Wylicz sobie ok 2g białka na kg masy ciała , węglowodanów nie wiem ile nie wiadomo czy jesteś typem endo mezo czy ekto. Jeśli masz problem z tłuszczem i jesteś endo to nak***iaj ile wlezie i nie szalej z węglowodanami a będzie dobrze.Chyba że jesteś chudy i ekto to wtedy faktycznie zbyt forsowny trening może spowodować że wyschniesz na wiór. Po co [...]
Witaj , chcąc poprawić wygląd sylwetki i pozbyć się tkanki tłuszczowej z okolic brzucha należy ułożyć dietę . Dieta stanowi niewątpliwie bardzo istotny element odchudzania. Potrzebny jest ujemny bilans kaloryczny .Należy wyliczyć swoje dzienne zapotrzebowanie wg wzoru http://www.sfd.pl/-t276436.html i od wyniku odjąć na początek 200-300 kcal. [...]
Cześć! Jako osoba początkująca zamiast skupiać się na dodatkach, które możesz brać skup się na podstawach. Zacznijmy od jedzenia, bo to podstawa. Sprawdź ile kalorii potrzebujesz, poniższy artykuł pozwoli Ci to ustalić:
[...] w ogóle sens ma to pytanie? W jakim celu jest to Tobie potrzebne? Polecam skupić się na podstawach kształtowania sylwetki, a nie jakichś wymysłach o głodówce i podbijaniu białka. Obliczenie zapotrzebowania kalorycznego organizmu i dodani bilans kaloryczny: [...]
Dokladnie jak domer. Taka charakterystyka - ciezka rozpuszczalnosc, kiepski smak, piana itd - jest popularna w bialkach roslinnych. Bialka pszeniczne dosc kiepsko sie mieszaja i ich znaczny dodatek w wpc bedzie latwo namierzyc. Podobnie bialko sojowe, tutaj z kolei bardziej smak jestem w stanie wyczuc niz obecnosc w konsystencji. Soja jest dosc [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t276436.html . Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
/SFD/2022/12/7/9b5c967856c24ab4b87d7c3590ff04d5.jpg Gainer jest suplementem dostarczającym do naszego ciała głównie węglowodany i w zależności od suplementu określoną ilość białka. Jedne zawierają białka więcej inne mniej w zależności od producenta. To typowa odżywka w okresie budowania masy mięśniowej. A wiadomo, że jak budowa masy mięśniowej to [...]
[...] się już nie jedna osoba. Co prawda tego typu niemiłe sytuacje dotyczą bardziej produktów białkowych gdzie mniej rzetelni sprzedawcy wykorzystują niewiedzę klientów i zamiast białka serwatkowego sprzedają serwatkę białkową, a jest to zupełnie coś innego. Pierwszy produkt, czyli białko serwatkowe jest produktem wysokiej jakości, przeznaczonym dla [...]
[...] przy krótszych sesjach treningowych, gdy jesteś na redukcji. Jak zapewne zdajesz sobie sprawę, okres redukcji wiąże się z deficytem energetycznym, który w okresach niedoboru białka/aminokwasów powoduje, że organizm sięga po aminokwasy z mięśni. Jest to szczególnie niekorzystna sytuacja, ale niestety bez deficytu nie spalimy tkanki tłuszczowej. [...]
[...] Następnie warto też zadbać o różnorodność diety oraz odpowiednią podaż makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
Przede wszystkim warto wiedzieć do czego służy odżywa białkowa. Jest to uzupełnienie braków białka w naszej diecie. Jeżeli nie jesteśmy w stanie dostarczyć odpowiedniej ilości, to uzupełniamy to odżywką białkową. https://potreningu.pl/artykuly/bialko/odzywka-bialkowa--instrukcja-obslugi-4848 Izolat białka serwatkowego jest już najlepszej jakości [...]
Może autor tematu niezbyt precyzyjnie zadał pytanie, ale być może chodzi mu jakość białka. W sensie ilość białka w białku, smakowitość, rozpuszczalność, tworzenie się piany itd. W sumie sam jestem ciekaw. Ostatnio ceny poszybowały w górę i zacząłem się rozglądać za jakąś bardziej ekonomiczną alternatywą.
[...] (pamiętaj, że na redukcji ważny jest deficyt kaloryczny) warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] ryby, twarogu, jaj, smierany i orzechów. Do tego warzywa i to co potrzebne do np sosow. Diete dzielisz na 5-6 posilkow W kazdym posilku dajesz 100gr weglowodanow 100gr białka i 50gr tłuszczy. Wszystko przybierasz ładnie warzywami i owocami. Nie ma siły, żebys nie przytył. 500-600g białka i węgli? 250-300g tłuszczy? co to w ogóle za [...]
[...] która najprawdopodobiej do tej pory jadła 2000kcal około i wydawało jej się to dużo, a trzy rozkłąd makro z kosmosu Co się mogło zmienić ? Co najwyżej proporcje węgli do białka i tłuszczu do białka. Chłop waży 60kg to na każdej diecie z bilans kalorycznym on plus odczuje różnice. Jedyne co istotne to żeby unikał cukru i nadmiernego mieszania [...]
[...] dlatego musisz pamiętać, że głównym elementem decydującym o rozwoju mięśni jest dodatni bilans kaloryczny. Musisz też pamiętać, że niezwykle istotny jest wysoki udział białka w diecie, tzn. minimum 2g białka na 1 kg beztłuszczowej masy ciała. Jeśli zastanawiasz się jaką odżywkę białkową wybrać, zerknij do naszego rankingu, a z [...]
Cześć! Aby schudnąć najlepiej ułożyć sobie jadłospis, który będzie smaczny i zdrowy oraz będzie dostarczał mniej kalorii niż potrzebujemy. Szukanie rozwiązań w postaci shake'ów i kaszek z reguły przynosi odwrotny efekt, gdyż po etapie gdy waga spadła mamy efekt jojo, bo nie zmieniliśmy nawyków, które są newralgiczne przy pozbywaniu się nadmiaru [...]
[...] Zrobiłem wiele razy badanie ogólne,ACR, oraz proteinogram białkiem moczu. ogólne badanie moczu ujemne ACR albuminy 1.5 mg/L Proteinogram nie możliwy do zrobienia za mało białka całkowitego : <6.8 mg/L Badania wskazują na śladowe ilości. I raczej takie śladowe ilości takiej piany by nie spowodowały. Tutaj przykład innej osoby : [...]
niskie tłuszcze to dla mnie takie jak wymieniłaś :-) nazwijmy to inaczej - optymalne, ok. 1g na masę ciała, zacznij sobie od takiej właśnie ilości tłuszczu, 130 białka i reszta węgle do ustalonej kaloryczności
[...] Odzywiam się zdrowo, slodyczy już nie tykam,ale mam mniejszy apetyt i nie dobijam do 1700 kcal . Wychodzi 1300- 1500 kcal. Trochę mało, ale przez spore ( 120g) ilości białka jestem dłużej syta. Na wadze od 30.12 do 13.01 - jedynie niecaly kilogram mniej. Z 65.5 do 64.6 kg. Myślałam, że przynajmniej obwody ruszą, ale w tej kwestii też [...]