[...] zdrowie kości. Weganie powinni upewnić się, że ich dieta dostarcza odpowiednich ilości wapnia i witaminy D i jest ogólnie zbilansowana zawierając przy tym odpowiednie ilości białka. Niedobory żelaza nie są problemem dla wegan - przynajmniej w większym stopniu niż dla ludzi na innych dietach. Ale jako, że jest to schorzenie dość powszechnie [...]
[...] wykorzystuje dane białko. Dodam tlyko, że te najnowsze stawiają białko sojowe na rowni z innymi (rośliny strączkowe odpadły, lipa) i stwierdzają, że prawie wszystkie białka są rownie dobrze wykorzystywane, choć jak podałem nie idzie tego stwierdzić na 100%! Osobiście unikam soji w diecie, bazuję raczej na serach, rybach, jajkach.Oprócz [...]
słabszej wchłanialności ? Znaczy te co się wolniej wchłaniają na tym tracą ? Wydaje mi sie odwrotnie. Wlasnie za duze dawki szybkowchlanialnych np. whey wywalaja od razu z moczem jak organizm ma akurat mniejsze zapotrzebowanie, wolnowchlanialne uwalniaja sie bardziej stopniowo to powoduje ze nawet jak juz ma organizm duzo to nie idzie wszytsko [...]
[...] wielu rodzajów białek dla osiągnięcia optymalnych efektów znałem już danwo bez uzasadnienia teoretycznego :) podawano to też w tych badaniach, które mówiły o jakości białka i wykazywały, że sojowe jest w porządku też, stwierdzono, że najoptymalniej jest łączyć kilka rodzajów :) Mam nadzieję apokalipsa, że następnym razem jak zoabczysz [...]
[...] Brałem tylko naturalny, mi z mlekiem baardzo smakuje, z woda da sie wypic choc faktycznie czuc troche charakterystyczny posmak nie za fajny (trochę jakbyś szejker po wypiciu białka dolał wody opłukał i to wypił :P) U mnie w sklepie w białej nigdzie nie było smakowego a dla jednego sojavitu 750 g nie warto mi bylo z netu brać (przesyłka) ale w [...]
to czy wogl... te soje nadają sie na masę .. mam na myśli te nasiona które na 100 g mają 37 g białka ... niby dobre .. ale wyczytałem że są szkodliwe i wogl .. nie wiem ..
[...] Zachęcam do zerknięcia poniżej: Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
Jeśli chodzi o zapotrzebowanie to wynosi 3,5k 130 białka 500 węgli i 115 tłuszczy ale z racji tego ze weszłam na cykl i dużo ludzi pisze żeby liczyć wtedy białka 3G na 1kg to tak właśnie zrobiłem.
Uważam, że składniki są git, ilość białka tez odpowiednia. Nie słuchaj znawców, którzy piszą, że je się maksymalnie 2g na kg mc. Cała masa zawodowców testowała u siebie metodę nawet 5g białka na kg mc i jak sami opisują dzieje się magia. Sam na sobie sprawdziłem jaki progres robię na białku 3,5g-4g i nie ma co porównywać ;) Zacznij może on [...]
Uważam, że składniki są git, ilość białka tez odpowiednia. Nie słuchaj znawców, którzy piszą, że je się maksymalnie 2g na kg mc. Cała masa zawodowców testowała u siebie metodę nawet 5g białka na kg mc i jak sami opisują dzieje się magia. Sam na sobie sprawdziłem jaki progres robię na białku 3,5g-4g i nie ma co porównywać ;) Zacznij może on [...]
Czyli zamiast tego amino protein lepiej te 3 łyżeczki białka??(koncentrat 80%) tylko że czytałem ostatnio że przed spożyciem tego białka trzeba zjeść batona albo banana , i kiedy łykaćkreatyne po reningu?? po tych batonach czy tam bananach?
[...] fajny artykuł poniżej, do tego będziesz jadł odpowiednio dużo kalorii , czyli będziesz znał swoje zapotrzebowanie kaloryczne, oraz umiał wyliczyć ile spożywasz dziennie białka, węglowodanów, tłuszczy i jaka jest łączna pula kalorii - to na pewno masz szansę zanotować super progress ze swojego aktualnego wyniku w wyciskaniu na ławce poziomej [...]
[...] przed treningiem, podczas treningu bierz w bidony, po treningu albowiem jako kolarz masz piekielne zapotrzebowanie energetyczne... kiedyś też to trenowałem... podaż białka na poziomie 2,5g na kilogram masy ciała... najlepiej koncentrat serwatki w dawkach nie przekraczających 30g jednorazowo co 3-4h. no i porządny preparat multivitaminowy [...]
Nie są niestety. Znacznie zaniżona ilość kcal. Zbyt mała ilość białka i tłuszczów. Kcal mi tak wyszły z kalkulatorów, mam 179cm, ważę 112kg i nie uprawiam sportu (dopiero będę). Nie jestem w stanie jeść więcej białka i mięsa. Tłuszczów staram się jeść ok 0.8-1g /kg bo tak tu na forum wyczytałem Zmieniony przez - Grubaryba58 w dniu 2018-08-23 [...]
Mniej więcej ;-), ale potwierdza się, że nie czytasz. Pod moim zacytowanym postem wypowiedział się @domer pisząc, ze 150 g białka spokojnie Ci wystarczy. OK 150g białka, a wyjaśnij mi jeszcze ten tłuszcz na jaką wagę? Z góry dzięki
[...] http://www.sfd.pl/_FBW_Full_Body_Workout_by_georgu-t364504.html Dieta to przede wszystkim eliminacja produktów przetworzonych. Bazować należy na dobrych jakościowo źródłach białka, tłuszczów i węglowodanów, do których zaliczamy: - http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html - [...]
[...] z poniższego kalkulatora. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] skorzystać z poniższego kalkulatora: Następnie dobrym pomysłem będzie podzielenie kalorii w poniższy sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] dodać to wyliczonej ilości około 400 kcal. Całość podzielić na ilość posiłków, która Ci pasuje i dobrać odpowiednie ilości makroskładników. Będą to: 2 g/kg masy ciała białka, 1,1-3 g tłuszczów i reszta kcal pochodząca z węglowodanów. Następnie dobrać do tego posiłki bazujące na zalecanych źródłach składników odżywczych: - białka: [...]