Czego potrzebujemy

Jak wykonać

Jajka miksujemy z olejem kokosowym. Dodajemy pozostałe składniki i dobrze miksujemy. Wylewamy do foremki.

Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy w piekarniku.

Foremki których możecie użyć dla tej porcji:

  • mała keksówka
  • tortownica o średnicy 18 cm
  • silikonowa foremka o średnicy około 25 cm.

Rada

Jeśli nie musicie unikać glutenu, możecie śmiało zastąpić mąki bg zwykłą mąką pszenną - jeszcze lepiej wyrośnie.

Mleko kokosowe możecie zastąpić śmietaną lub jogurtem greckim.

Jeśli chcecie by ciasto było jeszcze bardziej czekoladowe, możecie spokojnie dać 80 g czekolady.

Wartości odżywcze

Całe ciasto to 2020 kalorii. Białko 50 g, Tłuszcze 128 g, Węglowodany 233 g.

Otrzymujemy 8 kawałków. Każdy z nich to 250 kcal. Białko 6,5 g, Tłuszcze 16 g, Węglowodany 29 g.

Smacznego!

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (2)
juwanna

Gorzka czekolada zawiera laktozę.

0
gokuson

Skład tej użytej w przepisie:

SKŁADNIKI : miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator : lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat wanilii. Podany również jest producent czekolady, co się BARDZO rzadko lub w ogóle nie zdarza * Rainforest Alliance Certified TM cocoa. Masa kakaowa minimum 74%. Może zawierać śladowe ilości orzechów, soi i mleka.

1