Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] powinna opierać się na tych pokarmach: Źródła białka: mięso (z wykluczeniem niskiej jakości wędlin, parówek, pasztetów), podroby, ryby (najlepiej tłuste, morskie), jaja, mleko i jego przetwory (należy unikać dosładzanych jogurtów i innych "owocowych" wynalazków, które niestety z zawartością owoców nie mają nic wspólnego), odżywki białkowe [...]
[...] szkodliwe hormony i antybiotyki. Europejskim standardem jest zalecanie dużej ilości krowiego mleka i nabiału w diecie. Tłumaczy się to tym: człowiek potrzebuje wapnia = mleko posiada wapń = człowiek powinien pić więc dużo mleka. Jest to logika typu: człowiek potrzebuje wapnia = wapienie składają się z wapnia = człowiek powinien jeść [...]
[...] sam okres inne odżywki białkowe. Białka serwatki w naturalnej postaci mogą być z powodzeniem stosowane przez osoby nie tolerujące laktozy (cukier mleczny) i uczulone na mleko. Fizjologiczna nietolerancja laktozy dotyczy około 25 do 35% populacji i objawia się zaburzeniami przewodu pokarmowego (biegunka) po spożyciu mleka krowiego. Izolat [...]
[...] każdą dietę niepohamowanego obżerania się. Wskazówka 2: pij koktajle Mikser (blender) może być wspaniałą bronią w walce z nadwagą. Zmiksowane na aksamitną masę chude mleko, niskotłuszczowy jogurt, białko serwatkowe, lód, owoce i inne smaczne rzeczy mogą z powodzeniem zastąpić normalny posiłek i stać się pożywną przekąską. Atutami koktajli [...]
Witam bardzo serdecznie i poproszę o sugestie dotyczące mojego przedsięwzięcia: redukcja - 7 kg przez 2-3 miesiące, przyrost masy mięśniowej do ok 85 kg i trening na rzeźbę. Przez ostatni miesiąc sporo wertowałem "podwieszone" tematy w dziale odchudzanie, sporo się dowiedziałem i ułożyłem swoją dietę oraz ćwiczenia. Nie mam jednak doświadczenia w [...]
[...] siłowni. 25. Polegaj na źródłach białka o wysokiej jakości jako surowca do budowania mięśni. Na liście powinny się znaleźć między innymi chude mięso wołowe, kurczak i ryby, mleko, jaja oraz niektóre suplementy białkowe (ostrożnie czytaj etykiety). Trzymaj się z dala od przetworzonych mięs i dosładzanych produktów mlecznych. 26. Ciężkie, złożone [...]
[...] czas moich badań trwał 4 tygodnie, pod ścisłą dietą. Która wyglądała mniej więcej tak: DIETA NUMER JEDEN : 6:45 (5 gramów L-glutaminy); 7:00 (płatki owsiane 70g ; chude mleko 200ml ; jajecznica 4biała 2 żółtka do tego czarny chleb 50gram i trochę masła); 10:00 (wafle ryżowe 75gram i wędlina drobiowa 150gram) ; 12:00 (ryż 100gram ; piersi z [...]
[...] spowodował utratę masy tłuszczowej aż o 75% po 8 tygodniach . Kwas wakcenowy jest przez niektórych badaczy uważany za najważniejszy izomer pozycyjny trans w tłuszczu mlekowym. Jego zawartość w mleku krowim latem podczas żywienia pastwiskowego może sięgać 7%, zimą spada do poziomu ok. 1,5 – 2%. Kwas wakcenowy (C18:1 trans-11), jako element [...]
[...] emulgatory, które zapewnia odpowiednie rozmieszanie się wszystkich składników gainera: węglowodanów, białek, tłuszczu - w rozpuszczalniku, jakim może być woda lub mleko. Jednak taki produkt jest już znacznie droższy, tym samym jego sprzedawalność jest o wiele mniejsza niż tanich gainerów opartych na [...]
Wiek - 17 w grudniu 18 (93r.) Wzrost - 184cm Waga - ok. 71kg Moje zapotrzebowanie wyszło mi: 3626,4 kcal B:149,1g T:99,4 W:534g Siłowo ćwiczę 3x w tygodniu (wtorek/czwartek/sobota) + basen 5 razy w tygodniu (pon-piat) Śniadania praktycznie wyglądają identycznie, ale mimo wszystko napiszę, żeby się wszystko można było sprawdzić. I posiłek 1. Mleko [...]
[...] a organiczne związki fosforu (fosfolipidy, nukleoproteidy) są metabolizowane do kwasu fosforowego. Jeśli przemiana węglowodanów nie przebiega do końca, powstaje kwas mlekowy (np. przy nadmiernym wysiłku fizycznym), a w warunkach niecałkowitego spalania lipidów, co następuje przy głodzeniu lub gdy w pożywieniu jest dużo tłuszczów, a mało [...]
[...] siłowni. 24. Polegaj na Źródłach białka o wysokiej jakości jako surowca do budowania mięśni. Na liście powinny się znaleŹć między innymi chude mięso wołowe, kurczak i ryby, mleko, jaja oraz niektóre suplementy białkowe (ostrożnie czytaj etykiety). Trzymaj się z dala do przetworzonych mięs i dosładzanych produktów mlecznych. 25. Ciężkie, złożone [...]
Dziebdobry. oto moja proba zrobienia diety po przeczytaniu znajdujących się na forum materiałach o dietach redukcyjnych: poniedziałek: g. 9.00 HMB-2kaps. L-arginina-3 kaps. mleko 0,5% - 200g Wtorek: płatki kukurydziane -35g sok pomarańczowy - 200 b:11,t:2,w:57 291kcal 11.30 Chleb żytni razowy - 60g Margaryna "Rama" - 20 Polędwica [...]
[...] w naczyniach krwionośnych. Podobny wpływ wykazują kwasy tłuszczowe nasycone zawarte w pożywieniu, w którym głównym źródłem tłuszczu są tłuste mięsa, smalec, słonina, tłuste mleko i masło. W tych produktach jest natomiast niewiele kwasów tłuszczowych jedno- i wielonienasyconych, które dostarczają organizmowi człowieka niezbędnych nienasyconych [...]
[...] te występuj głównie w produktach zwierzęcych jak: mięso, ryby, wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby, dziczyzn (około 15 %) jaja (około 10 %) sery (około 20 % ), mleko (około 3 %). Dośc dużą wartość biologiczną mają biała warzyw, ziemniakó i owoców ( 1-3 % ). Białka niepełnowartościowe mają mniejszą wartość biologiczną. do nich [...]
[...] w naczyniach krwionośnych. Podobny wpływ wykazują kwasy tłuszczowe nasycone zawarte w pożywieniu, w którym głównym źródłem tłuszczu są tłuste mięsa, smalec, słonina, tłuste mleko i masło. W tych produktach jest natomiast niewiele kwasów tłuszczowych jedno- i wielonienasyconych, które dostarczają organizmowi człowieka niezbędnych nienasyconych [...]