[...] które piszą, że nie są w stanie przyswoić tyle jedzenia na masie. P.S. Robie sobie nawet własne gainery z mlekiem 0,5% płatkami owsianymi (zblendowane na proch) 80g, porcja białka WPC naszego sfd ciasteczkowego, łyżeczka masła orzechowego i do tego tableteczka 500mg tranu. Taki szejk naprawdę powala smakiem. Te proporcje wynikają oczywiście z [...]
[...] "Ćwiczenia na biceps - Trening mięśnia dwugłowego ramienia w domu" https://www.sfd.pl/wyszukaj/t-w-domu.html?save=1 A jeśli chodzi o poziom białka w diecie, to wreszcie trzeba przestać myśleć o nim jako o czymś przeznaczonym wyłącznie dla sportowców i wyłącznie czymś dla osób aktywnych. Wyższy udział białka w [...]
1 kg cycka z kurczaka mamy obecnie po 18-20 zł, więc daje nam to 200g białka. 900g prochu mamy za 60 zł (zaokrągleniu) https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_Wpc_Protein_Plus-opis39294.html 80% białka, więc 250g odżywki to 200g białka czystego. 900/250 daje nam około 3.6, 60zl/3.6 daje nam 16.6 zł za 200g białka. Więc odzywka wychodzi taniej :) [...]
Baza danych www.nutritiondata.com jest naprawde pokazna i sporo ciekawych rzeczy mozna w niej wyszukac. Do bialek pelnowartosciowych mozna dopisac rowniez kasze i niektore zboza oraz szpinak. Tak wiec lista robi sie calkiem pokazna. Oczywiscie nalezy brac pod uwage inne skladniki odzywcze jak weglowodany i tluszcze, gdzie tych ostatnich jest [...]
Cześć! Nic się nie stanie jak będziesz spożywać tyle białka w jednym posiłku. Jednak najlepiej jest rozłożyć spożywanie białka na równe ilości przez cały dzień. Dzięki temu będziesz mógł utrzymywać anaboliczny sygnał przez dłuższy czas, gdyż zgodnie z badaniami najbardziej optymalne ilości białka na posiłek znajdują się w ilości między 20g, a 40g. [...]
Zalecana ilość białka w diecie wynosi 2-2,5 grama na kilogram masy ciała. Nie ma żadnych zaleceń w kierunku tego, aby białko w posiłkach było rozłożone po równo. Jeżeli w jednym posiłku zjesz więcej, to w innych możesz zjeść mniej. Ważne jest żeby w skali xx dni trzymać się zaleceń żywieniowych. Dotyczy to wszystkich składników odżywczych, a nie [...]
[...] jak masz obcinkę węgli po jakimś czasie w tym posiłku o 20 g to wiadomo, ze ryżu jest o 1/4 mniej czyli 75g ryżu (=60g wegli) To samo z mięsem np. 100g kurczaka fileta = 20g białka, serio nie ma co się przejmować czy on faktycznie ma te 20g czy moze 18,8 lub 20,7. Do tego również te mnniej istotne w tym produkcie niewielkie ilości fatu, itd dla [...]
[...] Od uzyskanego wyniku odejmujemy około 300 kcal, aby bilans był ujemny. Następnie dzielimy otrzymany wynik na zalecaną ilość makroskładników. Będą to: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kcal pochodząca z węglowodanów. Jeżeli jednak chcesz skupić się na diecie niskowęglowodanowej, to: 2 g białka, 120-150 g węglowodanów i reszta [...]
Twaróg nie jest złym źródłem białka. Jeśli nie masz problemów z jego tolerancją, to ja również nie widzę przeciwskazań. Warto jednak brać pod uwagę, że kluczem do prawidłowego i zdrowego odżywiania jest różnorodność. Źródeł białka mamy naprawdę wiele i warto korzystać ze wszystkich. Mianowicie: mięsa, ryby, jaja, podroby, sery, nasiona strączkowe [...]
[...] za pomocą wzoru: http://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych-. Następnie dodajemy około 400 kcal, aby bilans był dodatni. Zalecane ilości białka to 2 g/kg masy ciała, tłuszczów 1-1,5 g, węglowodany jako reszta kalorii. Wylicz więc zapotrzebowanie tak, jak należy to zrobić, a nie za pomocą kalkulatora. Twoje [...]
[...] Zapotrzebowanie na białko waha się pomiędzy 1.0g/kg do 2g/kg wzwyż i jest ściśle związane z aktywnością, a co za tym idzie — regeneracją powysiłkową. Im bardziej jesteś aktywny, tym większą porcję dzienną białka potrzebuje Twój organizm, by w pełni się zregenerować po wysiłku. Dużą ilość białka niezwykle ciężko uzyskać w regularnych posiłkach.
[...] żywności zawierającej mnóstwo cukrów prostych możesz zyskiwać wagę, a gdy ta sama ilość kalorii będzie pochodziła z produktów nieprzetworzonych o wysokiej zawartości białka i błonnika (z którymi organizm musi się odrobinę "namęczyć"), to waga może spadać. Dlatego na redukcji tak strategiczny jest wysoki poziom białka w diecie oraz dobór [...]
[...] Zapotrzebowanie na białko waha się pomiędzy 1.0g/kg do 2g/kg wzwyż i jest ściśle związane z aktywnością, a co za tym idzie — regeneracją powysiłkową. Im bardziej jesteś aktywny, tym większą porcję dzienną białka potrzebuje Twój organizm, by w pełni się zregenerować po wysiłku. Dużą ilość białka niezwykle ciężko uzyskać w regularnych posiłkach.
[...] rolę. Jednak jak do wszystkiego trzeba podejść z pewną dozą rozsądku. Biorąc pod uwagę dzisiejsze ceny żywności i suplementów białkowych to zbyt duża ilość spożywanego białka nie jest nie tylko niepotrzebna ale i nieekonomiczna. W okresie budowania masy mięśniowej przyjmowanie ok 2g na kilogram masy ciała białka jest ilością wystarczającą, [...]
[...] podczas gdy zapotrzebowanie zwykłego człowieka wynosi 1 g/kg masy ciała. Istotna jest nie tylko jego ilość, ale również jakość. Dlatego też warto poznać najlepsze źródła białka, na których warto bazować w naszej diecie, a są to: - mięsa (wieprzowina, drób, wołowina, cielęcina, dziczyzna), - podroby (wątróbka, serca, żołądki), - ryby [...]
[...] https://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych- Bilans kcal możesz ustalić bliski zera, więc nie dodawać, ani nie odejmować kcal. Ilość białka dla piłkarza wystarczy około 1,5 g/kg masy ciała, tłuszcze 1 g i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Warto, abyś zapoznał się z ich wartościowymi źródłami: 1. [...]
[...] pytań. 1. Mogę ćwiczyć rano do godziny 11 i czy ćwiczyć przed czy po śniadaniu no i oczywiście co zjeść na śniadanie 2. Czy powinienem kupić i zażywać jakieś odżywki , białka itd bcaa izotopy jeśli tak to jakie najlepiej - cena nie ma znaczenia . Jeżeli stosować to czy mogę prosić o jakąś radę ile kiedy i co . 3. Trenin jest tylko trzy [...]
Jeśli chodzi o białko, to ja zawsze polecam WPI - czyli izolat białka serwatkowego. Izolat jest niezwykle lekkostrawny, szybko wchłanialny. Tłuszcz i węglowodany występują w nim w minimalnej ilości. Jeśli jednak masz zamiar dodawać odżywkę białkową do żywności (np. płatków owsianych, ryżu czy może nawet jakiegoś ciasta) to nie ma większego [...]
[...] - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. Spożywał 2-2.5g białka na 1kg masy ciała Spożywał 30% kalorii z tłuszczu Resztę kalorii dobił [...]
[...] kcal 1g B = 4 kcal zatem 529/4 = 132 g B 1gT= 9 kcal zatem 529/9 = 59 g T 1gW = 4 kcal zatem 705/4= 176 g W Zmieniony przez - lena-222 w dniu 2017-11-03 22:28:39 Dałabym białka max 120, tłuszczy 65-70, reszta ww do 1900 kcal minimum. Jak zaczniesz nisko z kcal, to nie będzie możliwości manewru, jeśli zacznie się stagnaja. Nadto Twój organizm [...]