Zrzucenie brzucha, czyli redukcja tkanki tłuszczowej jest jednym z głównych celów osób trenujących na siłowni, jak również i tych, które nie trenują. Jednak ta druga grupa raczej nic w tym kierunku nie osiągnie. Są bowiem pewne podstawy, bez których nie da się kształtować sylwetki. Jest to przede wszystkim: 1. Dobrze dobrany trening siłowy. Nasze [...]
[...] się do spożycia bez przegotowania przez maksimum 12 godzin. Jogurty i kefiry muszą być przechowywane w lodówce zgodnie z terminem podanym przez producenta - nie dłużej! Tłuszcze Podczas ich przechowywania zachodzą reakcje chemiczne i enzymatyczne, które powodują jełczenie. Czas przechowywania zależy od temperatury, światła, dostępu tlenu [...]
Pytanie: Jakie są w smaku, pięniądze i wartości odrzywcze to nie wszystko, trzeba też sobie dogodzić, jeśłi smakują jedz, sam chętnie spróbuje, zachęcająca jest ilość białka, ja znalazłem w tabeli żołądek kurczaka i zachęcające ma wartośći: Żołądek kurczaka 100 g produktu zawiera: Białko 18.2g Tłuszcze 4.2g Węglowodany 0.6g (strawne)
bcaa dorzuć jako antykatabolik (fajnie cenowo wychodzi bcaa+g (g=glutamina) z MRM hmb też mógłbyś spróbować, ale licz się z tym, że w/g opinii ludzi, którzy je jedli potrzeba 3 miesięcy suplementacji... jeśli nie masz dużo tłuszczu, to imo nie potrzeba spalacza wystarczy dobrze zbilansowana dieta+aeroby więcej białka dużo trenujesz, więc ZMA na [...]
Witaj Warto napisać w tym temacie, że jaja mogą stanowić bardzo cenny element diety, gdyż zawierają pełnowartościowe białko i tłuszcze. Już w latach 50/60'tych bazowano na tym produkcie i kulturyści ze złotej ery potrafili jeść dziennie po 8-10 jaj. Co ciekawe, większą ilość wartościowego białka zawiera żółtko, z czego wiele osób nie zdaje sobie [...]
Witaj Ryby to bardzo cenny element diety bogaty w pełnowartościowe białko i zdrowe tłuszcze. Niestety większośc osób je ich zbyt mało . Najlepiej jest jeść dwa lub trzy razy w tygodniu po 150 – 300g na posiłek. Jeśli będą to ryby morskie, zasobne w kwasy omega 3 i witaminę D to pokryjemy w ten sposób zapotrzebowanie na ów składniki. Oczywiście [...]
Obecność widocznych żył na naszym ciele uzależniona jest przede wszystkim od poziomu tkanki tłuszczowej. Niestety widoczna waskularyzacja nigdy nie będzie widoczna u osoby z wysokim poziomem tkanki tłuszczowej. Dlatego też chcąc uwidocznić nasze mięśnie, szczegóły sylwetki i żyły należy zejść z poziomem tkanki tłuszczowej jak najniżej. Najlepiej [...]
generalnie na noc to chyba nie za bardzo co kolwiek wrzucac na zoladek, ale jezeli mialabym cos wrzucic to bialko lub tluszcze, ale napewno nie zadne owoce i cukry, ktore szybko wejda w sadelko ...
Wycinka, czyli popularna redukcja tkanki tłuszczowej jest podstawą uzyskania estetycznie wyglądającej sylwetki. Nie każdy trenujący zdaje sobie z tego sprawę, ale bardzo istotne jest to, kiedy i jaki cel treningowy dobierzemy zmieniając naszą sylwetkę. Zdecydowanie nie warto jest, budować masę mięśniową z wysokiego poziomu tkanki tłuszczowej, [...]
[...] 2. Węglowodany: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135388.html 3. Tłuszcze: http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html Pozostaje kontrolowanie obwodów ciała, co 1-2 tygodnie i na podstawie ich [...]
Witaj Na samym wstępie warto sobie odpowiedzieć na pytanie czy faktycznie potrzebujemy tak dużych ilości kcal. Często w pracy trenera widuję, jak początkujący ważący tyle co kot napłakał jedzą kosmiczne ilości jedzenia, gdyż naczytają sie o "hardgainerach" i spodziewają się wzrostów rzędu kilkau kilogramów miesięcznie. Prawda jest taka, że [...]
No właśnie, tylko mam pewien problem z Tombakiem, bo kiedyś chciałem stosować się do jego zdrowego odżywiania, tylko, że dieta kulturystyczna niestety nie idzie z nią w parze. Według niego można łączyć tłuszcze z węglami, na chama białka z tłuszczami, ale w jednym posiłku białko z węglami jest bardzo niebezpieczne dla zdrowia i należy za wszelką [...]
[...] na Twój cel. To właśnie od tego, co spożywamy, uzależnione są nasze efekty, ale przede wszystkim zdrowie. Eliminowanie tłuszczów, o którym wspomniałeś, nie jest rozsądne. Tłuszcze odgrywają bardzo istotną rolę w naszym organizmie. Np. za regulują naszą gospodarkę hormonalną. Jeżeli poprawisz swoje żywienie, to na pewno będzie większa możliwość [...]
Jajka bez wątpienia są jednym z podstawowych źródeł białka, tłuszczów i sporej ilości witamin oraz składników mineralnych w naszej diecie. Można zaliczyć je razem z kilkoma innymi produktami jak kasza gryczana, czy wątróbka do niedrogich, łatwo dostępnych i lubianych przez większość osób super food. Czyli produktów o wyjątkowych właściwościach [...]
[...] który kupisz w sklepie i upieczesz sam 10 zł, czasem w promocji 5-7 zł. Mniej więcej wyliczone makro dla kurczaka z rożna w 100g: Kalorie 260 kcal / 100 g Węglowodany 0 g Tłuszcze 19 g Białka 23 g Oczywiście, kurczaka z rożna możesz wdrożyć do swojej diety, lecz lepiej go jeść bez skóry, zmniejszysz wtedy ilość tłuszczu, którego w skórze jest [...]
Nie chciałem zakładać nowego posta żeby nie zaśmiecać wiec piszę tu swoją dietę.Diete załatwiłem w Odżywianiu, was pytam o suplementy ale najpierw dieta. Zapotrzebowanie to 134g białka(1,7g /kg masy ciała) 474 ww(6g/kg masy) i 119g tłuszczy (1,5g/kg masy ciała) Śniadanie (godzina około 7.00) Mleko zaw. tł 0,5% 400g Musli tropikalne 120g Oliwa [...]
Początki układania diety są trudne, ale przyjrzenie się swoim posiłkom i wprowadzenie korekt wychodzi tylko na dobre. Jak się do tego zabrać? Najpierw należy ustalić zapotrzebowanie kaloryczne. Pomocne w tym będą informacje zawarte w artykule: http://potreningu.pl/articles/1873/jak-prawidlowo-okreslic-zapotrzebowanie-na-energie- W drugiej [...]
Nabiał jest to nazwa grupy produktów żywnościowych pozyskiwanych od krowy, owcy, kozy, czy innych ssaków. Ptaki nie są ssakami, jaja nie są produkowane z mleka, więc nie należy ich zaliczać do nabiału. Do grupy produktów nabiałowych należy zaliczyć np.: - mleko, - ser żółty, - twaróg, - serek wiejski, - kefir, - jogurt, - maślanka, - śmietana. [...]
o kurcze ale się skwasilem czemu na oleju roślinym nie można smażyć nie odsyłajcie mnie do postów podwieszonych bo nic nie widze cos mi się kojazy że tłuszcze pod wpływem temperatury stają sie mniej wartosciowe czy cos prosze o odpowiedz i odbijam