Czego potrzebujemy:
- 150 g mąki orkiszowej jasnej
- 60 g oleju kokosowego
- 50 g erytrytolu
- 1 jajko
- 140 g Jagód w żelu
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Jak wykonać:
Olej ucieramy z erytrytolem i jajkiem na wysokich obrotach. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto.
3/4 ciasta wykładamy w foremce lub na papierze do pieczenia. Na ciasto wykładamy jagody w żelu. Pozostałą część ciasta kruszymy na owoce.
Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Najlepiej smakuje na ciepło.
Wartości odżywcze:
Całe ciasto to 1230 kcal.
Białko 24,3 g, Tłuszcze 67,7 g, Węglowodany 135 g.
Smacznego!
Wygląda bardzo fajnie.
I pysznie, jedno z niewielu co mi wyszło za pierwszym razem