Składniki:
125 g mąki ryżowej
125 g mąki gryczanej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
Pół łyżeczki sody oczyszczonej
Skórka i sok z jednej cytryny
100 ml oleju kokosowego rozpuszczonego
50 g ksylitolu
300 gram cukinii
Pół łyżeczki imbiru
2 jaja
120 g kwaśnej śmietany 12%
Suche składniki wymieszać w misce. Jaja roztrzepać w drugiej misce, dodać olej, śmietanę, otarta skórką z cytryny i jej sokiem w drugiej misce. Dodać suche składniki i wymieszać do połączenia składników. Cukinię wraz ze skórką zetrzeć i dodać, wymieszać tylko do połączenia. Ciasto nałożyć do papilotek i piec góra dół w 170 stopniach przez o 25 min do suchego patyczka.
btw jednej
186kcal/3,5B/21W/10T
PS. Babeczki dla mnie w słodkości ok, ale nie wychodzą na słodkie.
http://www.sfd.pl/DT_cod123-t1098138.html
moje zmagania w Kuchni: http://www.sfd.pl/[BLOG]_COD_w_kuchni-t1121985.html