[...] zagada w aptece to sprzeda, jeżeli nie, kupić mniejszą dawke 100mg) Opis działania: niezbedny do prawidłowego procesu wzrostu i rozwoju płciowego, warunkuje budowe białka oraz kwasów nukleinowych. Bierze udział w syntesie insuliny, somatotropiny, gonadotropiny oraz adrenokortykotropiny. Nie przyjmować razem m.in. z kwasem [...]
ja obecnie przygotowuje sie do cyklu, na sterydy wydałem 600 zł, na odzywki i witaminy (białka, pack, cuts, l-glutamina, amino, stak creatynowy) 1000 i planuje dokupic teraz oslonki, omega 3, kolagen , masc na roztepy i inne potrzebne "drobnostki". Oczywiscie też dieta, masaze, sauny. Mysle, ze warto Pozdro ps. sog za post nr 1 polecial [...]
Cześć! Skoro wyliczenie masz już z głowy, przejdźmy do podziału między makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki [...]
[...] plan treningowy? Wklej go tutaj. Zakładając, że znasz ilość kalorii, którą będziesz spożywał, należy podzielić je na zalecane ilości składników odżywczych. Jest to 2 gramy białka na kilogram masy ciała, około 1 gram tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Przelicz to i wklej tutaj jakie wyjdą Tobie wartości. [...]
[...] W dalszym ciągu nie ustaliłeś jak ona będzie wyglądała. Przy założeniu niskiej aktywności w pracy i kilku treningów siłowych w tygodniu 2500kcal wydaje się ok. 2 gramy białka na kilogram masy ciała, około 1 gram tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Pierwsze obliczenia są więc dobre. Skąd stwierdzenie, że będzie to zbyt duża [...]
A mozecie mi podpowiedziwc ktore wyliczenia sa lepsze ? W fitatu wyszlo ze powinienem spozywac znacznie mniej wegli i bialka jak na podstawie wyliczen ze wzorow. Eoznice sa bardzo duze i niewiem ktorych parametrow sie trzymac. Oraz czy w fitatu powinienem miec zaznaczona opcje "uwzglednij w dziennym celu kalorie spalone wedlug aktywonosci [...]
Fitatu zakłada stare zalecenia dietetyczne. My patrzymy przez pryzmat najnowszych badań i zaleceń związanych z podąża białka, tłuszczu i węglowodanów. Poza tym dostosowujemy odpowiednio je pod Twoje potrzeby - redukcję.
[...] dokładnym wzorem, który otrzymałeś w jednej z wypowiedzi powyżej. Zalecane ilości składników odżywczych w przypadku, gdy celem jest kształtowanie sylwetki, to: 2 gramy białka na kilogram masy ciała, około 1 gram tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Odpowiedz więc nasuwa się sama. [...]
Fitatu zakłada stare zalecenia dietetyczne. My patrzymy przez pryzmat najnowszych badań i zaleceń związanych z podąża białka, tłuszczu i węglowodanów. Poza tym dostosowujemy odpowiednio je pod Twoje potrzeby - redukcję. Właśnie o to chodzi. Ma być redukcja a wg wyników z wzorów wyszło że powinienem spożywać znacznie więcej produktów niż wg [...]
Przede wszystkim masz źle dobrane ilości składników odżywczych w diecie. Wydaje mi się, że kilka razy pisaliśmy już na ten temat. Zalecane ilości to 2 gramy białka na kilogram masy ciała, około 1 gram tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Dlaczego masz wprowadzone błędne ilości? Poza tym, składniki w posiłkach komponować należy [...]
[...] był na tyle przepełniony, że utrudniałoby to zasypianie i wpływało negatywnie na jakość snu. Również nie wiem w jakim celu chcesz ograniczać ser. Jest on jednym ze źródeł białka i tłuszczów. Może więc stanowić element zdrowej diety. Byle była ona urozmaicona. Nie musisz co 1-2 tygodnie liczyć zapotrzebowania kalorycznego na nowo. Po to [...]
[...] Nasz organizm nie rozdziela sobie czasu na dni. Jest to umowne. Ważne jest ile i co będziemy spożywali w dłuższej perspektywie. Jeżeli jednego dnia zjesz za mało np. białka i węglowodanów, to innego dnia/inne dni nadrobisz te braki i tyle. Problem może się pojawić jak stracisz nad tym kontrolę. Dlatego warto korzystać z dziennika [...]
Witaj. Ogólnie patrząc na same makroskładniki dietetyczne jakie masz rozpisane tutaj faktycznie trochę mało masz białka śmiało można go podbić minimum do 180 g na dzień. Oczywiście dobór produktów tutaj również ma znaczenie też by trzeba było to przejrzeć i ewentualnie skorygować Oraz podział makroskładników w ciągu dnia, czyli to w jakich [...]
na pewno więcej białka Ci posłuży, miałeś wcześniej w okolicach 1-1,5g na kg masy ciała, więc górna granica Twojej podaży była niższa niż minimum zalecane przy kształtowaniu sylwetki, a mianowicie 1,6g na kg masy ciała. Tymi 180g też teraz nie nadrobisz wcześniejszych braków, ale staraj się zjadać regularnie chociaż te ok. 2g na kg masy ciała [...]
[...] efektów, czyli zmian obwodów ciała w perspektywie. 1. Wypełnij dokładnie formularz ankiety działu. Link do niego otrzymałeś już wcześniej. 2. Wklej obliczenia zapotrzebowania kalorycznego organizmu z dokładnego wzoru. 3. Oblicz w prawidłowy sposób ilości składników odżywczych: 2g białka, 1g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów.
[...] http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] się co do jakości. Tutaj dużą rolę odgrywać będzie subiektywne zdanie określonych osób. Poza tym, porównywać należy również produkty tej samej półki, czyli np. izolat białka serwatkowego, izolatem, czy też najtańszy koncentrat białka serwatkowego, z takim samym innej firmy. Nie analizowałem aż tak bardzo firmy Ostrovit, aby stwierdzić czy [...]
Przede wszystkim, aby rzetelnie odpowiedzieć na Twoje pytanie przydałoby się wiedzieć jakie białka konkretnie chcesz porównywać. Nie znam oferty Ostrovitu, na pewno tych białek mieli kiedyś parę, zapewne przez ostatnie lata mogli ich wprowadzić jeszcze więcej - ostatni raz z białkami ostrovit miałem do czynienia, jak pracowawłem w sklepie z [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t276436.html . Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] aby obliczyć zapotrzebowanie. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]