Czego potrzebujemy:

  • 200 g pure z dyni - upieczonej i zblendowanej
  • 2 jajka
  • 25 g mąki owsianej Quamtrax
  • 7 g mąki kokosowej
  • 20 g białka w ulubionym smaku - najlepiej czekoladowe, karmelowe, kawowe
  • 10 g kakao
  • 15 g Dziko słodkiego sosu
  • łyżka cynamonu
  • czubata łyżeczka przyprawy do piernika
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

Jak wykonać:

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pozostałe składniki wkładamy do miski i dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Możecie upiec babeczki lub wykorzystać foremkę o średnicy około 12 cm - tak jak zrobiłam to ja.

Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe.

Wartości odżywcze:

Całe ciasto to tylko 470 kcal.

Białko 39 g, Tłuszcze 19 g, Węglowodany 40 g.

Rada - pure z dyni możecie zamienić na pure z jabłek, śliwek lub banana - jednak wtedy makro musicie sobie wyliczyć. Węglowodany pójdą w górę.

Smacznego!