a ile wazysz? powiniennes jesc ok 2g/kg masy ciala bialka oraz przynajmniej 5.5-6 g/kg masy ciala weglowodanow w ciagu dnia-by bylo najwygodniej podziel to na 5-6 posilkow i w kazdym spozywaj 30-40g bialka Pozdrawiam, NoRtOn
Więc waże 65 kg więc według tego co powiedziałeś powinienem jeść dziennie 130 g białka i 330 g węglowodanów dzieląc to na pięc posiłków to będzie 25 g białka i 65 g węglowodanów??tak??Oki dzięki za wszystkie odpowiedzi już nie będę Cię męczył tymi pytaniami.Dzięki
prawie dobrze 130g bialka ale 360g ww to po pierwsze. po drugie ostatni posilek jesz juz poznym wieczorem wiec polecam samo bialko. czyli rozbijasz to na 4 i wychodzi 90, ale jesli tyle nie mozesz zjesc na raz to dzielisz to na 5 i masz 70g ww ale i tak przed pojsciem spac powiniennes zjesc dodatkowa porcje bialka. aha nie wiem czy uwzgledniles w [...]
Poczytaj sobie pare FAQow i pomysl zanim cos napiszesz. Jakie wg Ciebie jest uzasadnienie pobierania bialka przed treningiem? Najwiekszym zrodlem energii sa weglowodany, a nie proteiny. A po drugie pijac napoj proteinowy po treningu nie pobudzisz trzustki do wydzielania duzych ilosci insuliny. A wiadomo, ze ten hormon jest najsilniejszym hormonem [...]
Chlopie, masz przeczytane 40pare artykulow, przeczytaj troszke archiwum, czyli posty z uzasadnieniem wielu prawidel. Bialko nie trawi sie tak szybko jak ww, tak wiec spozywajac posilek godzine przed treningiem dopiero na poczatku jego bialko przyswoi sie w duzym stopniu. Dzieki energii z weglowodanow-miesnie beda mialy sile pracowac-a nie jak [...]
Jezeli ktos twierdzi ze bialko popijane podczas treningu da kopa, to zapraszam na trening i maly sprawdzian. Raz pocwiczy i bedzie mogl popijac bialko podczas zaproponowanego treningu, drugi bedzie mial do dyspozycji carbo. Tak samo po treningu, ciekawe kiedy szybciej odczuje powrot energii. Z doswiadczenia powiem ze zarowno bialko jak i ww sa [...]
[...] co z kolei zwiększa nasilenie tempa przebiegu syntezy białek, powodując przyrost masy mięśniowej, a także zahamowanie aktywności enzymów proteolitycznych – rozkładających białka mięśniowe. Kreatyna jest więc substancją działającą anabolicznie i ergogenicznie oraz antykatabolicznie. Najczęściej spotyka się następujące metody przyjmowania [...]
Przepraszam za Odkop, nie chciałem zakładać nowego tematu. Chciałem zapytać właśnie o zapotrzebowanie na białko przy wadze 72 kg chcę spożywać 2 g białka na kg ciała czyli 144g czyli 576kcal. Moje podstawowe zapotrzebowanie kcal to 1728 kcal, czy gdy je zwiększam powinienem dołożyć również kalorii z białka czy tylko z węgli i tłuszczu a białko [...]
[...] nie zawsze mamy możliwość dostarczyć z diety. Jest to nie tylko praktyczne ale również bardzo wygodne. Nie należy jednak przesadzać jeżeli chodzi o zastępowanie źródeł białka odżywką białkową. Białko w naszej diecie powinno pochodzić zarówno z produktów zwierzęcych takich jak jaja, mięso, ryby jak również roślinnych. Odżywka białkowa jest [...]
Domer wytłumacz mi co to znaczy mniej białka? A jaka jest zawartość białka w serze wiejskim(%) i w twarogu(%) :)) Zmieniony przez - Lusjano w dniu 2005-11-14 13:25:08
[...] warzyw: http://potreningu.pl/articles/3738/ile-warzyw-i-owocow-nalezy-jesc-w-ciagu-dnia. Warto również pamiętać o tym, żeby bazować jednak na lepszej jakości źródłach białka, niż nabiał. Nie jest on zły, ale lepszym wyborem pod względem jakościowym będzie różnego rodzaju mięso: wołowina, drób, wieprzowina, czy różnego rodzaju ryby. Tutaj [...]
Ja na masę mieszam Herkulesa z Mlekovity z MassItem Ostrovitu, robię sobie bulka węglo:białka 1:1 i mam smak, dobrą rozpuszczalność i wysoką jakość białka, a gdy jestem na redukcji, to sypię 1:1 z białkiem z Ostrovitu i tak samo jest smak, rozpuszczalność i jakość :D Oraz najważniejsze, w obu przypadkach bardzo ekonomicznie. W hurtowniach [...]
Znajomy z mlekovity wspominał że wysyłają dużo tego białka na export m. in do Dubaju . Mają dość nowoczesny sprzęt jeśli chodzi o pozyskiwanie białka z mleka (tłumaczył coś o jakiejś membranie na której to się wyrabia ) . Jak dla mnie narazie jest ok biorąc pod uwagę niewielką cenę . Oprócz tego że się pieni nie miałem jakiś problemów [...]
na membranie to juz za czasow ostrowii ktora przypominala cement sie bialka produkowalo;-) na tym polega proces odzielenia bialka od reszty skladnikow odzywczych.
na membranie to juz za czasow ostrowii ktora przypominala cement sie bialka produkowalo;-) na tym polega proces odzielenia bialka od reszty skladnikow odzywczych. Nie wiem nie znam się na procesie produkcyjnym wiem natomiast że wcale nie jest takie złe jak by mogło się wydawać :)
2 cm w bicku i 4 w klacie ;-) To tak nie działa . W pierwszym przypadku białko stanowi budulec, z którego organizm może syntetyzować białka i budować mięśnie. W drugim podaż białka pomaga zapobiegać nadmiernej utracie tkanki mięśniowej, jak również pomaga regulować głód. Odżywka Uzupełnia dietę oraz może też po prostu czasami zastępować posiłek [...]
[...] zauważył, że niezmiernie istotna jest w tym przypadku nasza dieta, czyli to, co spożywamy w ciągu dnia. Składają się na to różnego rodzaju źródła składników odżywczych: białka, tłuszczów i węglowodanów, czyli ogólnie ilość energii w postaci kalorii. Ważne jest to, aby opierać swoją dietę o jak najlepsze jakości źródła makroskładników. Dieta [...]
Ryby są jednym z podstawowych źródeł białka w naszych dietach, zaraz obok różnego rodzaju mięs, jajek i nabiału. Niewątpliwą ich zaletą jest wysoka zawartość białka, dochodząca do 20%, bardzo dobry profil aminokwasowy i przede wszystkim niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega 3. Tłuszcze obecne w rybach morskich, takich jak: śledź, [...]
4HERO jeśli będziesz w swojej diecie spożywał duże ilości białka zwierzęcego, to możesz na początku swojej kariery kulturystycznej śmiało spożywać białko sojowe Naturella. Jego plusy to: wysoka jakość, przystępna cena, lekko strawne (brak efektów dźwiękowych ). Minusy to: dawkowanie (10 tbl. zawiera tylko 3,3 g białka), brak niektórych [...]
[...] na takiej zasadzie, że jak będziesz brał, to będą jakieś super efekty. To jest zupełnie inaczej. Białko to budulec i podczas treningu musisz dostarczać pewną ilość tego białka, żeby mięśnie mogły się budować. A to ile zbudujesz, zależy od wielu czynników - trening, odżywianie, odpoczynek, uwarunkowania genetyczne, itp. Ale jeżeli nie [...]