Czego potrzebujemy:

  • 200 g mrożonej mieszanki chińskiej
  • 150 g fileta z kurczaka
  • 10 ml oliwy z oliwek
  • 100 g ryżu
  • łyżeczka tabasco
  • łyżeczka sosu sojowego
  • sól , pieprz

Jak przygotować:

Ryż gotujemy. W trakcie kiedy ryż się gotuje, przyrządzamy mięso i warzywa. Mięso kroimy w paski i przyprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym i dodajemy 5 ml oliwy. Mięso dokładnie nacieramy. Na patelnię dajemy 5 ml oliwy, rozgrzewamy ją i wrzucamy zamrożone warzywa. Smażymy je około 8 minut na średniej mocy. Po tym czasie dodajemy kurczaka, wszystko dokładnie mieszamy i przykrywamy na kilka minut. Dzięki temu kurczak nie odparuje zbyt mocno i nie będzie suchy. Na koniec dodajemy łyżeczkę tabasco, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze chwilę. Jeśli potrzeba dolejcie na ostanie minuty duszenia kilka łyżek wody, by nie spalić warzyw. Gotowe. Odcedzamy ryż i podajemy. Obiad w 15 minut gotowy.

Wartości odżywcze:

Cała porcje to 650 kcal.

Białko 44 g, Tłuszcze 13,5 g, Węglowodany 83 g.

Smacznego!