Czego potrzebujemy 720 g schabu wieprzowego 5 ml oleju Dziki Rzepak 30 g mąki ryżowej 250 g cebuli przyprawy -pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie. Jak wykonać Schab myjemy i osuszamy. Olej rozgrzewamy na patelni. Każdy plaster schabu obtaczamy w mące z obu stron i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy krótko - do zamknięcia porów w mięsie. [...]
[...] szeroko rozbudowaną suplementację. Odpowiednia mieszanka suplementów to znakomity sposób na to, aby podkręcić metabolizm, pozwolić mięśniom szybciej się regenerować, jak i przyspieszyć syntezę białek. Beta-alanina Beta-alanina obecnie jest tak samo często wymieniana w kontekście potreningowej suplementacji, jak też wcześniej wspomniana [...]
[...] przez chwilę. Mokrymi rękoma formuję kulki wielkości orzecha włoskiego. Pistacje mielę w młynku do kawy i obtaczam w nich kulki. Gotowe! Wartości odżywcze: Z tej ilości składników otrzymujemy 5 kulek. Każda to 47 kcal. Białko 3,5 g, Tłuszcz 2,8 g, Węglowodany 2 g. Kulki są dość wytrawne i idealnie nadają się jako przekąska do pudełka. Smacznego!
[...] zapomnieliście, że gwiazda ma już 49 lat! Dzień po swoich urodzinach JLo wstawiła na Instagramie zdjęcie z imprezy urodzinowej, gdzie pokazała się w stroju kąpielowym, jakby dopiero wyszła z wody. Wyraźnie na nim widać, że jej brzuch jest w całkiem dobrej formie, zresztą jak ona sama. Nie tylko my jesteśmy pod wrażeniem. Pod jej zdjęciami [...]
Na treningach dajesz z siebie 100% i wylewasz siódme poty, a mimo to nie uzyskujesz takich wyników, jakich pragniesz? Powodem może być zła regeneracja powysiłkowa organizmu, co może skutkować niechęcią do treningu, brakiem odpowiedniej adaptacji na bodźce treningowe, słabszymi wynikami na zawodach, a w krytycznych przypadkach przetrenowaniem. Aby [...]
Czego potrzebujemy: 1 jajko 200 ml wody gazowanej 150 ml mleka 2% tłuszczu szczypta soli 10 g oleju kokosowego 150 g mąki ryżowej z Quamtrax 100 g jogurtu naturalnego 20 g ulubionego białka Jak wykonać: Do miski wbijam jajko, wlewamy wodę i mleko. Dodajemy mąkę, olej i sól. Wszystko dokładnie miksujemy. Smażymy bez dodatku tłuszczu. Polewę [...]
[...] do tego stopnia, że nauczył się niemieckiego tylko po to, żeby przeczytać artykuły o treningu siłowym, które wychodziły z Niemiec. Cały czas eksperymentował, siłownia była jak laboratorium, a każdy podopieczny niczym królik doświadczalny. Kiedy przedstawił swój pierwszy artykuł w 1995 roku w magazynie Muscle Media 2000, sprawił, że tysiące [...]
[...] niejednego mężczyznę. Od dziecka lubiła aktywność fizyczną, a trenuje na siłowni od 13 roku życia. Kiedy została certyfikowanym trenerem personalnym, zdała sobie sprawę, jak ważne jest zrozumienie ludzkiego ciała, aby ludzie mogli osiągnąć wyznaczony cel. Skupia się nie tylko na budowaniu sylwetki podopiecznych od zewnątrz, ale także [...]
Często mówimy „jestem głodny jak wilk”, „byłam głodna i musiałam coś zjeść”. Co to znaczy być głodnym? Odpowiedź nie jest tak prosta, jak mogłoby się wydawać. Słownik określa głód jako silną potrzebę lub pragnienie jedzenia. Podsumowując Na co dzień wybieraj pełnowartościowe potrawy i jedz powoli. Naucz się doceniać naturalną słodycz świeżego [...]
[...] zwraca uwagę spora część osób trenujących. Jednak w przypadku odpowiedniej regeneracji sprawa wygląda już dużo gorzej. Niestety mało kto zwraca uwagę na ilość snu, jego jakość oraz odpowiednią ku temu suplementację. Podsumowanie Każdy, kto miał za sobą nieprzespaną noc lub ciąg dni, w czasie których odczuwał problemy z zasypianiem i samym [...]
[...] trójboju siłowego i kulturystyki CT Fletcher robi niezły postęp w powrocie do zdrowia po przeszczepie serca. Przed operacją z trudnością łapał oddech, a teraz widzimy, jak jego sprawność fizyczna poprawia się z dnia na dzień. Jeszcze rok temu nie był w stanie zrobić ani jednej pompki, a dziś robi ich 25! Może niektórzy z Was stwierdzą, że [...]
W ostatnim czasie modne jest szukanie zagrożeń żywieniowych. Piętnuje się pszenicę, słodziki, cukier i niezmiennie, wiele pokarmów pochodzenia zwierzęcego (nabiał, mięso, mleko itd.). Nie twierdzę, iż jest to w każdym przypadku bezzasadne, jednak wielu autorów książek zbija majątek na straszeniu ludzi np. pszenicą. Ile potrzeba, by się zatruć? [...]
W ostatnim czasie modne stało się pokazywanie w mediach społecznościowych osób w większym rozmiarze i przekonywanie o ich atrakcyjności, samoakceptacji i zdrowiu. Pojawia się pytanie, gdzie leży granica? Do którego momentu ciało jest zdrowe i sprawne, a kiedy możemy mówić o zwyczajnej nadwadze czy otyłości, które zdrowe nie są. Podsumowując [...]
Mięśnie przeciętnie stanowią około 40% masy ciała człowieka. Niektóre mięśnie odpowiadają za ruchy ciała, podczas gdy inne działają stabilizująco. Kiedy wykonujemy jakiś ruch czy ćwiczenie, główny mięsień wykonuje pracę, np. prostuje nogę w stawie kolanowym. Jest on wspomagany przez inne mięśnie działające synergistycznie. Ponadto, gdy [...]
[...] mięśnie te są nieaktywne, dodatkowo napinają się zginacze bioder, a to prowadzi do dezaktywacji mięśni pośladkowych. Z biegiem czasu pośladki „zapominają”, jak pracować i stają się całkowicie leniwe. Ten syndrom określa się mianem amnezji pośladków. Amnezja pośladków może wynikać również ze złej postawy i zaburzeń równowagi [...]
Czego potrzebujemy: 200 g mrożonej mieszanki chińskiej 150 g fileta z kurczaka 10 ml oliwy z oliwek 100 g ryżu łyżeczka tabasco łyżeczka sosu sojowego sól , pieprz Jak przygotować: Ryż gotujemy. W trakcie kiedy ryż się gotuje, przyrządzamy mięso i warzywa. Mięso kroimy w paski i przyprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym i dodajemy 5 ml oliwy. [...]
[...] frużelinę miksujemy około minuty na wysokich obrotach. Mus przekładamy do szklanych pojemników i dekorujemy według uznania. Gotowe. Prawda, że błyskawiczne? Wartości odżywcze: Z tych ilości wyszły nam dwie porcje - idealne jako przekąska do popołudniowej kawy. Każda porcja to 134 kcal. Białko 13 g, Tłuszcz 3,5 g, Węglowodany 12,2 g. Smacznego!
Czego potrzebujemy: 100 g jogurtu 2% tłuszczu 125 g twarogu półtłustego 70 g Blueberry in Jelly 12 g żelatyny + 100 ml wrzątku do dekoracji jeśli makro pozwala - dodatkowa frużelina, owoce, roztopiona czekolada Jak wykonać: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i studzimy. Twaróg, jogurt, jagody w żelu miksujemy na wysokich obrotach. Dodajemy [...]
Czego potrzebujemy: 250 g bananów 130 g mleka - ulubionego 60 g WPC czekoladowego 5 g kakao 450 g naturalnego jogurtu proteinowego Jak wykonać: Banany kroimy na plasterki i mrozimy około 3 godzin. Po tym czasie blendujemy je z mlekiem, WPC oraz kakao - na gładką masę. Mieszamy z jogurtem proteinowym. Możecie posypać ziarnami kakao lub siekanymi [...]
Czego potrzebujemy: 150 g Choco Muffin 150 ml wody 40 g rozpuszczonego oleju kokosowego 100 g granulek serka wiejskiego lekkiego 1 żółtko 2 łyżeczki erytrytolu Jak wykonać: Serek blendujemy z żółtkiem i erytrytolem na gładko. Ciasto czekoladowe przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, [...]