...
Napisał(a)
No to rozkładasz całość na te 4 posiłki. Nie rób nic na siłę. Jeśli miałbyś zjeść jeden więcej, to na pewno rano, powiedzmy o 7.
...
Napisał(a)
To znowu ja...
Dopiero teraz zrozumiałem, że w bilansie liczymy tylko białka zwierzęce, tak?
(mieso, ryby, twaróg, jaja)
Roślinne traktujemy jako dodatek? (białko z kaszy itd)
Czy dobrze główkuję?
Ps. Morales_37, wielka prośba, w podpisie masz link do mojego dziennika, mógłbyś zajrzeć od razu? ;-P
Dopiero teraz zrozumiałem, że w bilansie liczymy tylko białka zwierzęce, tak?
(mieso, ryby, twaróg, jaja)
Roślinne traktujemy jako dodatek? (białko z kaszy itd)
Czy dobrze główkuję?
Ps. Morales_37, wielka prośba, w podpisie masz link do mojego dziennika, mógłbyś zajrzeć od razu? ;-P
http://serwislodz.pl - naprawa komputerów Łódź
...
Napisał(a)
cześć. jestem tu nowy.
przeczytałem wszystkie 13 zakładek dotyczące Twojego artykułu Morales. Wielkie dzięki za podstawowe wytyczne.
chciałem się zapytać o proporcje białek i carbs, napisałeś, że biała 2,5g/kgmc i carbs 1,3g/kgmc. Przy mojej masie 78kg daje to w przybliżeniu 20dag białka i 10dag carbs. Rozumiem, że to na jeden posiłek? jeśli tak to x 5 posiłków dziennie, wychodzi średnio 1kg białka dziennie i 0,5kg carbs?
dzięki za pomoc.
przeczytałem wszystkie 13 zakładek dotyczące Twojego artykułu Morales. Wielkie dzięki za podstawowe wytyczne.
chciałem się zapytać o proporcje białek i carbs, napisałeś, że biała 2,5g/kgmc i carbs 1,3g/kgmc. Przy mojej masie 78kg daje to w przybliżeniu 20dag białka i 10dag carbs. Rozumiem, że to na jeden posiłek? jeśli tak to x 5 posiłków dziennie, wychodzi średnio 1kg białka dziennie i 0,5kg carbs?
dzięki za pomoc.
<< potrzebujesz porady dot. reklamy i/lub marketingu? daj znać. pomogę >>
...
Napisał(a)
Jaki masz staż, jaki trening, ile lat, waga i wzrost. Tych danych potrzebuję. I jak do tej pory padłeś. 2,5g/kgmc to 2,5 grama na kilogram masy ciała, czyli przy Twojej wadze to będzie ok 200g białka na dobę.
...
Napisał(a)
cześć,
staż: 2 lata
trening: obecnie rzeźba, 3 x tydzień z połączonymi areobami
wiek: 25
waga: 79
wzrost: 183
obecne pożywienie składa się głównie z: mięsa drobiowego, mięsa wołowego, kasza gryczana, ryż basmati, serek wiejski light 2%, chleb razowy lub chleb shulstad razowy śliwka / musli, maślanka mrągowska naturalna, tuńczyk z wody.
od 4ch lat nie jem masła, nie piję gazowanych napojów, soków, etc. jest ewidentny problem ze zbyt małą ilością warzyw - wiem, bo czuję, że sam organizm się domaga.
jeśli chodzi o wagę to obecna waga jest stała. w 2003 ważyłem 98kg, w ciągu półtora roku zeszdłem metodą "PŻ - połowa żarcia" i zmianą jedzenia + 3x basen tygodniowo do 74kg, następnie 2005 rok do 68kg. W 2007 w wyniku treningów na masę doszło z powrotem do 74kg i obecnie 79kg. główny problem to fałda brzuszna + skóra pozostała po "wielkiej wadze" + boki (w wyniku brania jako nastolatek i dziecko sterydów odczulających). Obecny poziom tkanki tłuszczowej to ok. 17,5%
staż: 2 lata
trening: obecnie rzeźba, 3 x tydzień z połączonymi areobami
wiek: 25
waga: 79
wzrost: 183
obecne pożywienie składa się głównie z: mięsa drobiowego, mięsa wołowego, kasza gryczana, ryż basmati, serek wiejski light 2%, chleb razowy lub chleb shulstad razowy śliwka / musli, maślanka mrągowska naturalna, tuńczyk z wody.
od 4ch lat nie jem masła, nie piję gazowanych napojów, soków, etc. jest ewidentny problem ze zbyt małą ilością warzyw - wiem, bo czuję, że sam organizm się domaga.
jeśli chodzi o wagę to obecna waga jest stała. w 2003 ważyłem 98kg, w ciągu półtora roku zeszdłem metodą "PŻ - połowa żarcia" i zmianą jedzenia + 3x basen tygodniowo do 74kg, następnie 2005 rok do 68kg. W 2007 w wyniku treningów na masę doszło z powrotem do 74kg i obecnie 79kg. główny problem to fałda brzuszna + skóra pozostała po "wielkiej wadze" + boki (w wyniku brania jako nastolatek i dziecko sterydów odczulających). Obecny poziom tkanki tłuszczowej to ok. 17,5%
<< potrzebujesz porady dot. reklamy i/lub marketingu? daj znać. pomogę >>
...
Napisał(a)
No to przy takiim bf powinieneś zrobić LC. Czyli daj białka w granicach 2,5-3g/kgmc. ww do 150g i tylko okołotreningowo, resztę uzupełnij tłuszczami. Kaloryczność ustaw sobie na waga*24*aktywność(1,2 do 1,4). Ja bym ustawił między 2500-2600kcal.
białka wychodzi Ci ok 230g, to jest 920kcal, 600 wychodzi z ww i 1100 z tłuszczy. Pamiętaj o dobrym rozkładzie kwasów tłuszczowych.
Zmieniony przez - Morales_37 w dniu 2009-10-27 16:30:21
białka wychodzi Ci ok 230g, to jest 920kcal, 600 wychodzi z ww i 1100 z tłuszczy. Pamiętaj o dobrym rozkładzie kwasów tłuszczowych.
Zmieniony przez - Morales_37 w dniu 2009-10-27 16:30:21
...
Napisał(a)
co z zamiennikami posiłkowymi w końcu nie mam zamiaru codziennie jeść tego samego? jak je dobierać...
W tych haniebnych czasach, ta gra stała się dla mnie religią...
Poprzedni temat
Redukcja - pytanie
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- ...
- 62
Następny temat
Dieta i plan treningowy do oceny przez fachowcow.
Polecane artykuły