[...] wyglądać jak wykwintne danie - chyba że, sami o to zadbamy. Brak zapachu trochę rozczarowuje, jednak smakowo pasta nadrabia. Choć wędzonej nuty tutaj za bardzo nie ma, tak można się trochę pozachwycać dodatkiem śliwki. Jej ilość jest taka jak powinna - nie za mało, nie za dużo. Doskonale czuć smak śliwki, ale bez wrażenia, że jemy powidła. [...]
[...] dodajemy liście laurowe oraz odrobinę kurkumy. Wlewamy zimną wodę - tyle, by jej poziom był równy z warzywami. Garnek przykrywamy zostawiając parze ujście. Warzywa gotujemy tak długo, aż będą mocno rozgotowane - powinno zostać niewiele wody. Kiedy uznamy, że warzywa są gotowe wszystko blendujemy. Najlepiej jest przetrzeć krem przez sitko, jednak [...]
[...] Chrupki jak to chrupki, zdrowe nie są. To, że są promowane jako wegańskie, niestety nie dodaje im walorów. Czy można je spożywać? Od czasu do czasu w niewielkich ilościach tak, ale traktujmy je, jak każde inne tego typu przekąski. Prawdą jest, jednak że wiele osób wpadnie w pułapkę przekonania: wege = zawsze zdrowe. Gdzie kupić: Rossmann Cena: [...]
[...] wymieszać ręką. Blaszkę na której będziemy piec wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie wysypać masę. Pieczemy w temperaturze około 170 stopni przez 40 minut. Jeśli tak jak ja lubicie bardziej chrupką granolę, na ostatnie 5 minut zwiększcie temperaturę do 180 stopni. Pilnujcie jednak by się nie spaliła. Jak granola wystygnie dodajemy do [...]
Są takie dni, że ciężko znaleźć czas na ugotowanie posiłku. Z pomocą wychodzi ALLNUTRITION i seria VEGANMEAL. Jedno z dań z nich to danie meksykańskie, które już po otwarciu pozwala nam poczuć niesamowity zapach przypraw. Jeśli lubisz dobrze doprawione dania, to z pewnością nie będziesz zawiedziony. Łatwość przygotowania to bardzo duży plus. [...]
[...] co sprawia, że pachnie i smakuje jak czekolada. Zdradza go jedynie lekki, naprawdę delikatny zapach kokosa. Co prawda, nie rozpływa się w ustach jak mleczna czekolada, to i tak dość dobrze ją naśladuje. Plusem batonika jest jego skład. Nie zawiera glutenu, oleju palmowego oraz dodatku cukru. Skład Miazga kakaowa, substancja słodząca: erytrytol, [...]
[...] 200 g fileta z kurczaka 150 g brokuła 10 g parmezanu kawałek chilli sól i pieprz 2 ml Cooking Spray najlepiej wersja Butter Jak wykonać: Pierś z kurczaka kroimy tak, by uzyskać jak największą powierzchnię. Mięso rozbijamy dość cienko, przyprawiamy i od wewnętrznej strony - tej na którą będziemy nakładać farsz pryskamy oliwą. Brokuła [...]
[...] z ciecierzycy, bobu i batatów? Są bardzo słodkie, ale nic w tym dziwnego. Wszystkie składniki mają słodkawy posmak, a bataty w szczególności, więc siłą rzeczy cały produkt taki jest. W niczym to jednak nie przeszkadza. Producent chyba nawet chciał, żeby tak było, bo nie czuć za bardzo dodanych przypraw. Zostały zatem dobrane tak, żeby jedynie [...]
[...] wkładamy do miski i dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Możecie upiec babeczki lub wykorzystać foremkę o średnicy około 12 cm - tak jak zrobiłam to ja. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe. Wartości odżywcze: Całe ciasto to tylko 470 kcal. Białko 39 g, Tłuszcze 19 g, Węglowodany [...]
[...] 50 g pieczarek świeża bazylia ulubiona dzika oliwa ulubiony dziki sos sól, pieprz, oregano, ulubione przyprawy do kurczaka Jak przygotować: Pierś z kurczaka nacinamy tak, by stworzyła nam jak największą powierzchnię. Rozbijamy ją i przyprawiamy ulubionymi przyprawami. Smażymy krótko z obu stron na dzikiej oliwie. Na blaszce wykładamy [...]
[...] kiedy zobaczyłam na pierwszym miejscu w składzie napój sojowy i fermentowany napój sojowy. Czar prysł, ale z drugiej strony, wszelkie twarożki są produktem mlecznym, tak więc i tutaj musiała się pojawić jakaś alternatywa. W końcu nie jest to pasta typowo warzywna. Konsystencja pasty bardzo przypomina różnego rodzaju serki kanapkowe, [...]
[...] na spodzie papierem do pieczenia, przelewamy gotową masę i pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Ciasto studzimy. 70 g proszku budyniowego miksujemy z 300 ml gorącej wody tak, by nie było grudek. Dodajemy pokrojone drobno morele - wszystko mieszamy i wykładamy na ciasto. Dekorujemy morelami. Gotowe. Idealne kiedy znajomi dzwonią, że zajrzą za [...]
[...] truskawki Sposób przygotowania: Świeże daktyle dokładnie zblendować, dodać siemię lniane, posiekane migdały oraz mąkę kokosową i dokładnie wymieszać. Dodać odrobinę wody, tak żeby masa była bardziej kleista i możliwe było uformowanie "koszyczków". Foremki do muffinków wysmarować olejem kokosowym i wykleić ciastem, formując "koszyczki". Banana [...]
Czego potrzebujemy: opakowanie ciasta francuskiego lekkiego 200 g Brzoskwiń w żelu jedno żółtko Jak wykonać: Ciasto rozwijamy i kroimy na 6 kawałków. Tak jak widać na zdjęciu nacinamy brzegi. Na środek każdego kawałka wykładamy owoce. Paski ciasta zakładamy na przemian. W ten sposób przygotowujemy każde ciastko. Układamy je na papierze do [...]
[...] na talerz, a na resztki oleju wrzucamy posiekaną cebulę. Podlewamy ją około 100 ml wody i chwilę dusimy. Z powrotem przekładamy do naczynia schab, zalewamy wrzącą wodą - tak by przykryła całe mięso. Doprawiamy do smaku i dusimy na wolnym ogniu około 2 h. Gotowe. Ja podaję z komosą i ulubioną sałatką. Wartości odżywcze Porcja mięsa dla 4 osób [...]
[...] 25g ryżu basmati 120g tuńczyka cukinia pieczarki rzodkiewki cebula bazylia przyprawy do smaku Sposób przygotowania: Ugotować ryż Wszystkie składniki należy zblendować, tak aby powstała gładka masa. Wyłożyć gotową masę na papier do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec ok. 45 min. do momentu aż placuszki będą [...]
[...] 6 pomidorków koktajlowych pieprz, sól, przyprawa suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim 5g masła klarowanego Sposób przygotowania: Jajka delikatnie wymieszać w misce tak, aby żółtko nie połączyło się z białkiem. Na rozgrzanym maśle podsmażyć poszatkowaną cebulkę, pomidorki pokrojone w plasterki oraz oliwki. Dodać jajka i posypać kawałkami [...]
[...] 15g nasion chia 250g truskawek Sposób przygotowania: Truskawki zblendować, dodać nasiona chia, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na noc. Odżywkę białkową wymieszać z niewielką ilością wody, tak aby była gęsta. Wyłożyć na wierzch puddingu. Udekorować truskawkami. Wartości odżywcze: Białko: 26g Tłuszcz: 6g Węglowodany: 20g 239kcal
[...] diecie troszkę za mało białek na kg masy ciała i zainteresowałem się tematem suplementacji. Poczytałem, stanęło na odżywce białkowej. Udałem się do certyfikowanego sklepu bo taki znajduje się nawet na moim osiedlu i została mi polecona na początek odżywka BSN Syntha-6 ale przez wielu ta odżywka nie jest uznawana za klasyczna białkową z względu na [...]
Witam wszystkich, chcialbym poruszyc dzisiaj pewien temat, dotyczacy spozywania bialka po treningu, kiedy jest ta najbardziej odpowiednia pora zeby wypic nasz proteinowy szejk !!??. Wiele osob konczacych trening ma w plecaku juz swoje gotowe szejki proteinowe, teraz pojawia sie pytanie czy to napewno dobry pomysl spozyc bialko bezposrednio po [...]