a tak na zakonczenie smaku, piany, enzymow, witamin mamy nieporownywac - wasze sugestie z tego postu do pelnego aminogramu potrzebne jest kazdy rodzaj bialka: sojowe, jaj, serwatka, jak pisze szoho i qazar wiec tego aspektu tez nieporownujemy więc co nam pozostaje ilosc bialka i smieci (tluszczy i laktozy) i w tej kwestii ostrowia jest [...]
ale przeciez to jest smiesznie oczywiscie najprawdopodobniej ostrowia ma do wyboru zrobic wpc z iloscia ww6 i tluszczu 8(wlasnie funky zapomnialem ci powiedziec ze sie pomysliles bo ilosc ww nie jest 8 TYLKO 6!!! o i masz tych swoich straszliwych laktozowych gramow 2 mniej patrz!!!) albo z iloscia ww 4 i tl 4 i bedzie drozsze o 5 zlotych i co??? i [...]
oj apokalispa niestety mnie zawiodles:/ no dobra to zrobmy przelicznik ile kosztuje gram bialka wszystkich popularnych bialek na rynki KTO CHETNY(sogow duzo poleci)????? natomiast ja moge juz napisac podsumowanie: ostrowia wymiata, rolmlecz chu..y , a bialka firmowe jedne drogie drugie jeszcze drozsze....kto sie nie zgadza z takim [...]
Fajnie sobie tak siasc po uczelni i poczytac tego posta bo sie mozna usmiac z tych calych klotni Zastanawia mnie tylko czemu ktokolwiek pisze ze sklad jest watpliwy czy cos w tym rodzaju bo producent jest nieznany Wieksza watpliwosc mialbym co do skladu normalnych odzywek (tak jak w badaniu paru bialek to wyszlo ze nie mialy one takiej ilosci [...]
tak, na stronie producenta pisze 6gr wegli ale na tej samej stronie mozna pobrac specyfikacje wedlug ktorej jest tak jak napisalem min 8% i niemysle ze niemoga byc spelnione jednoczesnie wszystkie te warunki, tzn ze jest to wartosc %w suchej masie(co by zreszta oznaczalo ze bialka tez jest tam mniej) , oraz ze jest tylko 6gr wegli gdyz to by [...]
[...] potrzebą. Jeżeli z analizy rynku wynikałoby, że uruchomienie produkcji tanich, umiarkowanej (tak to nazwę) jakości białek da dodatni wynik ekonomiczny, to Olimp dawno takie białka by produkował. Nie należy wykluczyć natomiast, że kiedyś do tego nie dojdzie. Pozdrawiam wszystkich zwolennikow Ostrowi i życzę smacznego! Piszę to bez złośliwości - [...]
No i jak juz pisze to zapodam cytat z bezplatnej gazetki ktora kumpel na silce mi podrzucil. Art jest o proteinkach serwatkowych. Nie pisze autora bo go nie ma z nazwiska ale mysle ze co niektore osoby z forum mialy w dloniach te gazetke. "...Tym co jest czesto krytykowane w serwatce ultrafiltrowanej jest to, ze ma wyzsza zawartosc tluszczu. [...]
aha i jeszcze cos powiniennem dodac: nabierajac masy staraj sie jesc jak najwiecej ww zlozonych (ryz,kasza,pieczywo zytnie,platki owsiane,platki z pelnego ziarna,makarony,ziemniaki) oraz jak najwiecej bialka zwierzecego (o najlepszym wspolczynniku biologicznym)-tzn. drob, chude mieso (wolowina), ryby, ser bialy, jaja. komponuj posilki z glowa [...]
[...] kalorii... no bo właściwie to z czego miałabyś ograniczać? Masz głodową miskę, jesz tyle, co malutka dziewczynka, a jesteś dorosłą kobietą. Tłuszczu co najmniej 4x za mało, białka też tyle, co kot napłakał. Można przy ograniczeniach finansowych jeść mięso/ryby, wystarczy mądrze wszystko przekalkulować. Zacznij jeść więcej, poczytaj podwieszone [...]
[...] Zasada podstawowa: białko w każdym posiłku. Nasz organizm nie potrafi go syntezować, dlatego dostarczanie go w stałych odstępach czasu jest tak ważne. Nie bierzemy pod uwagę białka innego niż pochodzenia zwierzęcego, bo tylko takie jest pełnowartościowe. Czyli: jaja, mięsa, ryby, twarogi. Resztę możesz olać i nie liczyć do bilansu jako białko. [...]
[...] zrób to sam wzorem - Waga ciała (kg) x 24 x aktywność fizyczna (1,3;1,5;1,7) w zależności jak często trenujesz. Z odżywek dla Ciebie jedynie białko (tylko w przypadku kiedy białka w diecie będzie za mało) dostateczna ilość białka to 2-2.5 g na kg masy ciała no i Carbo zaraz po treningu żeby uzupełnić węgle. Czekam na poprawiony trening :) [...]
dieta jest : * 2 gramy białka / na 1kg masy ciała * 4,7 grama węglowodanów / na 1kg masy ciała * 0,75 grama tłuszczu / na 1kg masy ciała * 2-3l wody, owoce i warzywa 7.00 - Śniadanie * 100g płatków owsianych górskich * 300ml mleka 0,5% * 50g twarogu chudego * 10g oliwy z oliwek 87,8g WW, 16g B, 19,2g T 10.00 - Śniadanie II * 80g ryżu brązowego * [...]
W przypadku białka możesz ... 1. uwzględnić tylko białko pochodzenia zwierzęcego - w przypadku ostrego masowania całkiem ciekawy pomysł, dla większości - z moich obserwacji - najsłuszniejsza metoda 2. uwzględniasz białko pochodzenia zwierzęcego oraz bierzesz połowę sumy białka roślinnego - wersja optymalna jak dla mnie, lubię ją, nie narzekam [...]
W formie słodyczy możesz o ile będziesz się mieścił w makro i kaloriach. Makro trzymaj 50% węgli, 30 białka, 20% tłuszczu. Co wychodzi na twoje zapotrzebowanie powiedzmy 1800 jak już nie chcesz tak wpierdzielać : 220 węgli, 132 białka, 40 tłuszczu. Po 2-3 tygodniach możesz sobie zmienic na 40/40/20 W/B/T. Ja sam stosuję CKD + IF z relacji z [...]
nadmierna ilosc bialka , zwlaszcza pochodzacego nie z naturalnego pozywienia moze wywolac niestrawniosc. bialko takie jesli nie bedzie zawieralo witamin, mineralow i innych zwiazkow niezbedznych do jego wchlaniania i zagospodarowania , jedynie obciazy ustroj amoniakiem jak tez moze byc przyczyna wypryskow skornych i zmian alergicznych na skorze. [...]
Makroskładniki są podawane przed obróbką termiczną. Załóżmy 100g piersi z kurczaka ma 20g białka, 1g fatu i 0 węgli, po upieczeniu odchodzi z niej np 20gram wody, ale 20gramów białka wciąż pozostaje.
Makroskładniki są podawane przed obróbką termiczną. Załóżmy 100g piersi z kurczaka ma 20g białka, 1g fatu i 0 węgli, po upieczeniu odchodzi z niej np 20gram wody, ale 20gramów białka wciąż pozostaje. Czyli wtedy po upieczenie jak nie mam podzielonych porcji a piekę całą część kurczaka to jak ważyła przed upieczeniem 400g a wody zeszło np 200g to [...]
[...] jest jakiś środek anaboliczny żeby rozpisywać sobie jego dawkowanie białko to białko, czy to w kuraku czy to w odżywce, czy w rybie. Dajesz do każdego posiłku jakieś źródlo białka, najlepiej jednak WPC po treningu, lub z rana jako białko szybkowchłanialne, natomiast bazuj jak najwięcej na białkach pochodzacych właśnie z produktów typu mięso, [...]
qazar, no chyba niebardzo ostrowia jak ja kupisz hurtowo w worku 15kg kosztuje 20zl/kg czyli za 10zl dostaniesz 0,5kg 80% WPC czyli 400gr bialka ser bialy tez kosztuje okolo 10zl/kg ale w 100gr zawiera tylko 20gr bialka, czyli w kg bedzie 200gr bialka czyli przeszlo 2x mniej niz w ostrowii