SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

Tłuszcze

  • [...] i wszystko razem dokładnie mieszamy. W tortownicy układamy jeden biszkoptowy blat i wylewamy połowę masy. Przykrywamy drugim blatem i wylewamy resztę masy. dekorujemy wedle uznania. Wkładamy do lodówki. Wartości odżywcze: Ciasto podzieliliśmy na 8 części. Każda z nich to 222 kcal. Białko 6,7 g, Tłuszcze 15 g, Węglowodany 19 g. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7931 Data: 2018-04-12 08:20:51
  • Polędwica a'la Wellington

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] Podnosi to walory smakowe i pozwala nieco oszukać, że używamy pieczarek a nie szlachetnych borowików. Wartość odżywcza: Otrzymujemy 2 porcje, przy czym porcja to około 300 g polędwiczki. Każda porcja to 980 kcal. Białko 80 g, Tłuszcze 47 g, Węglowodany 60 g. Idealnie smakuje podane na ciepło z mixem sałat, fetą i świeżymi pomidorami. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3613 Data: 2018-06-07 08:36:45
  • Gotowe posiłki, które kojarzą się ze zdrowiem i formą? Teraz to możliwe! FITMEAL firmy ALLNUTRITION to nowa linia produktów, która spełnia oczekiwania najbardziej wymagających smakoszy. Zdarzają się dni, kiedy doba ma za mało godzin i nie ma czasu i chęci na gotowanie obiadu. Pozostaje wtedy jedynie perspektywa zjedzenia szybkiego, niezdrowego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3466 Data: 2020-11-29 09:42:39
  • Ryzyko wystąpienia pewnych rodzajów nowotworów ma duży związek z dietą. Sposób żywienia może zarówno przyspieszyć rozwój komórek nowotworowych, czy doprowadzić do przerzutów, a także zadziałać może ochronnie. Dzięki coraz liczniejszym obserwacjom coraz więcej wiadomo na temat różnych sposobów żywienia i produktów spożywczych, a także różnych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1124 Data: 2022-10-04 12:04:05
  • Gotowe posiłki roślinne - VEGANMEAL

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Tempo życia sprawia, że mimo miłości do zdrowych, urozmaiconych dań sięgamy zbyt często po szybkie, źle zbilansowane przekąski, by pokonać uczucie głodu. Osoby będące na diecie wegetariańskiej, a szczególnie wegańskiej mają problem ze znalezieniem dobrych jakościowo posiłków, które mogłyby spożyć w czasie lunchu w pracy, podróży, czy w momencie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 915 Data: 2021-05-16 20:49:48
  • Diety wysokowęglowodanowe, a stan zapalny

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Przejściowy wzrost stanu zapalnego ma kluczowe znaczenie dla przeżycia podczas urazów fizycznych i infekcji, jednak utrzymujący się stan zapalny staje się niebezpieczny dla naszego organizmu. Ostatnie badania wykazały, że pewne czynniki społeczne, środowiskowe i związane ze stylem życia (np. niewłaściwa dieta, brak aktywności fizycznej) mogą [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1092 Data: 2021-11-24 11:02:19
  • Dieta redukcyjna w przypadku wielu osób różnie może się kojarzyć. Głównym założeniem tej diety jest redukcja tkanki tłuszczowej dzięki deficytowi kalorycznemu oraz odpowiedniej proporcji między poszczególnymi makroskładnikami żywieniowymi, czyli białkami, tłuszczami oraz węglowodanami. Dieta redukcyjna może być inaczej interpretowana przez osoby [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2787 Data: 2022-02-10 14:26:55
  • Mleko matki nazywane „płynnym złotem” stało się dla Mili De'brito, kobiety z Wielkiej Brytanii niezłym interesem. Przyznała się, że sprzedając swoje mleko kulturystom ​​zarobiła 13 522 dolarów. W filmie na TikToku trzymając woreczek z odciągniętym mlekiem podkreśliła, iż jest to złoto w płynie. Oczywiście pojawiło się mnóstwo komentarzy pod [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2832 Data: 2022-02-17 14:49:08
  • O ile w historycznym ujęciu suplementy diety miały tylko wzbogacać codzienne jadłospisy w podstawowe, niezbędne substancje odżywcze, których nie da się wytworzyć na drodze przemian biochemicznych i fizjologicznych w organizmie, tak z biegiem czasu grupa tych preparatów mocno ewoluowała i poszerzyła się o związki o konkretnych funkcjach [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1580 Data: 2022-10-07 06:35:58
  • [...] oczywiście dać inny smak, ale zapewniam, że to jest najlepsze. Pora na składanie ciastek. Na ciastko nakładamy łyżeczkę masy i przykrywamy drugim lekko dociskając. Gotowe. Przechowujemy w lodówce. Wartości odżywcze: Otrzymujemy 15 ciastek o średnicy 6 cm. Każde ciastko to 152 kalorie. Białko 4,8 g, Tłuszcze 10 g, Węglowodany 12 g. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11564 Data: 2018-04-03 11:49:07
  • Torcik MangoLOVE

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] równomiernie ciasto. Wstawiamy do lodów na kolejne 2 h. Dekorujemy wg uznania. Wartości odżywcze: Ciasto podzieliliśmy na 8 kawałków. Każdy z nich to 260 kcal. Białko 6 g, Tłuszcze 18 g, Węglowodany 25 g. Rada - jeśli chcecie obniżyć wartość kaloryczną ciasta, zamiast mleka kokosowego możecie użyć gęstego jogurtu greckiego, ale dajcie odrobinę [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2882 Data: 2018-04-21 09:43:54
  • Ser Cheddar jest niskowęglowodanowym, wysokotłuszczowym, bogatym w białko pokarmem, który często występuje w diecie mieszkańców USA. Ser Cheddar ma dobrze scharakteryzowany profil aminokwasowy z wysoką zawartością leucyny (~10%) i jest uważany za niskoglikemiczny. Ponadto białko w serze Cheddar jest częściowo hydrolizowane z powodu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3580 Data: 2022-03-01 09:50:59
  • Substancje odżywcze w pożywieniu nigdy nie występują w pojedynkę. Spożywając dowolny produkt spożywczy, dostarcza się do organizmu mniej lub bardziej różnorodną i obfitą mieszankę związków, takich jak białka, tłuszcze, węglowodany oraz witaminy i składniki mineralne. Chociaż substancje z dwóch ostatnich wymienionych grup nie dostarczają [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2986 Data: 2022-05-25 12:32:10
  • ALLNUTRITION NUTLOVE COOKIES - ciastka, które pasują do diety

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    W ostatnich latach amatorzy dietetyki toczą spór o to, czy w kształtowaniu stanu odżywienia, zdrowia oraz kondycji fizycznej wystarczy tylko liczyć kalorie, czy też może należy zwracać uwagę na każdą pojedynczą substancję odżywczą. Z jednej strony stoją osoby, które nie wyobrażają sobie jeść kilku porcji owoców i warzyw dziennie, natomiast z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1073 Data: 2022-05-26 15:17:58
  • Serca, żołądki i wątróbka - czy podroby są zdrowe? 

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Podroby to grupa produktów spożywczych, która nie cieszy się szczególną popularnością wśród konsumentów, nawet tych, którzy nie stronią od mięs. Mimo że w cywilizacjach starożytnych były najcenniejszym pokarmem, to obecnie ustępują pierwszeństwa produktom najszybszym i najprostszym w obróbce kulinarnej, czyli np. mięsu mielonemu wieprzowemu i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1300 Data: 2022-05-31 17:36:32
  • Innowacyjność na rynku spożywczym nie polega wyłącznie na znajdywaniu nowych związków nadających specyficzne właściwości smakowe czy nowych technik obróbki kulinarnej, ale również na ułatwianiu wykorzystania produktów konwencjonalnych.  Olej rzepakowy ma najwięcej wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, natomiast oliwa jednonienasyconych kwasów [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 675 Data: 2023-03-17 11:55:02
  • [...] jest dość słodkie - wszystko zależy od jabłek. Jeśli dacie bardziej kwaskowe - nie zmniejszacie ilości ksylitolu. Jeśli jabłka są słodkie a Wy lubicie nieco mniej słodyczy - spokojnie możecie z całego ciasta uciąć 10 g ksylitolu. Wartości odżywcze: Cała blacha to tylko 1560 kalorii. Białko 42 g, Tłuszcze 93 g, Węglowodany 193 g. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5683 Data: 2018-03-30 08:07:31
  • [...] pietruszki oraz uprażony słonecznik. W tak zwanym międzyczasie smażymy polędwiczki - po kilka minut z każdej strony. Wartości odżywcze: Cała porcja to 580 kcal. Białko 45 g, Tłuszcze 20 g, Węglowodany 57 g. Do kaszotto możecie użyć każdym innych grzybów : pieczarek, prawdziwków, rydzów. Pamiętajcie by dodając grzyby były one już na tyle [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1984 Data: 2018-11-06 00:39:08
  • Dla niektórych z nas pikantne potrawy są nie do przyjęcia, inni przepadają za nimi, wręcz potrzebują ich.  Czy jest coś, co sprawia, że niektórzy szczególnie mocno pożądają tego smaku? Okazuje się, że tak. Podsumowanie Jest wiele różnych czynników, które mogą powodować Twoją obsesję na punkcie ostrego smaku, ale nie ma na to naukowych dowodów. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3577 Data: 2021-05-18 11:40:35
  • Stan odżywienia organizmu odgrywa dużą rolę w kontekście utrzymywania poziomu energii w ciągu dnia oraz unikania wahań nastroju. Aspekty te regulowane są przez liczne przemiany fizjologiczne, w których uczestniczą zarówno białka, węglowodany, jak i tłuszcze, ale także składniki mineralne i witaminy. Wśród tych ostatnich na szczególną uwagę [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3207 Data: 2021-08-05 19:06:55