[...] szybkie postępy, zastosuj się do tych prostych wskazówek dotyczących diety i treningu: Jedz cztery lub pięć małych posiłków dziennie, zamiast trzech dużych Zwiększ porcję białka do jednej trzeciej dziennej liczby kalorii Ogranicz spożycie złożonych (bogatych w skrobię) węglowodanów, takich jak makaron, chleb - zamiast tego jedz dużo owoców i [...]
NIEPEWNY CO DO TLUSZCZY? Te tluszcze bogate w skladniki pokarmowe, odzywialy zdrowe populacje przez tysiace lat: Maslo Lój wolowy i barani Smalec Tluszcz kurzy, gesi i kaczy Oleje kokosowe, palmowe i sezamowe Olej z oliwek tloczony na zimno Olej lniany tloczony na zimno Oleje z ryb morskich Te nowo-wytworzone tluszcze powoduja nowotwory, [...]
[...] ma swego "wroga" w postaci awidyny, znajdującej się w surowym białku jaj, która wiąże witaminę H i czynią ją nieprzyswajalną dla organizmu. Dlatego nie powinno się podawać białka jaj w stanie surowym (np. pić surowych jaj). Najwięcej biotyny jest w drożdżach i wątrobie, ale zawiera ją także groch, kalafior, grzyby, mleko. Osoby odżywiające się [...]
[...] aktywnie wykorzystały zwierzęcą substancję jako cegiełki do budowy struktur cukrowych na swojej powierzchni oraz do tworzenia glikoprotein - substancji składających się z białka i cukru. Powyższy proces mógłby świadczyć, że nasz organizm, wykorzystując różne składniki budulcowe, jest wręcz wzorcem gospodarności. Gdyby nie jeden drobiazg - [...]
[...] krok po kroku i weryfikuj plan posiłków, który jest wprowadzeniem tych zasad w życie. Jeśli będziesz działał zgodnie z tym planem, wówczas będziesz miał wystarczająco dużo białka i węglowodanów potrzebnych do budowy mięśni i nie przybędzie Ci tłuszczu. Krok 1; Zapisz swoją wagę ciała. Krok 2: Pomnóż swoją wagę przez 2,2 (otrzymasz w ten sposób [...]
[...] lwia część spożywanych tłuszczów powinna być dostarczana w posiłkach przed treningiem. Z kolei w posiłkach po treningu warto zarezerwować miejsce dla pokaźnych ilości białka (Garage Warrior podcast). 6) Ketoza w fazie low-carb nie jest do niczego potrzebna? Nasilenie produkcji ciał ketonowych w fazie low-carb może być z wielu względów [...]
[...] na jednym, pomijając drugie. Jedz często i regularnie. Zalecam jedzenie jak atleci. Rozdziel całkowite zapotrzebowanie kaloryczne na 4-6 małych posiłków i zadbaj o źródło białka w każdym z nich. Konsystencja ma również znaczenie. Badania wykazały, że nieregularne nawyki żywieniowe są częściowo odpowiedzialne za spowolnienie metabolizmu, w tym [...]
Hej, założyłam już 1 temat, ale niestety nikt sie nie pokwapił żeby coś pomóc, dlatego teraz zakładam nowy - taki żeby każdy mógł się wypowiedzieć (w tamtym jak sie później dowiedziałam mogli się wypowiadać tylko moderatorzy - niestety, nikt sie nie odezwał) Dlatego prosze Was, zwykłych użytkowników o pomoc. Wklejam swój wątek: Hej, jestem nowa na [...]
[...] dla tego produktu niezwykle niekorzystne Przyjrzyjmy się dokładniej etykieta (oczywiście piękna, kolorowa i zachęcająca do zakupu mówi nam czarno na granatowym iż zawartość białka wynosi 60% Niedużo, prawda? To nie koniec, ponieważ kontrole wykazały iż w rzeczywistości jest go mniej niż 50%. Zapewne Wasze oburzenie jest już dosyć spore, ale [...]
[...] i węglowodanów Bez dodatkowego cukru - z stewią 10 witamin i 6 minerałów Bez glutenowy Bez konserwantów Zalecamy Protein Fusion 85 jeśli: poszukujesz doskonałego źródła białka; w związku z 85% z zawartością białka przyczynia się do utrzymania masy mięśniowej, zdrowych kości, jak również do wzrostu masy mięśniowej chciałbyś dostarczać białka [...]
[...] sery, mleko, tuńczyki czy inne „rarytasy" kosztują tyle co czarny kawior po czym kupujemy najbardziej ekonomiczny gainer czy białko w 5 kg opakowaniu, które miało mieć 80% białka a w rzeczywistości ma 30 %, jemy.... nic.. jemy więcej.... nic... Może coś mocniejszego..... No to kreatynka-ona jest niezawodna.... znowu nic ?? hmm. Zostało dać po [...]
[...] zwierzęta są zdolne do syntezy tylko niektórych (aminokwasy endogenne), pozostałe (aminokwasy egzogenne) muszą pobierać z pokarmem. W ludzkim ciele powstaje około 300 gram białka dziennie, chociaż średnie spożycie białka wynosi zaledwie 70 gram. Znane jest 21 aminokwasów, z czego dziewięć są to aminokwasy egzogenne, to znaczy takie, które nie [...]
[...] insuliny uważana jest za istotną współprzyczynę otyłości, dlatego niezwykle ważne jest kontrolowanie poziomu tego hormonu. W jaki sposób można tego dokonać? Należy spożywać białka, tłuszcze i węglowodany w odpowiednich proporcjach. I tak, zgodnie z zaleceniami Zone, posiłek powinien być tak skomponowany, aby 30 % stanowiło białko, 30 % tłuszcze [...]
[...] nad białkiem innych artykułów spożywczych wartością biologiczną i stopniem przyswajalności przez organizm ludzki. Jego wartość odżywcza jest zbliżona do wartości odżywczej białka mięsa, jednak cena, jaką płacimy za białko w mięsie i produktach wędliniarskich jest kilkakrotnie wyższa niż za białko mleka i wyrobów mleczarskich. W skład frakcji [...]
[...] dostarczanie do organizmu w obfitych ilościach aminokwasów, to nie wszystko, kluczowym jest dostarczanie ich w odpowiednim czasie... czyli po treningu ! Białka Spożywając białka, dostarczamy sobie w dużych ilościach te same aminokwasy, które potem krążą w krwiobiegu, do czasu wchłonięcia ich przez mięśnie. Wysokie stężenie aminokwasów we krwi [...]
Witam mam dietkę do sprawdzenia na kazdy dzien od kąd ją stosuje rosnie mi brzuch nie wiem czy to nie jest wina ww na kolacje np w pon lub jakis inny czynnik dzieki za odp , białko dostarczam w daniach z mala iloscia bialka pełno i po treningu : .... Wiek 14 , Wys 182-184 , waga 73 , ćwicze split na mase trening dzielony: Witam mam dietkę do [...]
[...] wędlinami i mięsem pod różną ich postacią. Doprowadza to jednak często, w późniejszym okresie do wielu chorób, głównie nerek, które nie są w stanie przefiltrować nadmiaru białka zwierzęcego. Białko w ogóle powinno stanowić 6-10 % kalorii dziennie dostarczanych naszemu?organizmowi, a najczęściej stanowi 15 % i więcej. Najkorzystniejsza jest [...]
[...] śniadaniowe, to osoby, którym trudno jest osiągnąć przyrost masy, mogą okazjonalnie sobie na to pozwolić. Tacy kulturyści do przyrostów potrzebują dużo węgli- jako również białka i zdrowych tłuszczów. Węglowodany pomagają im utrzymać stan anabolizmu. przetworzone produkty powoduj większe wydzielanie insuliny niż produkty naturalne i zwiększają [...]