Jeżeli chcesz uzyskać pomóc z naszej strony, to zacznij od dokładnego wypełnienia formularza ankiety działu. Najlepiej razem ze zdjęciami sylwetki: https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U.-t922822.html Zapotrzebowanie kaloryczne najlepiej jest obliczać z dokładnego wzoru, a nie kalkulatorem jak to zrobiłeś. [...]
[...] kalkulatorze poniżej: https://www.sfd.pl/art/Kalkulatory/Kalkulator_kalorii_BMR-a3734.html Gdy wyliczysz, to podziel je tak: - białko - 2-2,5g na każdy kilogram masy ciała - tłuszcze - 30% kaloryczności - odpowiadają za duzo funkcji hormonalnych, - węglowodany - reszta kaloryczności. Taki podział pozwoli Ci lepiej zapanować nad głodem i cukrem we [...]
[...] masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
[...] uwagę na rozkład makroskładników bardziej trzymaj się wyliczonej kaloryki. Pamiętaj jednak aby spożywać makroskładniki z wszystkich 3 grup to jest białka, węglowodany i tłuszcze i aby to były zdrowe źródła a nie żywność przetworzona. Jeśli chodzi o ilość białka u osób nie trenujących w zupełności wystarczy 0,6 - 0,8g/kg masy ciała. Dodatkowo [...]
Cześć! Najlepiej byłoby to obliczyć korzystając ze wzoru -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Jednak jeżeli zaobserwowałaś, że przy 2200kcal waga stoi, to masz dwa wyjścia: - zrobić tygodniową lub dwu tygodniową przerwę od diety i wejść na tak zwane zero kaloryczne, Twój organizm wtedy trochę odpocznie i się zregeneruje, a następnie wejść znów na [...]
[...] wiec odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
[...] Zdecydowanie nie. Makaron z owocami morza, to jest niby ok, ale makaron nie biały. Staraj się wybierać produkty jak najmniej przetworzone, dużo warzyw, różne mięsa, zdrowe tłuszcze, poszperaj troszkę tutaj na forum Zrób też zrzut diety z potreningu to ułatwi sprawę ilości kcal I pytanie czy chcesz rozpocząć jakąś formę aktywności fizycznej? [...]
[...] Co do makroskładników to białka na masie potrzebujesz około 2g/kg masy ciała, tłuszcze to około 30-35% kalorii a reszta to WW. Do samego zapotrzebowania kalorycznego dodaj jeszcze 300-500 kcal aby robić masę. I polecam poczytać sobie: [...]
[...] fizycznej jaką przyjmiemy. Tak czy inaczej to jest wynik orientacyjny i punkt wyjścia do dalszej kalibracji diety. Rozkładamy sobie makroskładniki powiedzmy 2g/kmc białka, tłuszcze na poziomie 1g/kmc, reszta węglowodany. Później w regularnych okresach czasu się mierzymy i ważymy kontrolując postępy. Progresujemy to zostawiamy bez zmian, jeśli [...]
Cześć! Przede wszystkim jak zaczynasz redukcję powinieneś obliczyć odpowiednią podaż kaloryczną, ponieważ to co zauważyłem, to fakt, że masz zbyt ambitny cel i powinieneś rozłożyć redukcję na dłuższy okres, aby była ona bezpieczna dla zdrowia. Przy tak dużym deficycie kalorycznym teraz niedługo będziesz jadł 1500 kcal... Obliczyć kalorie możesz [...]
Cześć! Na samym początku należy obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, wzór znajdziesz tutaj: http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników:
odzywka bialkowa to nie jest pelnowartosciowy posilek, i nie zastapisz tego odzywka.Lepiej jednak zacznik nosic te torby z zarciem. Po treningu odzywka jak najbardziej ok a potem posilek. Przed snem(na noc) nie nalezy jesc ww bialko +zdrowe tluszcze sa jak najbardziej ok
owoce i warzywa to akurat jem tylko nie napisalem tego, jak dodam cos na tluszcze i wiecej bialka to bedzie juz lepiej? a witaminy to chyba z warzyw i owocow dostarcze, a co do monotonnosci to teraz tylko nad taka dieta mysle, mam 17 lat wiec tez tak ciezko ogarnac dobra diete z niskim budzetem, z czasem bede dokupywal wiecej produktow pod budowe [...]
[...] masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
[...] Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów Moje zapotrzebowanie kaloryczne to około 2300 kcal. Nie wiem czy dobrze liczę ile mam sporzywać białka i tłuszczy. [...]
Cześć! Na samym początku to oblicz ile potrzebujesz kalorii, tutaj znajdziesz wzór -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki [...]
No jak chcesz się 'zalać' to pewnie. ładuj węgle nawet śmieciowe żarcie, tylko pytanie po co ? Jeśli jednak chcesz mięśnie to białko + węgle + tłuszcze i nie ma zmiłuj. A zamiast mleka wlej sb wodę i też będzie git, ja tak robię jak mi mleka braknie i nie czuję różnicy... Zmieniony przez - fluent w dniu 2015-10-02 12:05:33
[...] masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanówo
[...] posiłki były maksymalnie bogate w mikroskładniki. Skup się aby białko pochodziło ze źródeł odzwierzęcych - mięsa, ryby, jajka, nabiał, odżywki białkowe. Skup się aby tłuszcze pochodziły ze źródeł odzwierzęcych - mięsa, jaja, ryby, smalec, masło, odżywki omega 3, oliwa z oliwek, olej kokosowy, nasiona, pestki, orzechy. Skup się aby [...]
[...] nic innego, jak założyć, że posiłek spożywany na stołówce ma około 750 kalorii. Musisz popatrzeć na niego i wizualnie określić możliwe ilości składników odżywczych (białko, tłuszcze i weglowdany). Nie powinno być to aż takie trudne. Zakładając, że jest tam 150 gramów mięsa/ryby, worek ryżu, czy miska ziemniaków, a to smażone na 20-30 mililitrach [...]