Czego potrzebujemy:

Biszkopt:

oraz 

Jak wykonać:

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na wysokich obrotach. W trakcje ubijania dodajemy partiami słodzik i dalej ubijamy. Kolejno dodajemy żółtka - cały czas ubijamy. Wyłączamy mikser. Dodajemy przesianą mąkę i budyń i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką - to sekret udanego biszkoptu. Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy na dnie papierem i przekładamy masę. Pieczemy w temperaturze około 170 stopni 35 minut. Tuż po upieczeniu upuszczamy tortownicę spodem na podłogę z wysokości 30 cm. Dzięki temu biszkopt nie opadnie.

W 500 ml wody rozpuszczamy galaretkę i jak zacznie tężeć wylewamy na biszkopt. Na końcu dekorujemy czekoladą roztopioną z olejem kokosowym.

Wartości odżywcze:

Całe ciasto to tylko 740 kcal !!!!!

Białko 39 g, Tłuszcz 26 g, Węglowodany 102 g.

Smacznego!