Czego potrzebujemy:
- 200 g pure z dyni - upieczonej i zblendowanej
- 2 jajka
- 25 g mąki owsianej Quamtrax
- 7 g mąki kokosowej
- 20 g białka w ulubionym smaku - najlepiej czekoladowe, karmelowe, kawowe
- 10 g kakao
- 15 g Dziko słodkiego sosu
- łyżka cynamonu
- czubata łyżeczka przyprawy do piernika
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Jak wykonać:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pozostałe składniki wkładamy do miski i dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Możecie upiec babeczki lub wykorzystać foremkę o średnicy około 12 cm - tak jak zrobiłam to ja.
Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe.
Wartości odżywcze:
Całe ciasto to tylko 470 kcal.
Białko 39 g, Tłuszcze 19 g, Węglowodany 40 g.
Rada - pure z dyni możecie zamienić na pure z jabłek, śliwek lub banana - jednak wtedy makro musicie sobie wyliczyć. Węglowodany pójdą w górę.
Smacznego!