[...] podaży energetycznej dla siebie zgodnej ze swoim celem powinieneś obliczyć ile każdego z makroskładników będziesz potrzebował. W Twoim wypadku spożywanie więcej jak 100g białka dziennie, to zdecydowanie za mało. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego [...]
[...] białkowych dodawane są maltodekstryny, ale chyba mylisz te produkty z gainerami. Pierwsze "białko" z waszego sklepu: Whey Protein ALLNUTRITION Skład: 87,5% koncentrat białka serwatki (z mleka), 10,5% maltodekstryna, stabilizator e414, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, emulgator: lecytyny (z soi/ słonecznikowa), aromat, substancja [...]
czemu syf? A czym wg ciebie jest maltodekstryna, ze nazywasz ja syfem? Sklad jest jasny i przejrzysty, jak ktos woli produkty smakowe, to musi liczyc sie z tym, ze wymagaja one weglowodanow, czy dodatkow slodzacych. Masz na rynku rozne formy bialka, bezmskaowe, slodozne stevia, czy klasyczne odzywki bialkowe gdzie wiele osob posuzkuje bialka [...]
[...] jest zawarty najtańszy surowiec. Dostępne produkty w wersji NATURAL to: https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_Wpc_protein_plus-opis3653.html - dużo lepszy jakościowo koncentrat białka serwatkowego, niepieniący się i rozpuszczający bez problemu, wpc instant https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_WPC_80_Pure_Protein-opis39228.html - najprostszy, [...]
Za producentem: "W JUMBO PROFESSIONAL zmieniliśmy stosunek ilościowy składników na korzyść białka. W celu dostarczenia 52 g wysokiej jakości białka (więcej niż JUMBO) wystarczy mniejsza porcja produktu wynosząca 162 g. Oznacza to, że ilość węglowodanów oraz kalorii tej formuły jest niższa, ponieważ spożywanie ich w większej ilości przez tego typu [...]
[...] nie widzę sensu w wydawaniu tyłu pieniędzy na ten produkt. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie zakup dobrej jakości węglowodanów z owsa lub ryżu i osobno koncentrat białka serwatkowego. Możesz wtedy decydować o tym, jakie chcesz spożyć proporcje białka do węglowodanów lub samo białko, jeżeli sytuacja tego wymaga. Mając wszystko razem [...]
[...] gainera... Już to na wstępie powinno nam dać do myślenia, dlaczego jest to mało popularny produkt. Gainer z założenia to produkt ze sporą ilością węglowodanów i około 20% białka (rzadziej bliżej 30%) + ewentualne dodatki, które co najwyżej ładnie wyglądają na etykiecie, bo zazwyczaj dodawane są w śladowych ilościach do tego typu produktów. [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] i rola. Jak dawkować i z czym łączyć beta-alaninę?" https://www.sfd.pl/art/Suplementy/Leksykon_suplementacji%3A_beta_alanina_-a555.html? Pamiętaj także o wyższym udziale białka w diecie, gdyż jest ono strategiczne podczas kształtowania sylwetki oraz regeneracji po treningu. Tutaj świetnie sprawdzi się odżywka białkowa. Porcja białka 30g po [...]
Cześć! Jest to sylwetka, która wskazuje bardzo dobry potencjał na rozbudowę. Jeżeli będziesz sumienny i dobrze ułożysz sobie żywienie, to możesz naprawdę fajną sylwetkę zbudować. Żeby wiedzieć ile powinieneś spożywać kalorii zapraszam do artykułu poniżej: Gdy odżywianie usystematyzujesz, to warto zadbać o dobry trening. Poniżej masz kilka [...]
[...] makroskładników w diecie. Przy czym w dietetyce jest jeszcze większe zamieszanie niż z treningami i każdy dietetyk ma swoje podejście do tematu. Ale ogólnie rzecz biorąc 2g białka wystarczają w zupełności dla osób trenujących naturalnie w okresie budowy masy mięśniowej, oczywiście osoby wspomagające się mogą nieco więcej białka podobnie jak w [...]
[...] rzecz w kwestii trzymania diety i kształtowania sylwetki. W prawidłowo ułożonej diecie podstawą jest trzymanie odpowiedniej proporcji poszczególnych makroskładników czyli białka, węglowodanów i tłuszczy. Same kalorie tak na prawdę nic nie mówią. Bo możesz zdecydowanie więcej zjadać węglowodanów i tłuszczu, a za mała ilość białka. Możesz mieć [...]
[...] jak fast foody, słodycze i oleje trans. Zastowałbym poniższy podział makroskładników i źródeł pożywienia. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] takie zestawienie może być ewentualnym posiłkiem przedtreningowym. Zdecydowanie lepszym wyborem byłby zwykły naturalny jogurt lub nawet kefir do którego wsypałbyś saszetkę białka 30g lub po prostu porcje białka z dodatkami wymienionymi wyżej. Jeśli brakuje Ci pomysłów na szybki posiłek, to podsunę Ci gotowe rozwiązanie z którego sama chętnie [...]
no i widzisz, źle nie jest ale przyjmij ok. 2g białka na kg masy ciała (przy 55kg może być ciężko to 120-140g śmiało możesz przyjąć), min 1g tłuszczu na kg masy ciała a reszta z węgli. Z kaloriami nie przesadziłeś? 55kg 3500kcal? w pierwszych dwóch posiłach brak źródeł białka, wrzucaj surowe produkty (filet z kurczaka), popracuj nad źródłami [...]
Rzeczywiście białka aż tyle nie potrzebujesz. Te 140 gramów, to już będzie maksymalna ilość, której bym nie przekraczał. Tłuszcze do 1,5 grama na kilogram masy ciała i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Polecam bazować na następujących źródłach składników odżywczych: 1. Źródła białka: [...]
poza tym MPS bialka roslinnego jest znaaaaaaaaaacznie mniejsze, niz zwierzecego i to jest dla mnie podstawowy argument. poza tym MONKEY jak od pierwszego dnia przyjmiesz zasade niewliczania roslinnego to zawsze kalorycznosc bedzie Ci sie zgadzac, bo to Twoj schemat dzialania. tak samo jak podejscie do wliczania tluszczow ze zrodel weglowodanowych. [...]
Jeśli obawiasz się, że przyjmujesz zbyt dużo białka, zrób sobie badanie krwi na mocznik i kreatyninę. Będziesz wiedział, czy nie obciążasz zanadto nerek. Jeśli wyniki będą w normie, to nie masz się czego obawiać. Ale myślę, że 2,3 g/kg białka raz na jakiś czas nie zrobi Ci krzywdy.
[...] na zapotrzebowanie kaloryczne. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]