Co do jednego Patka ma rację. Układanie diety jest bardzo proste: rozkład kcal -> białka, tłuszcze, ww 20%/40%/40% (również taki rozkład każdego posiłku poza ostatnim) 1 gr białka i ww - 4 kcal, 1gr tłuszczu - 9 kcal białka - ryby, mięso (NIE wędliny), jajka, twaróg tłuszcze - tłuste ryby, orzechy, olej lniany, oliwa węglowodany - makaron [...]
[...] staram się brać z dobrych źródeł. Podsumowanie na bazie ostatnich 2,5 roku: wydaje mi się (może rzeczywiście mi się wydaje), że dobrze na mnie wpływają dość wysokie węgle, tłuszcze przy tym na poziomie umiarkowanym, te 50g jest ok, przy redukcji działa rotacja. Ciężary maksymalne: MC: 92,5 Przysiad: 75 WL: 42,5 Żołnierskie: 32,5 Podciągnięcia: [...]
[...] pewno w 3 porach w trakcie dnia powinny się znaleźć węglowodany, mianowicie: rano oraz pory okołotreningowe (przed i po), pozostałe 2-3 posiłki tak jak piszesz mogą to być tłuszcze + białko, ale też trzeba podejść do tego rozsądnie tj. jak liczymy tłuszcze to nawet z płatków owsianych, dosłownie ze wszystkiego...tłustsze mięso to już bomba [...]
[...] prostowaniu ramion. Chyba wrócę na stałe na siłownię, jednak lepiej chyba kiedy ma kto mi pomóc, wytknąć błędy i poprawić :-) dieta: 2644kcal, 157g (24%) białko, 103g (35%) tłuszcze, 269g (41%) węglowodany http://potreningu.pl/dzienniki/zywieniowy/50e6106a99634c1649000008/franii/dzien/2013-03-10 -płatki owsiane, whey, śmietanka -jaja, mąka [...]
Obetnij tłuszcze do 0,5-0,7 g na kg masy ciała, białko 2,5 a reszta węgle Patrze na mojego excela teraz i aktualnie mam: - białko 170g - węgle 425g - tłuszcze 114g Zgodnie z tym co pisałeś zmiana następuje na: - białko 225g - węgle 495g - tłuszcze 63g Do tej pory nie zwracałem uwagi na okres jedzenia BTW rozpisywałem posiłki np tak (na śniadanie [...]
1. Aktywnosc fizyczna wplywa pozytywnie na metabolizm cholesterolu, przede wszystkim triacylogliceroli. 2. 80% cholesterolu jest produkowane przez watrobe, a jego spozycie niekoniecznie przeklada sie na jego stezenie we krwi 3. Jesli nie miales nigdy problemow z watroba to nie powinno nic sie dziac, aczkolwiek najrozsadniej jest zrobic sobie [...]
[...] kulturystów. Z wypowiedzi wspomnianych osób zrozumiałem przemiany biochemiczne oraz wydzielanie hormonów, jakie towarzyszą rozkładom tłuszczy. Finalizując całe przemiany - tłuszcze rozkładają się przy udziale kwasów żółciowych, a te z kolei wchłaniać powinny się w końcowej części jelita cienkiego, gdzieś w paśmie jelito kręte/zastawka Bauchina [...]
[...] zaledwie 0,5 g węglowodanów. Według Kwaśniewskiego, w jadłospisie przeciętnego Polaka jest za dużo produktów roślinnych, bogatych w węglowodany. To właśnie one, a nie jaja, tłuszcze zwierzęce i potrawy mięsne są przyczyną nadwagi i wysokiego poziomu cholesterolu, powodującego miażdżycę naczyń krwionośnych. Osoby, które stosują tę dietę, szybko [...]
WITAM ponownie a wiec tak długo to trwało ale w końcu ułożyłem sobie dietę mam nadzieje ze dobra proszę ocenić czy jest OK. zwłaszcza proszę o odpowiedzi Nick obliques . DIETA- LOW CARB – czyli obcięcie węgli kosztem tłuszczu Wiek 24 lata Waga 91 kg Wzrost 181 cm BMR – podstawowe za potrzebowanie kcal 91kg X 24h = 2184 =BMR [...]
[...] OK. Tylko w tym posiłku jesz warzywa, bo wcześniej o nich nic nie pisałeś RAZEM: // 174g białek, 96g tłuszczy, 367g węgli 3052kcal // 27% białek, 15% tłuszczy, 58% węgli // tłuszcze nasycone: 21g // tłuszcze jedno-nienasycone: 38g // tłuszcze wielo-nienasycone: 30g // białko zwierzęce: 127g // białko roślinne: 47g WARZYWA NIE BYŁY WLICZANE. [...]
[...] Rzepakowy może być do smażenia, ale jak chodzi o źródło omega3, to smażonego tłuszczu bym nie liczyła. Tylko taki niepodgrzewany, gdzie te tłuszcze omega3 nie uległy zniszczeniu przez obróbkę. Czyli nawet, jeśli smażysz na rzepakowym, to swoją drogą warto np. doprawić nim surówkę (a do smażenia użyć tylko [...]
Z tego arta wynika że tłuszcze mają minimalny wpływ na szybkość trawienia białek, co jednoznacznie mówi że tłuszcze w posilku po treningowym w niczym nie przeszkadzaja
e lite - zgoda ze jaskiniowcy nie jedli wegli, ale jaka byla ich dlugosc zycia ? zdrowie? porownajcie zdrowie i dlugosc zycia eskimosow (zywiacych sie tluszczem ) i wegetarian z Indii - a uzyskacie odpowioedz na pytanie czy czlowiek powinien jesc tluszcze zwierzece. co do mej wypowiedzi o mct - praktycznie sprawdzilem , poza luznymi stolcami nie [...]
NIE MA :-) Chciałem dać, ale jajkami sobie tłuszcze podbiłem %-) bo nie mam orzechów ani nic takiego. No chyba że jakiegoś indyka/wieprzowinę wcisnę ale nie wiem czy to dobry pomysł. Chciałem białko dać tak 100-120g, ww 250-300g a reszta tłuszcze, ale nie mogę tak wyciągnąć bo nie mam jak tłuszczy podbić Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2013-09-15 [...]
Obniżyłem tłuszcze i będę trzymał 100g, węgle podbijam do 550g i zobaczymy jak to będzie leciało. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/38535f4f522f4e23b10055ccc10db3d0.jpg Bardzo dobry trening, biceps już spompowany po pierwszym ćwiczeniu... ;p Triceps + biceps - Prostowanie ramion na wyciągu 3x12 - Wyciskanie na ławce wąskim chwytem 3x8-10 - Wyciskanie [...]
Żółtek nigdy bym nie wyrzucał, na masie gdy tłuszcze mogłem lekko podbić do tych 110g to zjadałem sobie po 10 dziennie bo po prostu je lubię, na redu ograniczam tłuszcze do 75g, od następnego tygodnia już tak będzie.
Białko daj 2.5g/kg, tłuszcze 0.8g/kg a reszta węgle - tłuszcze już są na niskim poziomie a są one potrzebne do poprawnego funkcjonowania organizmu więc już ich nie ruszamy, białko na redukcji tylko pomoże więc trzymałbym je w granicach 2.5/kg, najlepszym rozwiązaniem więc będzie ucinanie węgli, np. 15g ww gdy nie będziemy zauważać efektów