
SKŁADNIKI: (na około 30-40 pralinek)
- 140 g suchej kaszy jaglanej
- 120 g zmielonych orzechów włoskich
- cynamon
- opcjonalnie: miód do posłodzenia
Do obtaczania:
- kakao
- wiórki kokosowe
- rozpuszczona czekolada gorzka
PRZYGOTOWANIE:
1. Kaszę jaglaną zalewamy ok. 2 szklankami wody, solimy trochę i gotujemy aż kasza wchłonie całą wodę,odstawiamy do wystygnięcia.
2. Do kaszy dosypujemy połowę zmielonych orzechów i cynamon.- wyrabiamy, następnie dosypujemy resztę orzechów i cynamon oraz miód
3. Z kaszy formujemy kuleczki wielkości rafaello i obtaczamy w wybranej posypce.
Wartości: (1 kuleczka)
35 Kcal
B: 1,0
T: 2,3
W: 2,7
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-07-26 15:47:16
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html