[...] białko to budulec mięśniowy i mam pytanie: Jeżeli nie będę prowadził diety że mam jeść tyle i tyle tłuszczy, węglowodanów dziennie, tzw jem co chce,ale białka będę jadł 2g na kg masy ciała to czy będę rósł? znaczy czy będą efekty? Po prostu tłuszcze i węglowodany niepilnowanie a białko tak. Zmieniony przez - MowMiKoks w dniu 2012-12-30 22:18:58
witam,mam pytanie,czytalem wczesniej ze niektorzy robiac brzuszki stosuja jeszcze jakies masci spalajace tluszcze,czy jakos tak,dokladnie nei pamietam.Ciekaw jestem czy te mascie ,kremy pomagaja w umiesnieniu brzucha,bo w tej dziedzinie nie jestem za mocny,i jak tak,to jakie to np mascie?! siła
Witam obczailem takiego gainera a dokladniej taka promocje: NUTREND Winner 14 / 6000g + 500g za 130 zł + kw wartość energetyczna 1557,5 kJ (367,7 kcal) / 623 kJ (147 kcal) białko 13,97 g / 5,58 g węglowodany 69 g / 27,59 g w tym:proste 26,41 g / 10,56 g tłuszcze 3,97 g / 1,58 g co o nim sadzicie?? opłaca sie to ?? jakie to jest w smaku??
Siema, mam 15 lat chodze na silke ponad rok, mianowicie zawsze mialem lenia zeby trzymac ostro miche ale czas to zmienic (moja waga 73, bf 12% wzrost 183) (przed chodzeniem waga 62) moje zapotrzebowanie to 3200kcal + 500kcal to zwiekszenia wagi : jakie najlepsze sa zrodla bialka (dobre ale nie za drogie) i jakie tluszcze spozywac? Skad je [...]
moze to glupie pytanie troche, ale nie do konca. tzn. jesli np. jem fileta, kasze, warzywa i pestki dyni w jedynym posilku to w jakiej kolejnosci najoptymalniej to rozlozyc ? na razie jem tak: 1) filet 2) kasza 3) warzywa 4) pestki dyni czy jest ok , ze tluszcze na koncu ?
Co sądzicie o ucięciu tłuszczy do minimum? Aktualnie spożywam ich 70g, a węgli 160g. Czy jak utnę tłuszcze do 50g na korzyść węgli może mi to w jakiś sposób zaszkodzić w końcowej fazie redukcji przy zachowaniu tej samej kaloryki tj. 1800kcal? Czy może bezpieczniej jest podnieść białko i węgle? Wiem, że każdy inaczej reaguje ale chce zastanawiam [...]
Witam. Stwierdziłem, że można by spróbować wreszcie diety, bo tak się zabieram, zabieram i puki co tyle z tego. Chodzi mi puki co o to czy dobrze sobie powyliczałem zapotrzebowanie. Budowa ciała: ektoformik Masa ciała: 69-70kg Wzrost: hmm +/- 180cm Treningi: 3 razy w tygodniu Muay Thai no i to chyba tyle "o mnie" Kalorie - 2745 Białko - 140g [...]
Witam, układam sobie właśnie dietę. Białka i tłuszcze już zapełniłem, ale nadal brakuje mi 1000kcal z węgli. Nie mam zupełnie pomysłu co jeszcze mogę dorzucić. Odrzucam wszelki nabiał Węgle, które wziąłem pod uwagę: -owoce -płatki owsiane -ryże, kasze -ziemniaki -różne warzywa ( makro z nich znikome) -płatki jaglane/ ryżowe -wafle ryżowe [...]
[...] diety na mase. Postaram się wyjaśnić dokładnie o co mi chodzi. Chodzi o wyrabianie dziennego limitu białka i tłuszczy przy standardowym przyjmowaniu węglowodanów bez jakiejś chorej nadwyżki. Węgle będę przyjmował na śniadanie, przed i po treningu. Reszta to białko + małe ilości węgli i tłuszcze. Czy da rade tak zbudowac czysta mase mięśniową?
Cześć otóż mam pytanie jak weryfikować swoją wage. Jestem w okresie masy ostatni posiłek spożywam miedzy 24 a 1 w nocy są to głównie węgle +białko/tłuszcze i gdy wstaje nastepnego dnia o godz 11 i wchodze na wage wskazuje mi 77,8kg. Po wizycie na toalecie i wejściu na wage za jakieś poł h waga jest już o 2kg mniejsza 75,7. I mam pytanie którą wage [...]
Witam jestem na redukcji i zwiazku ztym mam pytanie czy 3g/kg bialka zabezpieczy mnie przed utrata masy miesniowej dodam ze jestem na niskich weglach max 50g-80gr/kg tluszcze z lososia 150g/dziennie lososia i z oliwy z oliwek.Trening 5razy w tyg hantlami duza liczba powtorzen maly ciezar 8kg, narazie bez aerobow ale planuje wlaczyc rowerek i [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Zastanawiam się czy jeśli osiągne to o co walcze na siłowni (jakaś lekka masa mięśniowa i rzeźba), a nastepnie przestane jeść tak jak jem (wiadomo, ścisła dieta, kcal, białka tłuszcze obliczone, ryby, kurczaki, ryż, kasza itp). To wszystko co zbuduje zacznie powoli spadać jeśli nie bede przestrzegał diety tylko jadł normalnie? W sensie obiad z [...]
Witam... Mam pytanie dotyczące orzechów (włoskich, nerkowca, migdałów) wiadomo że są zdrowe , zawierają korzystne tłuszcze itp ale jednocześnie są ciężkostrawne... i chcialem spytac czy dodanie okolo 50gram orzechów powiedzmy włoskich do ostatniego posilku - ktorym jest odzywka białkowa bedzie dobrym pomyslem...?
Jestem w trakcie układania diety na masę .W diecie będzie się znajdowała całkiem spora ilość tłuszczy 32% kcal . Tylko teraz pytanie czy to będą dobre tłuszcze . Wyszło mi że będzie : 21 tł.nasyconych 47 tł.jednonienasyconych 11 tł.wielonienasycone . Czy tak będzie ok ? Niewiem czy to ma znaczenie ale z budowy jestem endo i raczej łatwo mnie [...]
Siemka. Stosowal ktos z Was te diete? Mnie ona coraz bardzie interesuje i intryguje :D Tylko, ze niestety glownym zalozeniem tej diety sa tluszcze nasycone typu smalec, slonina, karkowa, lopatka itp, a ja niestety od kilku lat nie jem wieprza bo poprostu mi nie smakuje. Stosowal ktos moze jakas wersje zmodyfikowana? Chodzi mi np o zrodla tluszczy [...]
Witam, mógłby mi ktoś pomóc nie potrafie sam sobie ułożyć diety, ale troszke mam pojęcie mógłby ktos jakąś teoretyczną podrzucic? Wiek :16 Waga : 64 Wzrost : 180 cm Staż : Rok Obliczyłem zapotrzebowanie, ale nie potrafi dopasować składników prosze o pOmoc! Kalorie = 1843 Białka = 402 Węglowodany = 384 Tłuszcze = 117 Bardzo prosze o podanie [...]
[...] jednego rodzaju mięsa, a dodatkowo wpływa na to obróbka termiczna. Np. (dla surowego mięsa): szynka wieprzowa ma teoretycznie koło 20 g, a dla udek z indyka bez skóry podawane jest 3 g. Ale czuć, że udka pieczone są znacznie tłustsze od szynki (która wydaje się być sucha). Jak więc wliczacie tłuszcze z tłustych mięs i jak to najlepiej robić?
Witam. wiem, że nie można smażyć na oliwie z oliwek, bo pod wysoką temperaturą traci swoje wartości i zmieniają się na tłuszcze trans. Jednak kilka dni temu zakupiłam olej w sprayu z oliwy z oliwek, ale czy to ma takie same wartotści? Czy kupując olej w prayu nie ma różnicy jaki, skoro i tak jest bez kalorii ?