Czego potrzebujemy:
- 100 g Choco Muffin
- 100 ml wody
- 25 g rozpuszczonego oleju kokosowego
- 70 g Sugar Free Pudding
- 300 ml gorącej wody
- 200 g moreli
Jak wykonać:
Do czekoladowego proszku dodajemy wodę, rozpuszczony olej i wszystko dokładnie miksujemy. Foremkę o średnicy 18 cm wykładamy na spodzie papierem do pieczenia, przelewamy gotową masę i pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Ciasto studzimy.
70 g proszku budyniowego miksujemy z 300 ml gorącej wody tak, by nie było grudek. Dodajemy pokrojone drobno morele - wszystko mieszamy i wykładamy na ciasto. Dekorujemy morelami. Gotowe. Idealne kiedy znajomi dzwonią, że zajrzą za godzinę :)
Wartości odżywcze:
Ciasto dzielimy na 4 porcje.
Każda to tylko 183 kcal.
Białko 8 g, Tłuszcze 8 g, Węglowodany 20 g.
Smacznego!
Szybki i prosty przepis, warto przetestować.