Ja wieksza porcje ok.40-50 g szamie na noc, a po treningu 50 g carbo, bo w domu jestem w przeciagu 30 minut i czeka juz na mnie gotowy posilek. W twoim przypadku zrobilbym jak wyzej opisali ci koledzy. Po treningu 50 g carbo + 25-30 g bialka, przed snem 40-50 g bialka. Pozdro
Mleko w proszku ma ok 30% białka. Nawet tak znaczna ilość białka nie usprawiedliwia 50% zawartości cukru, dlatego nie polecam mleka wogóle. Moderator Odżywianie i Suplementacja
[...] nie zawsze mamy możliwość dostarczyć z diety. Jest to nie tylko praktyczne ale również bardzo wygodne. Nie należy jednak przesadzać jeżeli chodzi o zastępowanie źródeł białka odżywką białkową. Białko w naszej diecie powinno pochodzić zarówno z produktów zwierzęcych takich jak jaja, mięso, ryby jak również roślinnych. Odżywka białkowa jest [...]
[...] jest promocja w carrefour a tak to do 12 zł u mnie można spokojnie dostać więc 100g to 1,2zł a 250g twarogu to czasem ponad 3zł więc nie ma różnicy za dużej a co do jakości białka to wiadomo że białko z mięsa nadaje się dużo lepiej w ciagu dnia niż z sera gdyż w serzse jest kazeina która długo się wchłania... więc kurczak, jaja najtańsze źródło [...]
Kurczak jako produkt z grupy mięs słynie z dużej zawartości białka - makroskładnika, który chroni organizm przed utratą masy mięśniowej podczas odchudzania i wspomaga jej odbudowę po ciężkim treningu. Poza tym jest jest bardzo sycącym składnikiem żywieniowym, który hamuje apetyt na długo. wspomniany produkt ma niską zawartość tłuszczy nasyconych, [...]
pomocny bedzie kalkulator : http://www.zdrowezycie.pl/Interaktywne/kalkulator/html/index_kalkulator.html musisz jesc co najmniej 5 posiłow dziennie w odstpeach min. 3 godziny , jeden posiłek powinine zawieraz troszke mniej niz 0,5 g bialka /kg ciała / .. dziennie powinienes dostarczyc organizmowi 2 g bialka / kg ciała , 4-6 g weglowodanów i [...]
Charon mam pytanie do ciebie....jak trenuje intensywnie AEROBY oraz piłke nozną wsumi ewychodzi z 5x tydzień....do tego siłownia 3-4razy....ile polecasz mi kcal i rozkład białka ?? ja mam 2gr białka 1gr tłuszczy i 4 gr WW i około 2200kcal ale czuje że to mało bo nogi mam ciężkie WAGA ~70kg
Z tym że same węglowodany bez dodatku białka nie załatwiają całkowicie rzeczy. Z doświadczenia przy współpracy ze sportowcami zauważamy że lepiej w tym wypadku sprawdza się odżywka węglowodanowo-białkowa w ilości 4:1, dobrze jest również gdy odżywka oparta była w 100% na białku serwatkowym. Odżywka ta nie tylko rekompensuje straty energetyczne [...]
[...] paczkowaną żywność oraz fast foody. Zadbaj o dostarczenie pełnowartościowych produktów takich jak chude mięso, ryby, jaja, warzywa i owoce. Zadbaj o wyższy poziom białka w diecie, które wspiera regenerację i przyspiesza prace metabolizmu, a ponadto wspiera redukcję tkanki tłuszczowej jak i budowę masy mięśniowej. W dostarczeniu [...]
kiedyś był taki podział, że proteiny to białka proste (np. ovoalbumina) a proteidy to złożone (np. roślinne) ale teraz to już zaniknęło i wszystkie białka to proteiny.
[...] czy "normalny" 14 latek(mało który w tym wieku ćwiczy na siłowni, co z resztą nie do końca byłoby zdrowe), nie dostarcza z diety wystarczającej ilości pełnowartościowego białka? Myślę, że "zakaz" używania odżywek białkowych przez osoby poniżej 14r.ż. może wiązać się głównie z możliwym nadmiarem białka w diecie i niepotrzebnym przeciążeniem [...]
[...] sprawę z tego, że białko w kształtowaniu sylwetki odgrywa niezmiernie istotną rolę. Dlatego też większość osób przykłada dużą uwagę do tego, aby dostarczyć odpowiednią ilość białka wraz z dietą. Wśród najlepszych jego źródeł wyróżnić warto: - mięsa (drób, wieprzowina, wołowina, cielęcina, dziczyzna), - podroby (serca, żołądki, wątróbka), - ryby [...]
białka bym postarał sie dorzucic na Twoim miejscu najpierw z jedzenia, pozniej dopiero z odzywki, chodzi o to ze ustalasz sobie np. 2 g bialka na 1kg wagi 4 g wegli 1 g tłuszczy startujesz z takiego pułapu i w miare potrzeby dodajesz/odejmujesz kalorii z w/t Zmieniony przez - wincol w dniu 2012-12-14 15:20:21
[...] które nie zawsze mamy możliwość dostarczyć z diety. Jest to nie tylko praktyczne ale również bardzo wygodne. Nie należy jednak przesadzać jeżeli chodzi o zastępowanie źródeł białka odżywką białkową. Białko w naszej diecie powinno pochodzić zarówno z produktów zwierzęcych takich jak jaja, mięso, ryby jak również roślinnych. Odżywka białkowa jest [...]
powiem tak...poprawić przyswajalności białka nie dasz rady:))) zdrowy organizm nie potzrebuje dodatków... co innego gdy cierpisz na jakieś schorzenia wtedy możesz posiłkować się np. digestem z Hiteca... moim jednak zdaniem to nie ma większego sensu u zdrowych ludzi...jeśli dostarczasz organizmowi min. 2 gram białka na kg masy ciała...to już więcej [...]
Dziekuje Panom za wypowiedz.Pytalem dlatego ze po dostosowaniu sie do wszelkich wskazowek dotyczacych diety,treningui witamin,przez ostatnie pol roku nie zanotowalem zadnych postepow.Nie wiem gdzie popelniam blad?Cwicze z przerwami ok.7 lat Od tej diety w brzuch wlazlo 5cm.Jedyne co moge sobie zazucic to chyba nieodpowiedni sen.Jednego [...]
[...] tkanki tłuszczowej jest dostarzcanie zbyt dużej >ilości węglowodanów. No coz czlowiek uczy sie do smierci... >Zapewne zaraz się dowiem, że powodem otyłości jest jedzenie dużych ilości białka Jesli masz watpliwosci ze i nadmiar bialka moze zostac odlozony w tluszcz to przeczytaj podwieszony artykul KAINA, na poczatku tego dzialu.
[...] wpływało to na naszą sylwetkę. Jednym z takich pomysłów jest spożywanie mleka odtłuszczonego w proszku. Patrząc na pierwszy rzut oka, produkt wydaje się wręcz idealny. Sporo białka i węglowodanów w 100 g przy małej ilości tłuszczów. Wystarczy 100 g, aby uzupełnić ilości ze standardowego posiłku, jaki jest np. pierś z kurczaka z woreczkiem ryżu. [...]
[...] konsystencji. Będzie zdecydowana różnica jeśli białko wymieszamy w szklance łyżką, czy wstrząśniemy shaker’em. Na występowanie grudek wpływ ma również skład czy jakość białka. Wyroby niektórych producentów charakteryzują się większą tendencją do tworzenia grudek i trudniej jest je rozpuścić u innych bywa, że białko rozpuszcza się od razu po [...]