[...] 0,5%, później dopiero o 10 jakieś śniadanie typu kanapki z tuńczykiem bądź z szynka to samo o 15 o 18:20 jakaś obiadokolacja później basen zaraz po pływalni koktajl 30 g białka serwatkowego i łyżka miodu chwila odpoczynku (kąpiel dzieci i położenie ich spać hehehe)no i mięśnie brzucha ostatni posiłek to kostka twarogu półtłustego. Wszystko [...]
[...] Wielkie dzięki za podstawowe wytyczne. chciałem się zapytać o proporcje białek i carbs, napisałeś, że biała 2,5g/kgmc i carbs 1,3g/kgmc. Przy mojej masie 78kg daje to w przybliżeniu 20dag białka i 10dag carbs. Rozumiem, że to na jeden posiłek? jeśli tak to x 5 posiłków dziennie, wychodzi średnio 1kg białka dziennie i 0,5kg carbs? dzięki za pomoc.
No to przy takiim bf powinieneś zrobić LC. Czyli daj białka w granicach 2,5-3g/kgmc. ww do 150g i tylko okołotreningowo, resztę uzupełnij tłuszczami. Kaloryczność ustaw sobie na waga*24*aktywność(1,2 do 1,4). Ja bym ustawił między 2500-2600kcal. białka wychodzi Ci ok 230g, to jest 920kcal, 600 wychodzi z ww i 1100 z tłuszczy. Pamiętaj o dobrym [...]
[...] że mój brzuch jest trochę wystający. 2. Jak to jest z makaronami co wolno a co nie ? 3. Serek wiejski (grani)- czy warto ? Bardzo go lubię w jednym opak (200g) jest 20 g białka. Jeśli jest ok to kiedy najlepiej go konsumować. Czy wliczać zawarte w nim tłuszcze do kalorii ? 4. Tuńczyk - w Niemczech (mieszkam w miejsc. granicznej) znalazłem 195 [...]
[...] a co nie ? //wolno, wszystko zależy od tego jakie, w jakich ilościach i o jakich porach 3. Serek wiejski (grani)- czy warto ? Bardzo go lubię w jednym opak (200g) jest 20 g białka. Jeśli jest ok to kiedy najlepiej go konsumować. Czy wliczać zawarte w nim tłuszcze do kalorii ? //Każde tłuszcze liczy się do diety. Te z wiejskiego nie są akurat [...]
Ja mam takie pytanie... czy zawsze ma być dużo białka, mało węgli i reszta tłuszczy? Jak to jest z tym białkiem? Bo tu czytam, że białko naj i w każdym posiłku, a czasem czytam, że albo przewaga T albo W, a białka ze 13%... chyba się gubię ;)
[...] jest dużo min w mięsie i rybach a więc nie ma problemu z jedzeniem tych produktów-i jak było ci potrzebne teraz to przez całe życie też będzie-przeczytaj na forum o roli białka-ogólnie tak do końca życia:)-jeśli chcesz utrzymać mięśnie itd-to taka dieta na całe życie(mięso, ryby, warzywa, oleje, trochę serów, owoców i orzechów-to jest [...]
Oriona, zwykle staram się, aby z węglami nie przesadzać, tak max 80g. A co do białka, no tak, ale po redukcji/masie, jak już chcemy utrzymać wagę, ćwiczyć brzuch i dbać o kondycję, to tego białka jednak mniej chyba potrzeba? Z tego, co pamiętam z biologii, białko należy spalić, bo ono się nie wydala...
[...] zetnij do 50g i dodaj warzywa, warto też tu wrzucić 5ml tranu. -Posiłek II 10:00 -jogurt naturalny z otrębami -warzywa ( pomidor , ogórek kiszony, kapusta kiszona ) //Brak białka i tłuszczy. Daj tu kawałek kuraka/ryby i kilka orzechów. -posiłek III 13:00 -serek wiejski 175g -migdały 10 g //Dodaj warzywa, poza tym twarogi czy serki wiejskie są [...]
Czesc:) Wiem,ze posty powyzej sprzed killu lat,wydaje sie mi jednak, ze sama kwestia wegetarianizmu,jego plusow,minousow caly czas aktualna. Jesli chodzi o mnie jestem poczatkujaca zarowno na tym forum,jak takze generalnie w fitnessie.Wegetarianka jestem kilka juz lat.Przyznam szczerze,ze do tej pory moj "misiowaty maly rozumek" nie [...]
[...] sportu. Istotne są nie tylko ilości kalorii, białek, tłuszczów i węglowodanów, ale również jakość ich źródeł. Łatwo więc dojść do wniosku, że eliminacja najlepszego źródła białka w postaci mięs i ryb na pewno nie pomoże w kształtowaniu sylwetki, a spowoduje pewnego rodzaju utrudnienie. Nie tylko w zmianie sylwetki, ale również w zdrowym [...]
[...] dyscyplinach sportu, szczególnie w kulturystyce, gdzie wysokiej jakości białko ma istotne znaczenie w kształtowaniu sylwetki. Odżywka białkowa służy do uzupełniania braków białka w naszej diecie. Wyróżnić możemy różne frakcje białek wchodzących w skład odżywek białkowych: - hydrolizat białka serwatkowego, - izolat białka serwatkowego, - [...]
no to wyszło szydło z worka :-D białka szamiesz tyle ile szefowa przykazała ;-) a źródła białka wypisane w arcie co jedzą ladies :-) ps, nabiał odtłuszczony nie bardzo poniewarz jest mocno przetworzony- może zamiast melka do owianki wbijaj surowe jajo- dostarczysz organizmowi białka no i ser (nabiał) zostawisz sobie na kolację ;-) poszukaj na [...]
Mleko krowie nie jest dla czlowieka doskonalym,calosciowym produktem spozywczym,lecz jest takim z pewnoscia dla cielecia.Dla czlowieka takim cudownym pokarmem jest tylko mleko matki.Mleko krowie nie nadaje sie dla czlowieka, poniewaz zawarta w nim ilosc soli mineralnych(wapn i fosfor)oraz bialka jest przewidziana na budowe kosci krowy.Mleko krowie [...]
o erytrolu możesz zapomnieć, ksylitol już wnosi do organizmu ładunek 1g ma ok 2,4 kalorii. http://potreningu.pl/articles/3992/czy-wysokie-spozycie-bialka-skraca-zycie http://potreningu.pl/articles/47/wysokie-spozycie-bialka-a-nerki--kilka-ciekawych-faktow [...]
[...] ketony z tłuszczu niż rzucać resztki glikogenu na straty energetyczne. Do tego z mleczanu czy nawet glicerolu z tłuszczu ubytek glikogenu też się odbuduję. Więc tyle białka wystarcza nie zmniejsza się też zapotrzebowanie na białko ale nawet również na witaminy i minerały tworzące enzymy których do optymalnego żywienia potrzebujemy dużo [...]
10g białka ogromnej różnicy nie zrobi. Nasz organizm to nie jest silnik który potrzebuje X białka, Y węglowodanów i Z tłuszczy. Procesy biochemiczne zachodzące w naszym ciele są o wiele bardziej złożone i uzależnione od wielu czynników. Jednego dnia możesz potrzebować 200g białka, innego 190g, a jeszcze innego 210g. Nawet nie jestem pewny czy [...]
[...] ze sobą wiązaniami peptydowymi. Wchodzą one w skład wszystkich żywych organizmów oraz wirusów. Podzielić je można pod różnym względem. Najprostszy podział wyróżnia białka: proste (protaminy, histony, albuminy, globuliny, prolaminy, gluteliny i skleroproteiny) i złożone (chromoproteiny, fosfoproteiny, nukleoproteiny, glikoproteiny, [...]
Lucek :))) Oglądałem Twój profil, a to co napisałem jest dla początkujących ćwiczących. Ale co do Ciebie to zmartwiło mnie Twoje zdanie że 80-90% białka u ciebie pochodzi z odżywek! Tak nie może być, ja wiem że jest to normalne białko które występuje w produktach spożywczych, no właśnie występuje i tu leży problem, proces trawienia białek [...]