Składniki:

  • 100g banana
  • 100g jajek
  • 150g cukinii
  • 40g odżywki białkowej o smaku nugatowym
  • 30g mąki z amarantusa
  • 20g mąki kokosowej
  • 10g kakao
  • 20g czekolady 70% kakao (w postaci dropsów)
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

  1. Banana zblendować z jajkami.
  2. Cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć wodę.
  3. Do zblendowanych jajek oraz banana dodać suche składniki i zmiksować.
  4. Dodać cukinię i wszystko dokładnie wymieszać.
  5. Ciasto przełożyć do foremek na muffiny, na wierzch ułożyć kulki czekoladowe.
  6. Włożyć do piekarnika nagrzanego do ok. 175 stopni i piec ok. 30min.

Wartości odżywcze dla wszystkich 4 muffinek:

Białko: 60g Tłuszcz: 29g Węglowodany: 75g 796kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)