[...] produkt. W końcu wszelkiego rodzaju substancje dodawane są po to, by nadać produktowi smak, konsystencję, wydłużyć trwałość itp. A co z dopiskiem "może zawierać mleko i jaja"? Taki zapis znajduje się na wielu produktach. Wynika to z tego, że w jednej fabryce mogą być wytwarzane zarówno produkty wegańskie, jak i niewegańskie. Jest to [...]
[...] łasuchy, a przez wzgląd na ograniczenia mało jest produktów, które spełniają założenia tejże diety. Większość słodyczy zawiera produkty pochodzenia zwierzęcego, choćby mleko w proszku, żelatynę i wiele innych. Nic więc dziwnego, że zaczyna się rozwijać rynek wegańskich słodyczy. Czy to zdrowy wybór? Słodycze, jak to słodycze - czy [...]
Schłodzona kawa na wynos dla wielu osób stanowi istotny element dnia. Każdy, kto pije ją w pośpiechu, z pewnością doceni nowy wariant kawy w puszce, w której nie ma dodatku cukru, a jest aż 7 g białka. Kawy, która wyróżnia się karmelowym smakiem i może być z sukcesem wykorzystywana do przygotowywania zarówno pysznych deserów kawowych, jak i formy [...]
[...] mg na kg masy ciała, czyli 1,2 g dla osoby ważącej 80 kg. Aspartam podawano razem z mlekiem. Aspartam powodował wzrost stężenia fenyloalaniny w osoczu znacznie większy niż mleko i placebo. Stężenia asparaginianu, metanolu, mrówczanu i amoniaku w osoczu pozostały niezmienione. Brak klinicznych zaburzeń wskaźników encefalopatii, kumulacji [...]
[...] przelewamy wodą, na zmianę zimną i wrzątkiem. Pozwoli nam to usunąć z kaszy nieprzyjemną gorycz. Kaszę gotujemy w 500 ml wody około 10 minut. Po tym czasie dodajemy mleko kokosowe, i gotujemy kolejne 5 minut. Kolejno dodajemy masło orzechowe, izolat oraz erytrytol i dokładnie wszystko mieszamy. Pozwalamy kaszy wchłonąć ewentualny namiar [...]
Tryptofan należy do grupy aminokwasów niezbędnych dla naszego organizmu. Odpowiada on za kilka ważnych mechanizmów fizjologicznych. Przede wszystkim odpowiada za bilans azotowy u dorosłych, a u osób młodych wpływać będzie na wzrost. Tryptofan odpowiada również za powstawanie niacyny, która jest niezbędnym elementem wpływającym na tworzenie się [...]
Analizując diety prowadzące do zaburzeń metabolicznych i otyłości łatwo zauważyć, że są one zbyt obfite w kalorie pochodzące z węglowodanów i tłuszczy, natomiast za mało zawierają energii z białka. Jest to najbardziej uniwersalna substancja odżywcza, jednak jej adekwatne do zapotrzebowania ilości nie zawsze jest tak łatwo dostarczyć do organizmu. [...]
Wszyscy chcemy wyglądać młodo i mieć gładką, promienną skórę. Chociaż magiczne metody nie istnieją, to poprzez właściwą dietę jesteśmy w stanie sprawić, że nasza skóra dłużej pozostanie elastyczna i młoda. Jak to zrobić? Na zakończenie Jak widzisz dodawanie owoców i warzyw do swoich codziennych potraw nie jest trudne, wystarczy je mieć w domu! [...]
[...] łatwy sposób przygotowania (wystarczy ciepła lub gorąca woda) sprawiają, że każdy miłośnik kawy pokocha ten produkt. Niezależnie czy pijemy małą czarną, czy raczej gorące mleko z kawą to produkt ten idealnie wkomponuje się w nasz dzień. Pozwoli osłodzić poranek, pobudzić przed treningiem, czy też dodać energii w trakcie kolejnej godziny [...]
[...] do potraw przygotowywana jest na bazie majonezu lub jogurtu, przez co definitywnie nie mogą one zaliczać się do produktów wegańskich. Zawierają bowiem jaja i / lub mleko. Drugą dużą grupą sosów są sosy na bazie warzyw, głównie pomidorów, które mają relatywnie prosty skład, gdyż zawierają głównie pomidory i przyprawy. Istnieją jeszcze [...]
[...] i silnym.” Mówi też, że lepiej czuje się na “zielonej diecie”. Co ciekawe twierdzi, że najbardziej lubi przyrządzać... stek! Nienawidzi mleka krowiego i zamiast tego wybiera mleko migdałowe. Zapytany o to czy jest jeszcze coś czego nie lubi, powiedział, że raczej nie ma takich produktów, za którymi by nie przepadał. Rezygnuje z niektórych z nich [...]
Wege pasta w stylu greckim z serii Vemondo, to pasta mająca nawiązywać swoim składem do kuchni krajów śródziemnomorskich. Producenci zdecydowali się wykorzystać tutaj dwa rodzaje cukinii (żółtą i zieloną), oliwki, soczewicę zieloną i różne przyprawy.
Czego potrzebujemy 30 g mąki ryżowej 60 g mąki gryczanej 3 jajka 60 g kakao 120 g ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 60 g oleju kokosowego - rozpuszczonego i wystudzonego 80 g mleka kokosowego - płynnego 40 g pokruszonej gorzkiej czekolady Jak wykonać Jajka miksujemy z olejem kokosowym. Dodajemy pozostałe składniki i [...]
[...] przelewamy wodą, na zmianę zimną i wrzątkiem. Pozwoli nam to usunąć z kaszy nieprzyjemną gorycz. Kaszę gotujemy w 500 ml wody około 10 minut. Po tym czasie dodajemy mleko kokosowe, i gotujemy kolejne 5 minut. Kolejno dodajemy masło orzechowe, izolat oraz erytrytol i dokładnie wszystko mieszamy. Pozwalamy kaszy wchłonąć ewentualny namiar [...]
[...] w obu grupach. Laktoowowegetarianie jedzą jajka i niektóre produkty mleczne, w odróżnieniu od wegan, którzy wykluczają z diety wszelkie produkty odzwierzęce (nie tylko mleko i jajka, ale nawet miód). Laktoowowegetarianie nie jedzą klasycznego mięsa i ryb (które przecież też jest mięsem, tylko rybim), żelatyny, podrobów itd. Wyniki [...]
[...] na bazie maltitolu, czyli naturalnej substancji słodzącej, która ma niższy indeks glikemiczny oraz wartość energetyczną niż tradycyjny cukier. Dodatkowo wykorzystano mleko ryżowe oraz olej Shea, które nadają nadzieniu delikatnej gładkiej konsystencji. Krucha rurka i rozpływający się w ustach krem.... Rurki te zainspirowała nie tylko [...]
[...] Słodycze na pierwszy rzut oka nie kojarzą nam się z produktem pochodzenia zwierzęcego, ale jak się zastanowić, to większość z nich zawiera w swoim składzie np. krowie mleko. Tak więc wszystkie tradycyjne czekolady, batoniki, wafelki itp. odpadają. W sklepach jednak możemy znaleźć coraz więcej propozycji oznaczonych etykietą typu „dla [...]
[...] zimną wodą, kolejno wrzątkiem i ponownie zimną wodą. Zabieg konieczny by pozbyć się goryczki. Następnie ugotować kaszę na mleku. Około 15 minut - by kasza wchłonęła całe mleko. Na suchej patelni uprażyć 100 g wiórek. Uwaga by nie spalić. Powinny mieć lekko pomarańczowy odcień. Do przestudzonej kaszy dodać połowę uprażonych wiórek i wszystko [...]
Czego potrzebujemy: spód: 60 g daktyli 20 g wiórków kokosowych 30 g płatków owsianych masa: 200 g kaszy jaglanej 600 ml mleka 3 łyżki erytrytolu - lub więcej jeśli lubicie bardzo słodkie 25 g masła orzechowego warstwa górna: 20 g Sugar Free Jelly wiśniowa 100 g Cherry in Jelly Jak wykonać: Spód - daktyle zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na około 30 [...]
[...] masę odstawiamy na kwadrans do ostygnięcia a następnie przelewamy do formy. Wstawiamy na całą noc do lodówki. Polecam udekorować. Masa nie wymaga użycia zagęstników - po ochłodzeniu mleko i czekolada wrócą do swoich konsystencji. Tarta jest mega czekoladowa! Wartości odżywcze: Całość 2080 kcal Białko 34g Tłuszcze 153g Węglowodany 158g. Smacznego!