpc, ew jak kto woli owoce na wierzch

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2021-06-24 08:26:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] można było coś myśleć, teraz mi to wisi czy będę drugi czy szósty, to i tak jest przegrana :-P A tymczasem poszedł pierwszy omlet %-) Bez banana bo zapomniałem kupić. Same białka jaj, mąka pszenna i hydrolizat, no i 100g truskawek. Ogólnie spoko, zbity wyszedł jak chciałem, ale za mało owoców w środku i taki nijaki w smaku był. Jutro dam z 200g [...]

    Odpowiedzi: 18885 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2021-06-25 19:21:15 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)