Z tą wadą postawy to po części racja, bo trochę idę do przodu zamiast się prostować. Pracuję nad tym. ;-) Płatki tylko rano jem i też nie codziennie. Za dużo białka...? Czyli ograniczyć do 1 shakea z protein dziennie i mniej w pokarmach? A co do łap to co zrobić, żeby "ruszyły"? Mam wrażenie, że potrzebuję impulsu, żeby masa poszła tylko jakiego? [...]
Napisałam, że za dużo nabiału - czyli mleka, kefiru, serków wiejskich, a nie białka ;-)(chociaż tego tez pewnie jest za dużo). Mięśnie rosną w czasie odpoczynku, 21 serii na biceps to jakieś nieporozumienie. Trening skonsultuj w odpowiednim dziale (trening dla początkujących)
Ok. Czyli słonecznik out. Myślałem, że wnosi do diety dobre wartości (błonnik, dobry tłuszcz), ale skoro mówicie że nie to usuwam. Czyli redukując starać się dużo białka a tłuszczy żeby nie przekraczać zalecanej ilości?
Kształtowanie sylwetki jest procesem, który wymaga od nas przede wszystkim pracy w kuchni i na siłowni. Jednak pamiętać należy o tym, że niezmiernie istotny jest również czas i cierpliwość. Tego niestety brakuje wielu osobom. Prawdopodobnie również i Tobie. Jak sam stwierdziłeś, sylwetka zmienia się, więc efekty są. Jednak na szybko nikt jeszcze [...]
[...] ważne jest również abyś spożywał odpowiednią ilość kalorii, możesz to obliczyć tutaj: Tutaj masz źródła różnych makroskładników: http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. Mandarynki są ok, ale to [...]
[...] Jeżeli nie wiesz jak dużo powinieneś jeść to zerknij na poniższy artykuł: Podział kalorii powinien wyglądać tak: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
Na indeks sytości wpływa zawartość błonnika, białka i wody w danym produkcie. Ogólnie płatki owsiane mają więcej niż kaszka manna: błonnika, tłuszczu, białka, magnezu, żelaza, potasu, fosforu, wapnia i witamin. :)
[...] uprawiającej sporty wytrzymałościowe. Piszę o tym gdyż każdy z tych celów będzie opierał się na odrobinie innym jadłospisie. Dodatkowo widzę też spożywanie dużej części białka z odżywek białkowych. Osobiście preferuję spożywanie jak największej ilości białka z pożywienia, gdyż jedząc mięso/ryby/jaja/twarogi dostarczamy poza białkiem witaminy [...]
Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki [...]
Cześć! Jeżeli chcesz przytyć to warto byłoby zacząć trenować siłowo, dzięki temu masa jaką nabierzesz będzie w większości masą mięśniową, oczywiście przy dobrze dobranej diecie. Bez treningu nadmiar kalorii raczej będzie odkładał się w postaci tkanki tłuszczowej, gdyż nie będzie odpowiedniej stymulacji by ją budować. Na początku możesz rozpocząć [...]
[...] jaja/mleko). Jeśli wykluczyłeś produkty odzwierzęce, to faktycznie temat jest bardziej problematyczny w kontekście zapewnienia sobie odpowiedniej ilości pełnowartościowego białka. W takim przypadku należy się skoncentrować na różnorodności źródeł białka roślinnego, a nie bazować na małej grupie wybranych produktów. Acz w tej chwili nie jest to [...]
[...] spalacz i waga poleci jak się patrzy. Jeśli trenujesz na siłowni i Twoim celem jest poprawa estetyki ciała, a nie tylko ubytek wagi, powinieneś pomyśleć o wysokim poziomie białka w diecie. W przypadku redukcji wagi nie powinno być to mniej niż 2g na każdy kilogram ciała. Jeśli chodzi o dobór białka, podobnie jak wcześniej, możesz posłużyć się [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] rynku - pszenicę,aby obniżyć cenę produktu, kosztem jakości. Nie warto sobie takim białkiem zawracać głowy. Pokazany przez Ciebie whey 100 - to czyste wpc, czyli koncentrat białka serwatkowego, więcej na temat rodzajów i frakcji białek, ich jakości i różnic pomiędzy nimi doczytasz tutaj: - wysoka jakość - bdb stosunek ceny do jakości i ilości - [...]
[...] 3 do 4 dni bez węglli a potem 5 dzień ładowanie. Czy jak będę wypalał glikogen z organizmu to mogę brać MCT przed treningiem czy raczej nie? Chcę jak najlepiej się wysycić z glikogenu. Moja dieta to 300g białka i 80-90g tłuszczy. Około 400-500g warzyw sałata i miks sałat pomidory i pomidorki koktailowe brokuły lub fasolka zielona szparagowa.
[...] wegle w diecie, a te kalorie ( z ucietych wegli) zastąpie kaloriami z tłuszczow. Posiłek przed i potreningowy bedzie białkowo- weglowodanowy + w posiłku przedtreningowym MCT, zeby zobaczyc czy rzecyzwiscie dodaje cos energi. pozostałe posiłki z przewagą białka i tłuszczów. Bilans na zero poki co albo lekko na plus. Coś nie tak moim pomysle?
Cześć! Zapewne jesteś osobą szczupłą ze względu na fakt, że nie spożywasz odpowiedniej ilości kalorii jaką potrzebujesz. Zrób eksperyment i sprawdź jak dużo kalorii spożywasz w ciągu dnia - możesz skorzystać z dziennika dietetycznego na potreningu.pl - https://potreningu.pl/kalkulatory/kalorie Dodatkowo zapewne powodem może być fakt, że możesz [...]
[...] Jednakowoż są osoby, które preferują większą częstotliwość posiłków. Najważniejsze w tym wszystkim jest fakt aby białko rozbić na równe porcje w ciągu dnia, jeżeli masz 130g białka i jesz 4 posiłki, to staraj się by w każdym było po 30-35g białka. Natomiast węglowodanami i tłuszczami możesz żonglować zgodnie, w jednym posiłku może być jednych [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
Podstawą są oczywiście uzupełniacze braków w diecie, czyli jeżeli masz ją wyliczoną, to powinieneś wiedzieć, czy brakuje tam białka, a może też i węglowodanów, wtedy dzięki odżywkom białkowym, czy też białkowo-węglowodanowym - uzupełniasz ewentualne niedobory. Dostosowując daną porcję w ciągu dnia , czy to pomiędzy posiłkami, czy po treningu, czy [...]