Nie jest konieczne uzupelnianie glikogenu po silce, wazniejsze bedzie bialko a najlepeiej to zjedzenie w ciagu 30min po skonczonym treningu odpowiedniuego posilku potreningowego WWzlozonych+bialko np. ryz bialy+piersi kurczaka. Jak posiadasz gainer czy carbo+bialko, mozesz dac zaraz po skonczonym treningu a 30-45min posilek.
moj posilek po treningu to 100g twarogu PO TRENINGU POTRZEBUJEMY SZYBKOPRZYSWAJALNE BIALKO A KAZEINA ZAWARTA W TWAROGU TKAIM NIE JEST, TWAROG MOZESZ DAC DO POSILKU PRZEDTRENINGOWEGO JAKO ZRODLO BIALKO A POTRENINGU NJALEPIEJ CHUDE MIESO/RYBE NP.PIERSI KURCZAKA ALBO MINTAJ. i 200 g makaronu MAKARON NAJLEPIEJ RAZOWY BADZ Z MAKI DRUM + 2 lyzeczki [...]
pogadaj z mama, moja zaczela robic piersi na parze i ryz z warzywkami ;D pozdro haaron ---------------------------------------------- To TYLKO MOJE ZDANIE, mozesz uwazac inaczej !!!! <BANG!> YoU'rE DeAd, BrAiN`s OuT YoUr HeAd ;] * pomoglem? kliknij gdzies tu ------------------------------------------------------------------------>
Tutaj masz trochę podobną kiełbasę z Morlin :) https://kalkulatorkalorii.net/kalkulator-kalorii/7915-100-kielbasa-z-piersi-kurczaka-morliny-6 Zmieniony przez - godav w dniu 2018-02-09 17:38:19
Kapusta kiszona jest ok. Tylko uwzaj z nia w posilku przed treningiem. Mozesz rowniez podsmazac mrozone lub dodac troszke wody, przypraw i dusic. Wtedy wyjdzie fajny sos z warzywami i np dodatkiem piersi z kurczaka, ryzu.
dieta to bardzo wazny element treingow. i nie ma w niej takze nic trudnego specjalnie - nie musisz przeciez miec doprawoanej w 100% jak maja zawodowcy, a makaron z twaorgiem - trudne danie ? albo piersi z ryzem ? do szkoly kanapkiz chuda wedlina
idź do "neonetu" i zapytaj tam o wagi kuchenne elktroniczne, kupiłem ostatnio firmy Łucznik za 40 zł, z gwarancją na rok, max ładowność: 5 kg warto było a ta co wrzuciłeś linka, to za tania coś chyba rozleci się jak będziesz porcjował piersi z kurczaka
Sadzone na boczku + trochę wędzonej piersi z kurczaka super mi wchodzi :-D Jak chce coś innego albo godzina nagli do pracy to czasem wrzucam taka papke wpc z małą ilością wody, olej kokosowy, nerkowce
na czym pieczona? Na butelce. po prostu waż surowe i wliczaj jako surowe, smażeniem sie nie przejmuj Tak, tylko że tłuszcz z piersi z kurczaka smażonej na grillu też kapie na dół, mimo to kalorii ma o wiele więcej niż surowej. Zmieniony przez - drago77 w dniu 2014-09-28 22:56:56
ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie czy 100g usmażonych piersi ma 21 g biała czy surowe mięso tyle ma? jak smażone tyle ma to muszę robić porcje po 260gr przed smażeniem bo do tej pory robiłem po 200gr i myślałem ze w tych 200gr mam 42gr biała.
ja np. robię taki : koncentrat pomidorowy, jogurt naturalny, troszkę czosnku, soku z cytryny i pieprzu cayenee. bardzo dobre do polania piersi z kurczaka staraj się sam coś robić ze składników, które lubisz i możesz jeść na redukcji, bo nikt ci tu nie podsunie "gotowca" bo wiadomo każdy ma inne gusta i co innego mu smakuje.
[...] zespołowy, bieganie, rower, trening z obciążeniem własnego ciała. To wszystko zainicjuje poprawą sylwetki, z pewnością. Nie widzę problemu aby porozmawiać z rodzicami i zamiast jeść np: drożdżówek na śniadanie to płatki owsiane z owocami lub zamiast smażonej piersi z kurczaka w panierce rybę z ziemniakami etc.. więcej warzyw do posiłków i.t.d.
[...] qaz - nie masz racji - kulturysci stosuja amino dla uzupelnienia bilansu. owszem, z pozywienia mozna dostarczyc kompleks aminokwasow, ale jedzac wciaz to samo - np. piersi i bialka jaj, profil aminokwasow spozywanych nie jest idealny - suplementacja uzupelnia ten profil. od wpc lepsze sa jakoscia i szybkoscia przyswajania. wielu [...]
[...] g białka. 30% z 200 to 60 g, 60% z 200 to juz 120 g. 120 g odżywki dziennie - kilogram białka starczy ci na 8 dni. Kilogram dobrej odżywki to 70-80 zł. Tygodniowo. Czyli kilkaset zł miesięcznie. Taniej wypada zjeść 10 jajek, czy porcję piersi z kurczaka. Poza tym to znacznie bardziej naturalny pokarm dla żołądka i znacznie mniej obciąża nerki.
30 g oliwy na 500g piersi?? ale po co ;/ jesli piers jest goła to i na 5 g oliwy ją zrobisz a nawet bez użycia tluszczy ( najpierw pod przykryciem dusisz a potem dosmażysz po zdjęciu pokrywki ) natomiast jeśli jest w panierce to lepiej użyć do smażenia czegoś innego niż oliwy . Zazwyczaj przyjmuje się że wliczamy to co wlaliśmy na [...]