Witaj! Ogolnie co do jaj caly czas dostajemu rozne wiadomosci odnosnie ich aspektow zdrowotnych w diecie. Pomimo, że upowszechniło się przekonanie mówiące, iż już dawno temu obalono "mit" mówiący, że konsumpcja jaj może zwiększać ryzyko rozwoju miażdżycy, to tak naprawdę wciąż kwestia ta jest niejasna. W ostatnich latach pojawiły się nawet wnioski [...]
Cześć! Jeżeli dopiero rozpoczynasz przygodę z odchudzaniem, to zacznij jak Pan Bóg przykazał i oręż w postaci spalaczy tłuszczu zostaw na sam koniec redukcji. Rozpocznij od obliczenia jak dużo kalorii potrzebujesz, możesz skorzystać z poniższego kalkulatora: Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko [...]
Cześć! Po redukcji warto by było wskoczyć na swoje zero kaloryczne na tydzień dwa. Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> http://www.sfd.pl/-t276436.html .
Cześć! Na samym początku powinieneś sprawdzić jakie jest Twoje "0 kaloryczne", czyli ilość kalorii jakiej potrzebujesz by funkcjonować i nie zyskiwać ani nie przybierać na masie biorąc pod uwagę całą Twoją aktywność. Możesz obliczyć, to na kalkulatorze tutaj:
[...] nośnik tłuszczowy. Witamina D3, jak i inne rozpuszczalne w środowisku tłuszczowym, w takim też przyswajają się w naszym organizmie. Będzie to więc lepsze rozwiązanie. Mimo wszystko i tak witaminę D3 warto jest stosować z posiłkami zawierającymi tłuszcze. https://sklep.sfd.pl/blog-1/W_jakiej_formie_najlepiej_przyjmowac_witamine_D3-blog901.html
Witam, mam jeszcze jedno pytanie- czy w przypadku d3 jest różnica w wchłanianiu jeżeli są to tabletki lub kapsułki żelowe? Na pewno żelowe wchłoną sie szybciej. Szczerze nie będzie to miałpo większego znaczenia, aczkolwiek warto uwzględnić stosowanie witaminy D w posiłku, w którym spożywamy również tłuszcze.
[...] zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do wieku, płci i ilości aktywności fizycznej. W tym celu korzystamy ze wzoru : http://www.sfd.pl/-t276436.html . Nastepnie dobieramy odpowiednie proporcje makroskładników .W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów.
Cześć! To dobrze, że stosujesz odpowiedni system żywienia, ale nie powiedziałeś nic więcej. Może jesz za mało. Jak potrzebujesz urosnąć to zacznij od obliczenia kalorii jakie Ci są potrzebne do wzrostu. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne znajdzie w linku. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni [...]
[...] osiągnąć w kwestii kształtowania sylwetki powinien pamiętać, że dieta i trening to dwa filary niezbędne. Idealną sytuacją jest gdy zapotrzebowanie na białko, węglowodany, tłuszcze, witaminy, składniki mineralne pokrywamy w całości z diety to dla nas byłaby sytuacja, w której z pożywienia zaspakajamy wszystko. Niestety taka idealna sytuacja ma [...]
Cześć! Jeżeli chcesz zrobić redukcję to najpierw powinieneś obliczyć ile kalorii powinineś spożywać, a nie szacować. Wzór do obliczeń znajdziesz tutaj - http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. [...]
[...] niedomówień. Białko jest materiałem budulcowym to wie każdy, ale białko nie jest jakiś cudownym składnikiem diety. Układając dietę wszystkie składniki węglowodany, białko, tłuszcze są istotne i trzeba do nich przykładać równie dużą wagę. Przez długi okres treningowy słyszałem różne koncepcje i wartości od 1,2 na kmc po 4g/kmc tylko zwierzęcego. [...]
[...] kurczaku i suchym ryżu, wzbogacając dietę o bardziej kaloryczne pokarmy takie jak tluste mięsa, nabiał i ryby zawierające pewną ilość tłuszczu, całe jaja, orzechy, migdały, tłuszcze roślinne i zwierzęce. Oleje stosuj do sałatek. Do dań przygotowywanych na ciepło świetnie sprawdzą się olej rzepakowy i oliwa z oliwek. Ważne by pokarmy były nie [...]
[...] już kilka miesięcy trzymam dietę cały czas na dodatnim bilansie kalorycznym a problem z przebraniem na wadze oraz zmianie wymiarów. Jem dużo ryżu kurczaka i dupa co zrobić? A gdzie tłuszcze ? Rozpisz diete. Konkretnie ile posiłkow itd. Na samym ryżu i kurczaku ciężko się buduje mase bo trzeba jeść i jeść. A wystarczą orzechy, oleje roślinne itd
Cześć! Najprościej gdy skorzystasz z wzoru ponizej: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki [...]
Nie wiele informacji podałeś .Dobór strategii wychodzenia z redukcji zależy od wielu czynników, spośród których szczególnie istotna jest głębokość deficytu kalorycznego – jeśli jest on dość duży, korzystnie jest od razu dorzucić większą dawkę energii niż dodawać po kilkadziesiąt kcal na tydzień. Zbyt daleko posunięta ostrożność w dodawaniu kcal [...]
Cześć! Jeżeli chcesz szybko obliczyć ile kalorii Twój organizm potrzebuje, to zapraszam do zerknięcia na tą stronę ->http://www.sfd.pl/-t276436.html, tutaj znajdziesz wzór na jego obliczenie. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. [...]
Dojadaj pokarmem, który ma mało tłuszczy" Chipsy to Lays prosto z pieca Wafle ryżowe z dżemem Żelki Ewentualnie odżywka. Większość śmieciowego jedzenia to tłuszcze trans + węgle proste. Zabójcze combo, unikaj tego. Jak już masz jeść jedzenie przetworzone, to zjedz coś co składa się z samych węgli - mniejsze zło.
Witam , niestety ale bezmyślne praktyki odchudzające, nawet jeśli na krótszą metę okazują się być skuteczne, to po pewnym czasie doprowadzają do efektu jo-jo. Co najgorsze często okazuje się, że wracających kilogramów jest więcej niż zgubionych i w konsekwencji po kilku takich kuracjach jesteśmy jeszcze grubsi niż przed rozpoczęciem pracy nad [...]
Cześć! Jeżeli makro już masz wyliczone, to podział makroskładników jest relatywnie prosty: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki [...]