1. Wiadomo ze zoltka to nic dobrego wiec z nich praktycznie zrezygnowalem. Czy same bialka w duzych ilosciach sa w stanie zaszkodzic organizmowi? *** SKAD TY TO WYTRZASNALES???? DO 3 ZOLTEK MOZESZ SPOKOJNIE JESC, SA W NICH "DOBRE" TLUSZCZE, BIALKO I WITAMINKI (CHYBA ;D) 2. Ile dziennie bialek jaj mozna zjesc i jak dlugo mozna stosowac [...]
Czy żółtko ma więcej białka niż białko jajka? To zależy w jaki sposób na to spojrzymy. Jeśli uznamy, że jedna sztuka jaja waży ok. 55g i składa się z 20g żółtka i 35g białka wówczas wartości odżywcze będą się prezentować następująco: Żółtko – 20g - energia 63 kcal - białko 3,1g - tłuszcz 5,6g - węglowodany 0,1g Białko – 35g (100g/ 35g) - energia [...]
Indeks glikemiczny (IG) jest czymś, co znają prawdopodobnie wszyscy, zarówno osoby chore na cukrzycę, insulinooporność, osoby zdrowo się odżywiające, będące na diecie, a nawet osoby, które z powyższymi nie mają nic wspólnego, prowadzą konwencjonalną dietę. Jednak na pewno każdemu z nas pojęcie to obiło się o uszy. Jednakże na ile indeks [...]
Wiele osób zastanawia się na tym, dlaczego na ich brzuchu odkłada się najwięcej tkanki tłuszczowej i co zrobić nawet nie tylko tego uniknąć, ale również pozbyć się zbędnej tkanki tłuszczowej. Dla mężczyzn okolice brzucha, a w szczególności jego dół są tradycyjnym miejscem, gdzie nasz organizm gromadzi zapasy tłuszczu. Robi to po to, aby w sytuacji [...]
Każda zdrowa dieta powinna bazować na źródłach tłuszczów w zalecanej ilości minimum 1 g/kg masy ciała. Źródła te, powinny wchodzi w skład pełnowartościowych posiłków. Tłuszcze w naszej diecie mają bardzo istotne znaczenie. Odpowiadają one bowiem między innymi za utrzymanie odpowiedniej regulacji hormonalnej organizmu. Jednym z takich hormonów jest [...]
Jak ty to robisz, ze tak momentalnie odpowiadasz:)Chyba sobie kupie takie białko-bo z pozywienia zwyklego tych 1,8 g nie dam rady chyba (to jest ok. 125 g na dzien).Wczoraj udalo mi sie chyba z 80 czy 90g.I nie wiem nawet czy dobrze obliczyłam:)A dałbyś radę napisać mi przykładowy jadłospis - znaczy samego białka w 5 posiłkach..np. piersć z [...]
Lipidy to skutek, ale nie brania trenu. Cofnijmy się do przyczyny, trojglicerydy świadczą o zatłuszczeniu wątroby, a wysoki cukier to potwierdza. Robiąc LC na trenie sp******iles sobie wrażliwość insulinowa. Zostaw te lipidy na razie, wrzuć metforminę nawet 500 mg do każdego posiłku na początek (zakladam 5x,wyczujesz ile Co będzie trzeba), [...]
Bakubak, nie zgodze sie z toba Prosze oto dokladniejsze info: Aminokwasy to związki organiczne z grupą karboksylową i aminową w cząsteczce. Biol. najważniejsze są L-a-aminokwasy, z których ok. 20 wchodzi w skład wszystkich rodzajów białek. Aminokwasy reagując ze sobą peptydy; kolejne przyłączenia następnych aminokwasów prowadzi do powstania [...]
Witam Jajecznica to dobry, wartościowy posiłek, jednak rame wypadałoby wyeliminować, gdyż to utwardzone tłuszcze roślinne. Dlaczego warto jeśc jaja ? Jajka są źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. Jajko zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne. To znaczy te, których organizm człowieka nie wytwarza. Białko jajka [...]
Nie widze sensu ladowania sie na początku w LC, CKD czy diety ketogeniczne. rozpocznij na zbilansowanej z bialkiem na poziomie 2,2-2,5g, ww 3g i reszta tluszcze
węgle z posiłku przed treningiem przeniosę do potreningowego i w ich miejsce dam tłuszczę, myslę żę będzie nawet lepiej bo przed treningiem będzie większa ilość energii z tłuszczy, a po treningu większa ilość energii z węgli niż byłoby to w przypadku podzielenia węgli z potreningowego na 2 posiłki ;-)
ja tylko dodam ,ze dieta nie- niskoweglowodanowa ,bo na dłuzsza mete ona wlasnie potrafi(załoic:)a nalezy stosowac diete wahadlowa po kilku dniach diety niskoweglowodanowej stosuje sie wyzsze porcje ww,itd. podaz białka mozna roownierz troche zwiekszyc(poniewaz jest ono trudniej spalane niz tłuszcze i ww... w proces ten wprzegnieta zostaje [...]
Zanim zaczniesz odchudzanie z grupą krwi 0, musisz wiedzieć, iż jest ona najstarszą, podstawową pozostałością na szczycie łańcucha pokarmowego, z bardzo silnym układem odpornościowym, gotowym i zdolnym do niszczenia każdego, przyjaciela lub wroga. Czynniki, które sprzyjają właściwemu rozwojowi ludzi z grupą krwi 0 to intensywne ćwiczenia fizyczne [...]
[...] krwi. Warto zwrócić uwagę na najlepszej jakości źródła makroskładników: 1. Białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html 2. Tłuszcze: http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html 3. Węglowodany: [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Zaj**iste porady, jak zwiększy kalorie to magicznie nie zacznie gubić smalcu, skoro na 1800 nie leci to znaczy, że gdzie indziej leży błąd, a nie w zbyt małej ilości żarcia. Typowe schematyczne podejście, moim zdaniem jak ktoś ma bardzo dużo do zrzucenia początkowo może zastosować głodówkę nawet, bo wraz ze spadkiem wagi będzie łatwiej o dodatkową [...]
Cześć! Przede wszystkim musisz zacząć spożywać więcej tłuszczów. Tłuszcze u osób, które nie "suplementują" testosteronu z zewnątrz powinny stanowić minimum 20%, a optymalnie 30% dzienniej kaloryki. Odpowiadają one za gospodarkę hormonalną. Dodatkowo spożywasz mało kalorii w dni nie treningowe, w trakcie których podbiłbym kalorykę o jakieś 300kcal. [...]
Trochę poczytałem, zasięgnąłem opinii bardziej doświadczonych międzyczasie i dochodzę do wniosku, że bez spalacza też ten tłuszcz zejdzie. Więcej biegania i będzie ok ;) Gdyby ktoś mógł mi tylko podpowiedzieć czy od razu wchodzić na zero kaloryczne czy zwiększać tłuszcze i węglowodany stopniowo? Każdy mówi trochę inaczej, choć jeden zaufany [...]