Składniki:
- 170g bardzo dojrzałych bananów
- 4 jajka
- 200g cukinii
- 250g dojrzałych śliwek
- 20g odżywki białkowej o smaku czekoladowym
- 30g ciemnego kakao
- 30g mąki kasztanowej
- 50g mąki ryżowej
- aromat waniliowy
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 5g oleju kokosowego do wysmarowania blachy
Sposób przygotowania:
- Jajka i banany zblendować.
- Dodać odżywkę białkową, mąki, kakao i proszek do pieczenia - zmiksować na gładką masę.
- Cukinię zetrzeć na tarce, odstawić na ok. 15 minut i następnie odcisnąć wodę.
- Dodać do ciasta i wymieszać.
- Przełożyć do tortownicy wysmarowanej olejem kokosowym.
- Na wierzch ułożyć śliwki pokrojone w łódki.
- Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok. 35minut.
Wartości odżywcze:
Białko: 64g Tłuszcz: 28g Węglowodany: 140g 1068kcal