Czego potrzebujemy:

  • 80 g banana
  • 60 g oleju kokosowego w temp. pokojowej
  • 60 g erytrytolu
  • 100 g mąki orkiszowej
  • 1 jajko
  • 100 g płatków owsianych
  • pół łyżeczki sody
  • szczypta soli
  • łyżeczka cynamonu
  • opcjonalnie gorzka czekolada, orzechy

Jak wykonać:

Do miski wkładamy banana, olej kokosowy oraz erytrytol i ucieramy na gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko dokładnie mieszamy.  Formujemy 6 kul, które spłaszczamy i  układamy na papierze do pieczenia. Jeśli możecie sobie pozwolić to dodajcie na wierzch pokruszoną gorzką czekoladę. Pamiętajcie by między ciachami pozostawić odstęp, w trakcie pieczenia urosną. Pieczemy w 200 stopniach około 10 minut. Gotowe.

Wartości odżywcze:

Z porcji wychodzi nam 6 dużych ciastek.

Każde z nich to 233 kcal.

Białko 5,3 g, Tłuszcze 12,4 g, Węglowodany 26,7 g. 

Smacznego!