[...] na dodatki posypujemy nimi tężejącą masę i wkładamy do lodówki. Godzina i gotowe. Wartości odżywcze: Cała porcja dała nam dwie tabliczki czekolady. Każda tabliczka to 450 kcal. Białko 3,6 g, Tłuszcze 38,5 g, Węglowodany 25 g. Bardzo szybko znika ponieważ smakuje nawet zjadaczom zwykłej mlecznej czekolady, więc warto zrobić z dwóch porcji.
[...] bardzo słodko możecie użyć ksylitolu. Pianę układamy na jabłkach i całość ponownie wkładamy do pieca. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Idealna na ciepło ale także jako drugie śniadanie. Wartości odżywcze: Całość podzieliliśmy na 4 kawałki. Każdy z nich to tylko 176 kcal. Białko 7,4g, Tłuszcze 5,3g, Węglowodany 25g. Smacznego!
[...] Ja zwykle dodaję na górę nasiona - czarnuszkę, pestki słonecznika lub dyni. Najlepiej smakują na ciepło z Dzikim sosem. Wartości odżywcze: Z tych składników wychodzi 5 sporych kotletów. Każdy to 95 kcal. Białko 5.5 g, Tłuszcze 2,4 g, Węglowodany 14.5 g. Idealne w towarzystwie sałatki greckiej lub jako kotlet do vege-burgera. Smacznego!
[...] by masa była rzadsza. Rozprowadzamy po ściętym serniku. Na górę wykładamy orzechy. 25 g czekolady rozpuszczamy i polewamy całość. Pozostałe 25 g kruszymy i posypujemy na polewę. Całość potrzebuje około 2 h w lodówce. Wartości odżywcze: Sernik dzielimy na 8 porcji. Każda to 240 kcal. Białko 19.2 g, Tłuszcze 14,3 g, Węglowodany 8 g. Smacznego!
[...] maliny, jagody, wiśnie. Do kruszonki można dodać migdały, słonecznik, wiórki koko lub pokruszoną czekoladę. Jeśli nie macie ograniczeń kalorycznych to idealnie będą pasowały lody waniliowe - wtedy nie będzie to śniadanie ale doskonały deser. Wartości odżywcze: Cała porcja to 600 kcal. Białko 11 g, Tłuszcze 35 g, Węglowodany 65 g. Smacznego!
[...] ewentualny nadmiar tłuszczu. Wykładamy wszystko na talerz. Można oczywiście wszystko wymieszać, jednak ja zawsze układam warzywa na spód talerza, kolejno wykładam ryż/kaszę i na górę krewetki. Wszystko posypuję dużą ilością natki pietruszki. Wartości odżywcze: Cała porcja to 725 kcal. Białko 50 g, Tłuszcze 27 g, Węglowodany 72 g. Smacznego!
[...] marynujemy w oliwie i przyprawach a następnie grillujemy. Jajko sadzimy na samym końcu. Gdy wszystko mamy gotowe "składamy" burgera w ulubionymi dodatkami - sałata, pomidor, papryka, ogórek kiszony - nie zapominając o ulubionych Dzikich sosach. Wartość odżywcza: Cały burger to 375 kcal. Białko 53 g, Tłuszcze 12 g, Węglowodany 10 g. Smacznego!
[...] lub kieliszków. Chia namoczone w kawie także dzielimy na dwie porcje i przekładamy na masę jogurtową. Proponuję udekorować gorzką czekoladą. Deser wkładamy do lodówki i dobrze schładzamy. Gotowe! Wartości odżywcze: Z tej ilości składników otrzymacie dwie porcje. Każda to 180 kcal. Białko 18.5 g, Tłuszcze 6,5 g, Węglowodany 12,5 g. Smacznego!
[...] Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Studzimy. Kiedy nasz sernik jest już całkiem zimny, układamy maliny i zalewamy zimną galaretkę. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Gotowe. Wartości odżywcze: Sernik podzieliśmy na 6 kawałków. 1 kawałek to 260 kcal. Białko 20.3 g, Tłuszcze 11 g, Węglowodany 20,4 g. Przechowywać w lodówce. Smacznego!
[...] spód i wkładamy do lodówki na około godzinę. Ciemna masa: żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wody i studzimy. Pozostałe składniki dokładnie miksujemy i dodajemy żelatynę. Masę wylewamy do tortownicy. Całość chłodzimy około 1 h. Gotowe. Wartości odżywcze: Całe ciasto to jedynie 1320 kcal. Białko 74 g, Tłuszcze 56 g, Węglowodany 131 g. Smacznego!
[...] sobie pozwolić to dodajcie na wierzch pokruszoną gorzką czekoladę. Pamiętajcie by między ciachami pozostawić odstęp, w trakcie pieczenia urosną. Pieczemy w 200 stopniach około 10 minut. Gotowe. Wartości odżywcze: Z porcji wychodzi nam 6 dużych ciastek. Każde z nich to 233 kcal. Białko 5,3 g, Tłuszcze 12,4 g, Węglowodany 26,7 g. Smacznego!
[...] oraz jagody goi i wsypujemy do szczelnego słoika. Można ją przechowywać nawet 2 tygodnie, więc jeśli często używacie to śmiało możecie zrobić z dwóch porcji. Wartość odżywcza: Cała porcja to 1130 kcal. Białko 28 g, Tłuszcze 35 g, Węglowodany 162 g. Idealnie smakuje z jogurtem naturalnym, świeżymi owocami i pokruszoną domową czekoladą. Smacznego!
[...] mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni. Z masy formujemy ciasteczka o średnicy około 5 cm i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut. Wartości odżywcze: Otrzymujemy 20 ciastek. Każde z nich to 100 kcal. Bialko 2,3g, Tłuszcze 4,2g, Węglowodany 15g. Nie trzeba trzymać w lodówce. Smacznego!
[...] na 16 sztuk. Kosteczki układamy od siebie w takiej odległości, by swobodnie oblać je czekoladą. Czekoladę z olejem kokosowym rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikofali i polewamy kosteczki. Wkładamy do lodówki. Gotowe! Wartości odżywcze: Przy podziale na 16 kawałków, 1 sztuka to 52 kcal. Białko 6,1 g, Tłuszcze 2,3 g, Węglowodany 1,8 g. Smacznego!
[...] miksujemy. Masę wylewamy na schłodzony spód i wkładamy ciasto do lodówki. Po około 2 godzinach powinno być gotowe. Wartości odżywcze: Ciasto podzieliliśmy na 10 kawałków. Każdy z nich to 277 kcal. Białko 15.6 g, Tłuszcze 17.3 g, Węglowodany 15.3 g. Jeśli lubicie bardzo słodko - do dekoracji polecam Dziki sos w ulubionym smaku. Smacznego!
[...] blendujemy daktyle, dodajemy masło orzechowe, szczyptę soli, miksujemy. Jeśli karmel jest zbyt gęsty, podlewamy woda z daktyli. Karmel wylewamy na ściętą masę twarogową. Chłodzimy ciasto około 2 h. Gotowe! Wartości odżywcze: Ciasto dzielimy na 8 kawałków. Każdy z nich to 244 kcal. Białko 19 g, Tłuszcze 9,5 g, Węglowodany 20,5 g. Smacznego!
[...] biszkopt wystygnie, kroimy go na pół. Galaretkę rozpuszczamy i studzimy. Połowę ciasta nasączamy zimną galaretką. Twaróg wraz z mlekiem kokosowym i erytrylolem miksujemy na gładką masę. Przekładamy ciasto i dekorujemy borówkami. Gotowe. Wartości odżywcze: Całe ciasto to jedynie 1320 kcal. Białko 88 g, Tłuszcze 58 g, Węglowodany 118 g. Smacznego!
[...] kakao - miksujemy, do drugiej części dodajemy odżywkę - miksujemy. Masy naprzemiennie wylewamy na schłodzony spód. W momencie jak masa twarogowa zacznie tężeć - dekorujemy owocami. Chłodzimy około 2 h. Gotowe! Wartości odżywcze: Ciasto dzielimy na 8 porcji. Każda porcja to 174 kcal. Białko 14,5 g, Tłuszcze 8 g, Węglowodany 11,2 g. Smacznego!
[...] masło. Najlepiej zamrozić je wcześniej - będzie łatwiej pokroić w cieniutkie plasterki. Foremkę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Wartości odżywcze: Cała keksówka to 1111 kcal. Białko 20 g, Tłuszcze 30 g, Węglowodany 200 g. ps. jeśli makro Was nie ogranicza to idealnie smakuje z lodami waniliowymi.