Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

Do miski wkładamy banana, olej kokosowy oraz erytrytol i ucieramy na gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy 6 kul, które spłaszczamy i układamy na papierze do pieczenia. Jeśli możecie sobie pozwolić to dodajcie na wierzch pokruszoną gorzką czekoladę. Pamiętajcie by między ciachami pozostawić odstęp, w trakcie pieczenia urosną. Pieczemy w 200 stopniach około 10 minut. Gotowe.

Wartości odżywcze:

Z porcji wychodzi nam 6 dużych ciastek.

Każde z nich to 233 kcal.

Białko 5,3 g, Tłuszcze 12,4 g, Węglowodany 26,7 g.

Smacznego!

Komentarze (8)
OTTO

Zamiast mąki orkiszowej dałem ryżową, a zamist słodziku cukier trzcinowy.
To najlepsze ciastka owsiane jakie robiłem i jadłem, a było ich już kilka rodzajów. Nie odbiegają smakiem od kupnych np. piegusków.

0
anubis84

ja do ciastek masła dodaje jeszcze, wtedy fajne kruche wychodzą.

0
skorupski

A kruche Ci wychodzą bo u mnie takie wilgotne bardziej.

0
anubis84

Skorupski, kruche mi wychodzą, moze potrzymaj je w piekarniku po wyłączeniu jeszcze by się dopiekły, moze za duzo wilgotnych składników też dajesz.

0
OTTO

Mi pierwszy raz wyszły kruche, bo pierwszy raz dodałem cukru, ponoć to on odpowiada za kruchość.

0
anubis84

A ja słyszałem że to masło też na to wpływa.

0
bogies

Ostatnio robiłem, wyszło mi tego sporo, w pracy mówili że super.

0
klimek17

Dobrze trafiłem, bo właśnie się szykowałem za zrobienie jakichś ciasteczek.

0