Czego potrzebujemy:
- opakowanie ciasta francuskiego lekkiego
- 200 g Brzoskwiń w żelu
- jedno żółtko
Jak wykonać:
Ciasto rozwijamy i kroimy na 6 kawałków. Tak jak widać na zdjęciu nacinamy brzegi. Na środek każdego kawałka wykładamy owoce. Paski ciasta zakładamy na przemian. W ten sposób przygotowujemy każde ciastko. Układamy je na papierze do pieczenia i smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy około 25 minut w 200 stopniach. Gdy się zarumienią - to oznacza, że są gotowe.
Wartości odżywcze:
Jedno ciastko to 189 kcal.
Białko 3,6 g, Tłuszcze 8,3 g, Węglowodany 24,2 g.
Smacznego!
Przepis skomplikowany :-D
Akurat pucha frużeliny do mnie idzie to się przetestuje.
Fajnie wygląda, trzeba spróbować.
Próbuj, na deser fajna sprawa. Czy do porannej kawki,.