[...] :-)) Większość odżywek opiera się na sukralozie i acesulfamie, o aspartamie nie wspominam - bo tego słodzika nie używa od lat, praktycznie żadna firma. Tym bardziej, że dzisiejsze odżywki smakowe są znacznie smaczniejsze niż wiele lat temu, jak np. nasze białka i tutaj mógłbym podać kilkanaście linków, ale warto przejrzeć te najpopularniejsze:
[...] niezależnie czy jest to jedzenie czy odżywka białkowa).Aby zapewnić sobie odpowiednią ilość witamin, minerałów i aminokwasów warto przyjmować makroskładniki z różnych źródeł. W przypadku białka, spożywanie go jedynie w postaci piersi z kurczaka albo tylko z odżywki białkowej nie będzie miało swojego uzasadnienia. Dieta powinna być zróżnicowana.
[...] a wena jest King Konga %-) Ilość składników odżywczych (makroskładników) w przypadku gdy celem jest kształtowanie sylwetki warto rozłożyć w następny sposób: 2 gramy białka na kilogram masy ciała, minimum 1 gram tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Więcej informacji na ten temat poczytać możesz w tym oto artykule: [...]
[...] a wena jest King Konga %-) Ilość składników odżywczych (makroskładników) w przypadku gdy celem jest kształtowanie sylwetki warto rozłożyć w następny sposób: 2 gramy białka na kilogram masy ciała, minimum 1 gram tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Więcej informacji na ten temat poczytać możesz w tym oto artykule: [...]
[...] zapotrzebowanie https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne__jak_je_wyliczy%C4%87-t276436.html dodaj do wyniku 200-300kcal skomponuj dietę i wrzuć do oceny http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.
[...] jest zdrowie i utrzymujesz prawidłową wagę ciała bez liczenia kalorii, to powinieneś skupić się na najlepszych wyborach żywieniowych. Chodzi mi tu o wybór najlepszych źródeł białka, węglowodanów i tłuszczy. Powinieneś wybierać produkty o najniższym stopniu przetworzenia, bez dodatku rafinowanego cukru. Starać się jeść regularnie w kontekście [...]
[...] zastosować owoce takie jak jagody, które mają masą mikroelementów. Zamiast bułki czy chleba mógłbyś skorzystać z innych źródeł węglowodanów jak owoce czy bulwy. Źródła białka również bardzo mocno ograniczasz. Brakuje tłustej ryby jak łosoś czy makrela, brakuje czerwonego mięsa jak wołowina, która jest bardzo bogata w witaminę B12, cynk i [...]
A jakbym chciał tylko utrzymywać obecną formę przez jakiś dłuższy czas (rok, dwa) to ile białka wystarczy? Też te 2-2,3g może być? Na zerze kalorycznym.
obie firmy są spoko, różne białka już miałem, nie wiem co lubisz, ja np za czekoladowymi nie przepadam, ale to kwestia gustu, ale to nie jest tak że któryś jest taki smak ze się tego wypić nie da. No i nie ma czegoś takiego że po jednym będzie w bicu 0.5 cm więcej niż po drugim.
Obydwa produkty są zbliżone do siebie składowo, także firmy prezentują ten sam wysoki poziom. Pytanie tylko po co przepłacać za logo firmy , a także - według większości konsumentów - gorszy smak, niż tańsze produkty, o tym samym / zbliżonym składzie, np. Allnutrition czy SFD, np. z WPC mamy topowe produkty jak: [...]
[...] https://www.sfd.pl/art/Trening/Seniorzy_na_si%C5%82owni._Brak_%C4%87wicze%C5%84_jest_bardziej_szkodliwy_dla_starszych_ludzi-a2290.html "Osoby starsze potrzebują więcej białka" https://www.sfd.pl/art/Badania_naukowe/Osoby_starsze_potrzebuj%C4%85_wi%C4%99cej_bia%C5%82ka-a1872.html "Niedobory tych składników sprawią, że będziesz się szybciej [...]
Nie ma określonej niebezpiecznej ilości białka w diecie człowieka. Wynika to z tego, że nie ma badań naukowych, które by sugerowały jakiejkolwiek niebezpieczeństwo przy spożywaniu określonej ilości w perspektywie danego czasu. Prowadzono badania naukowe na dużych grupach osób, które spożywały sporo większe ilości niż Ty i nie wykazano żadnych [...]
Oczywiście nic nie znika i jak najbardziej należy wziąć to pod uwagę w komponowaniu diety i obliczaniu spożywanych kalorii i składników odżywczych. Więcej informacji na ten temat można poczytać w artykułach przedstawionych poniżej: https://potreningu.pl/artykuly/suplementy-i-odzywki/czy-bialko-roslinne--nalezy-wliczac-do-diety-139 [...]
zjesz 200 g też Ci nic nie będzie, co innego długofalowe spozywanie sporych ilosci białka, ale tego Ci nikt nie powie jaki to będzie miało wpływ na Twoje zdrowie
Witam , no niestety właściwie już sam sobie odpowiedziałeś na pytanie i znasz przyczynę słabych efektów . Jeżeli zależy Ci na znaczącym progresję to musisz ułożyć dietę . Właściwie zbilansowana dieta to dieta urozmaicona, smaczna, zapewniająca właściwą podaż wszystkich niezbędnych składników odżywczych oraz innych związków mających korzystny wpływ [...]
Witaj ,niestety nie ma cudownego środka na szybkie budowanie masy mięśniowej . Nie da się tego zrobić w szybki sposób. Aby zbudować mięśnie, trzeba wiele lat ciężkich treningów i trzymania się diety. Szybko nic nie osiągniesz. Jedynie zbudujesz tkankę tłuszczową i doznasz niepotrzebnych kontuzji . Na początku potrzebujesz diety na masę ,czyli z [...]
[...] gra na Twoją korzyść gdy mówimy o sportach siłowych takich jak trójbój czy podnoszenie ciężarów lub chociażby CrossFit. Jeżeli chodzi o dietę to staraj się spożywać 2-2,5g białka na każdy kilogram masy ciała, staraj się by 30% kalorii pochodziło z tłuszczów zaś reszta pochodziła z węglowodanów. Spożywaj produkty jak najmniej przetworzone czyli [...]
[...] i tutaj właśnie jest ta mediana, którą utrzymujemy. Staramy się jak najdokładniej trzymać ale jak jednego dnia nam braknie 30g węglowodanów, a kolejnego dostarczymy 15g białka za dużo to nic się nie stanie. Po prostu cały czas obserwujemy naszą sylwetkę i jeśli jest taka potrzeba wprowadzamy niezbędne zmiany w diecie. Oczywiście bez względu [...]
[...] mlecznym, to np. białko od firmy Vitalmax 100% natural egg protein. https://www.sfd.pl/sklep/Vitalmax_100_Natural_Egg_Protein-opis38990.html Odżywki białkowe na bazie białka jaja kurzego mają bardzo wysoką wartość odżywczą i biologiczną. Ich tempo wchłaniania jest między białkiem serwatkowym a białkiem kazeinowym. Wszystko to sprawia, że [...]