[...] mogą wynikać pewne nieporozumienia. Serwatka z której produkuje się preparaty białkowe pochodzi w większości z procesu produkcji serów (czasami kazeiny). Zakład przerabia taką serwatkę jaką dostaje od producentów serów. Czasami sam te sery produkuje. Najczęściej są to sery na bazie mleka krowiego (przynajmniej w Europie), ale generalnie w [...]
[...] płuc, wszystko jak najbardziej w normie. Nie przeszkadzałoby mi to, ponieważ wiem, że niektórzy ludzie mają po prosu z natury 37,0+ i czują się dobrze, lecz ja tak nie miałem, od kiedy pamiętam zawsze miałem 36,6, a poza tym wcześniej nie mierzyłem tak często gorączki jak teraz, z prostego faktu - wcześniej czułem się dobrze, więc [...]
[...] by Qaz oraz Ellis w Ketoza. Fakty i mity. W żadnym wypadku nie można stosować CKD nie zaczerpnąwszy uprzednio z tej krynicy mądrości. - Uważam, że grzech jest niestety tak wpisany w nasze jestestwo, że obejść się bez niego nie sposób. Stąd odnajdziecie w diecie rzeczy, które tam znaleźć się nigdy nie powinny. Wy bądźcie mądrzejsi o moje [...]
[...] ze mnie wtedy wyciągnąć na tamtą chwilę, oczywiście brakowało i dalej brakuje masy mięśniowej ale nad tym też pracuję cały czas. Trenuję w piwnicy u siebie w domu xD takie realia i tak to wygląda, mieszkam na wsi jakby nie było, do lepszej siłowni mam 25km w jedną stronę więc daleko trochę żeby codziennie tyle km robić i oczywiście czas [...]
Witam,tak sobie grzebie w necie i znalazłem trochę fajnych informacji odnośnie bjj ,nie znalazłem podobnego artykułu tu na forum więc wrzucę bo ciekawe jeżeli jednak,nie przydatne i nie potrzebne to proszę o skasowanie art,wybrałem najciekawsze informacje, więcej na stronie ,którą podałem na dole. BJJ to przede wszystkim walka w parterze. Tutaj [...]
[...] dla zdrowego dorosłego człowieka są zadziwiająco niskie - 0,8-1,0 g/kg należnej masy ciała/24h. Co gorsze nikt nie porusza kwestii zapotrzebowania na konkretne aminokwasy takie jak leucyna, glutamina, tyrozyna czy też arginina, które, obok uczestniczenia w budowaniu białek ustrojowych, pełnią kluczowe funkcje metaboliczne w organizmie - o ile [...]
[...] Celem testu jest MASA ( mam również nadzieje na wzrost siły) . Czas trwania 8 tygodni, supli starczy na 7 ale ostatni tydzien daje na sprawdzenie swych wynikow (a kretka itak sie utrzyma do tego czasu). Postaram się wykorzystać jak najlepiej te suplementy oraz obiektywnie ocenić i przedstawic na co stać te suple. Jest to mój pierwszy test [...]
[...] siłowni znany jest paradygmat o tym, że w okresie jesienno-zimowym należy „masować" i „redukować" od wiosny, by latem móc pokazać się na plaży, etc. Niestety zwykle taki system to przepis na porażkę. Zwłaszcza, gdy w okresie jesienno-zimowym, przy nieumiejętnym prowadzeniu treningu zbyt duża ilość tkanki tłuszczowej odłoży się w [...]
[...] układu pokarmowego po spożyciu produktów z cukrem - laktozą. Budowa enzymu Enzymy budują proteiny i proteidy. Jednak zazwyczaj są to te drugie - białka złożone (białko takie składa się z części białkowej i części niebiałkowej np. witaminy). Część niebiałkowa może się łączyć trwale z enzymem oraz tymczasowo (podczas zachodzącej reakcji). [...]
[...] aktualnie i wcześniej preparaty: Kiedyś HMB gdy leczyłem kontuzję. Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: Narazie nie ma potrzeby ale z czasem oczywiście istnieje taka możliwość. Stosowane wcześniej diety: Żadna Ogólnie planuje stosowanie diety z niską ilością ww lecz troszkę się tego obawiam bo mam typ budowy endomorficzny a [...]
[...] do rozwoju mięśni. Głównym elementem niezbędnym do budowy mięśni jest białko, dlatego dieta na przyrost masy polega na spożywaniu większej ilości wysokiej jakości białek, a także węglowodanów złożonych, które chronią białko przed rozkładem. Najbardziej optymalny system zakłada, że należy jeść minimum 5-8 posiłków w ciągu dnia, z których każdy [...]
[...] na calym swiecie natrafiaja na szczatki skorupiakow, co swiadczy, ze jadano je jeszcze przed poczatkami rolnictwa! Podobnie jak wiekszosc produktow pochodzenia zwierzecego, takze owoce morza zawierają cholesterol: mieczaki mniej, bo 40-100mg na 100g, skorupiaki wiecej - 100-200mg. Bardzo duze ilosci cholesterolu znajdują się natomiast w ikrze [...]
[...] Ten aminokwas będzie ograniczał możliwości wykorzystania pozostałych aminokwasów w celu budowy białek ustrojowych. Czyli organizm nie będzie w stanie wykorzystać w pełni takiego białka. Jeżeli określony produkt będący źródłem białka, zawiera tylko 60% jakiegoś aminokwasu niezbędnego to oznacza, że organizm wykorzysta dane białko w 60% (owszem [...]
[...] sobie setek pytań co do diety, snu czy odżywiania, ja przedstawię Ci jedno, które przez ostatnie czasy wydało mi się kluczowe: DLACZEGO TO ROBISZ? jaki jest twój priorytet? -tak, pomogę Ci, odpowiem Ci jaka jest moja odpowiedź, a brzmi ona: ZDROWIEzdrowie i jeszcze raz ZDROWIE. A podjąłem tą decyzję, gdy ostatnio byłem w szpitalu na SORZE (nie [...]
[...] suplement diety oparty o naukowo opracowaną recepturę, obfitującą w najlepiej poznane i przebadane substancje aktywne silnie pobudzające proces termogenezy. To jedyny tak kompleksowy spalacz tłuszczu, którego synergistycznie działające składniki wspólnie pobudzają przemianę materii i redukcję tłuszczu z uwolnieniem energii cieplnej. [...]
Witam. W związku z dużą liczbą pytań na forum i maili postanowiłem zrelacjonować swoją jesienną redukcję. Krótko, zwięźle i na temat: Zacząłem od takich gramatur: Białko - 3g (240g) Węgle - 4g (320g) Tłuszcz - 1g (80g) Waga jak widać ~80 kg. Wzrost 183 cm. Po co redukcja? Żeby choć jeden raz mieć skórę jak pergamin. Łapanie fatu przychodzi mi [...]
[...] o współpracy między nerkami a skórą. Podobnie spożycie pewnych pokarmów, jak np. czosnku, powoduje cuchnący zapach potu. Koloryt skóry sygnalizuje niejednokrotnie o takich chorobach, jak niewydolność krążenia (objawiająca się sinicą skóry), choroba Addisona (brązowe zabarwienie) itp. Przebarwienie - w postaci plam - występuje również [...]
[...] szok dla całego organizmu. Organizm gromadzi więc wówczas elementy w nadmiarze, na zapas, aby w razie potrzeby pomniejszyć bilans kolejnych strat i aby następny szok nie był tak drastyczny jak poprzedni. Na tym właśnie polega istota adaptacji. Nadmierną utratę elementów ciała (mięśni) możemy wywołać treningiem. Gdy uwzględnimy suchą tkankę (bez [...]
[...] Trzymam się zasady , że jem w ciągu dnia regularnie co 2-3 godziny , 5-6 mniejszych posiłków , ostatni posiłek ( bez pieczywa) spożywam najpóźniej 2 godz. przed snem. Dietę taką zamierzam stosować do czasu ostatecznego „zgubienia” naddatku tłuszczu z organizmu. 2/ regularnych ( 3 x w tygodniu) ćwiczeń aerobowych w trybie interwałowym ; to one [...]
[...] został wzbogacony w anaboliczne aminokwasy: L-leucynę i L-glutaminę oraz substancje wzmagające trawienie i absorpcje białek (enzymy proteolityczne z ananasa i papai) a także β-ecdysteron, który wielokrotnie nasila wykorzystanie aminokwasów przez mięśnie do produkcji białek. Vasobolan [...]