Podsumowanie maja, niestety nie jestem zadowolony... Przez cały maj jadłem 3000kcal dziennie (150g białka, 75g tłuszczu, 430g węgla), trening siłowy FBW 3x tydzień (ok. 80-90 minut treningu siłowego + 10 minut rozgrzewki). Niestety w międzyczasie tygodniowy wyjazd i kilka imprez na których alkohol lał się strumieniami (wpisywany w makro więc węgli [...]
Znowu jem teraz prosto po silowni omleta z 6 jajek + 80gr bialka + 100gr orzechow + dzem Wciskam ile moge poprostu juz mi zbrzydlo jedzenie tego, myslalem ze sa jakies inne dania o ktorych niewiem a WY je macie w diecie, bo jak pisalem na gotowaniu nieznam sie wcale I jem jak pies w kolko to samo dzien w dzien. Co do bialka to biore rozne srodki [...]
Po co aż taka ilość białka? Nawet na masie maxem jest 2.5g/kg masy ciała. Wyższa dawka i tak nic nie da. A takie ilości dostarczysz bez problemu i nie zbrzydną Ci szybko tak te produkty. Nie wiem czy jesz czysto tylko czy jak ale dobrym sposobem na nabicie białka jeśli tak Ci zależy są napoje proteinowe, te z biedronki (FASTEN) Buteleczka 250ml [...]
Witaj! Najlepiej wybrac takiego, ktory będzie składem odpowiadał posiłkowi Celuj w gainer ktory ma minimum 20% bialka, czyli na 100g prochu bedzie 20g bialka, reszta weglowodanow. To taki wybor ktory da Ci mozliwosc dostarczenia sensownych makro. Serious ma 25g bialka na porcja 167g Mutant 30g w porcji 285g wiec obie opcje sa troche slabe zerknij [...]
[...] niczym szczególnym się ona nie wyróżnia poza wysoka cena Z czystej ciekawości sprawdziłem i firma ma dość długą historię. Ale w sumie walić to nie jest to ważne. Czy jakieś białka robione przez nią będą opłacalne przy zakupie cholera wie można się domyślać że raczej nie. Chodzi o coś całkowicie innego mianowicie ta sama śpiewka na temat [...]
[...] należało martwić się o odpowiednią regenerację. Co wpływa na regenerację? Przede wszystkim dieta oparta na dobrej jakości produktach spożywczych oraz wyższym udziale białka. Jeśli Twoim celem jest poprawa sylwetki i nadbudowanie trochę mięśni, to oczywiście nie może być to dieta o ujemnym bilansie kalorycznym. Jeśli chodzi o wybór odżywki [...]
[...] i to będą moje boje z wielu innych w których będę się chciał poprawiać,nie potrzebuję aktualnie wyciskania na poziomej Po treningu o 15.30 porcja białka od sponsora /SFD/2017/10/17/fe840abd9f094644b42f99210dcd26e6.jpg Białko w smaku bardzo dobre a o 16.30 po przyjeździe do domu na pusty żołądek3 kaps.Gold Test i [...]
[...] względu zdecydowanie warto zgłębić ją w tym kierunku. Dieta powinna być odpowiednio zbilansowana i bazować na jak najlepszych produktach pod względem jakości. Są to źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Z tego też względu warto zaznajomić się z nimi: 1. Źródła białka: [...]
[...] chciał korzystać z gotowych gainerów, oczywiście możesz skomponować sobie swój gainer bez mleka (zapewne nie tolerujesz laktozy). Pamiętaj, że laktozę zawierają wszystkie białka pochodzenia mlecznego. Zatem, bazuj na odżywkach białkowych takich jak białka jaja, białko wołowe, białka roślinne. Dodaj do odżywki dobrej jakości węglowodany złożone [...]
/SFD/2016/9/28/cad90e513f0247ffa5753415c85c42ee.jpg Odżywka typu „gainer” zawiera przeważnie od 15 do 35 g białka w 100 g, resztę stanowią węglowodany, w małym stopniu tłuszcze, można powiedzieć, że jest to carbo z niewielkim dodatkiem odżywki białkowej. Jeżeli sądzisz, że podobne odżywki są zbędne i szkodliwe to ... przestań jeść węglowodany, [...]
Siema !! a ja mam pytanie odnosnie gotowania :P jak dlugo nalezy gotowac jajko? albo inaczej czy wraz z wydluzaniem sie czasu gotowania jaja traca na wartosci (czyt. na ilosci bialka)?!!?
Jednak przy zbyt długim (tylko ile to? ) gotowaniu białko ulega trochę innej denaturacji niż pod wpłwywem enzymów trawiennych. Przy wysokiej temp. struktura białka (czwartorzędowa) się rozwija, wtedy trawienie jest ułatwione. Jednak, gdy nadal gotujemy jajko, to białko zaczyna się spowrotem zwijać i to w taki sposób, że enzymy, już nie rozbiją [...]
[...] istotną funkcję w zdrowiej diecie i kształtowaniu sylwetki. Z tego też względu zdecydowanie warto zwrócić szczególną uwagę na jajka. To właśnie one są wręcz idealnym źródłem białka, tłuszczów, dużej ilości witamin i składników mineralnych. Wśród innych zalet jajek wyróżnić warto: - nieduży koszt, - łatwy dostęp w każdym sklepie, - możliwość [...]
[...] który w swoim składzie zawiera zaledwie 8,1g węglowodanów prostych na 100g produktu. To niezwykle mało. Możesz skomponować własnego gainera z dowolnej odżywki białkowej np. białka serwatkowego jak i również z białka jaja czy białka wołowego lub kazeiny, bądź białek roślinnych (jeśli jesteś veganem, bądź nie tolerujesz laktozy). Odżywkę białkową [...]
generalnie to przy aktualnych cenach surowca i podbiciu cen białek, te mniejsze firmy mogą trochę kombinować ze składem (dodatki białka sojowego, pszenicznego itp.) kosztem białka serwatkowego i sprytnie to opisywac w skłądzie cyz opisie produktu, dzięki czemu cena ich białka bedzie bardoz konkurencyjna na rynku, pytanie jednak czy będzie to aż [...]
[...] składniki te umieszczane są w odżywce w celu „wzmocnienia anabolicznego potencjału”, to w efekcie pozwalają one przede wszystkim otrzymać wyższy wynik w badaniu na zawartość białka. Innymi słowy, dzięki tym związkom można sprawić, że odżywka składająca się w 50% z koncentratu serwatkowego , a w 10% z mieszanki wymienionych powyżej składników w [...]
[...] Następnie odjąć od otrzymanego wyniku około 300 kcal. Wynik rozłożyć na zalecaną ilość makroskładników: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kcal pochodząca z węglowodanów. Pozostaje tylko wprowadzenie do diety odpowiednich źródeł składników odżywczych. Są to źródła: - białka: [...]
[...] spadła w grupie suplementacji do poziomu 1591.50±909.55 U/L w grupie kontrolnej wyniosła 2719.86±832.47U/L (zmniejszone uszkodzenia mięśni), • spadła ilość IGF-BP3, białka wiążącego insulinopodobny czynnik wzrostu (a im mniej IGF-1 jest związane, tym lepiej dla sportowca), Grupa suplementacji: 3075.53±1072.45 ng/mL, zaś w grupie placebo [...]