SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

wiadomości o jajach + porównanie jaja kurzego z przepiórczym

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

Ilość wyświetleń tematu: 45454

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 43 Napisanych postów 3983 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 25216
a tego przypadkiem sie nie podaje w BV a nie %?


sog nie wchodzi

Zmieniony przez - klufczyk w dniu 2006-01-08 10:04:52
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 755 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 10785
no właśnie tak mi najbardziej smakują kogel
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 35 Napisanych postów 5664 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 62767
dobry arcik - sog nie wchodzi

u mnie qmple mi nieraz nie wierza , ze jem 12-20jaj tygodniowo ha
dalej trwaja w przekonaniu , ze mozna zjesc gora pare na tydzien i jeden nawet stwierdzil , ze te badania na temat cholesterolu to sciema haha

http://www.sfd.pl/temat261925/ <-- linki do pelnometrazowych filmow ze znanymi kulturystami :)

I Nie Ma Srania ! %) (c)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
Tylko ta tabela trochę dziwna, np. kazeina jest prawie dwa razy gorsza od białka jajka

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 756 Wiek 100 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 27814
bardzo ciekawy art. duzo nowych zeczy sie dowiedzialem
SOG naturalnie....
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 47 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 633
Siema !!

a ja mam pytanie odnosnie gotowania :P jak dlugo nalezy gotowac jajko? albo inaczej czy wraz z wydluzaniem sie czasu gotowania jaja traca na wartosci (czyt. na ilosci bialka)?!!?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 73 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1300
białko ulega jedynie denaturyzacji, do której i tak by doszło w przewodzie pokarmowych, póki nie są zwęglone mają tyle samo białka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6269 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Ja gotuje ok 8min na twardo, 5min na miekko.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
Jednak przy zbyt długim (tylko ile to? ) gotowaniu białko ulega trochę innej denaturacji niż pod wpłwywem enzymów trawiennych. Przy wysokiej temp. struktura białka (czwartorzędowa) się rozwija, wtedy trawienie jest ułatwione. Jednak, gdy nadal gotujemy jajko, to białko zaczyna się spowrotem zwijać i to w taki sposób, że enzymy, już nie rozbiją tych wiązań utrzymujących IV-rzędową strukturę

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 217 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 4502
z tego co mi wiadomo to bialko serwatki ma wyzsza wartosc niz jajko a autor wogole jej tu nie wymienia. Pozdro
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Masa :(

Następny temat

jak dawkoac neo-pancreatinum

WHEY premium