Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pozostałe składniki wkładamy do miski i dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Możecie upiec babeczki lub wykorzystać foremkę o średnicy około 12 cm - tak jak zrobiłam to ja.

Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe.

Wartości odżywcze:

Całe ciasto to tylko 470 kcal.

Białko 39 g, Tłuszcze 19 g, Węglowodany 40 g.

Rada - pure z dyni możecie zamienić na pure z jabłek, śliwek lub banana - jednak wtedy makro musicie sobie wyliczyć. Węglowodany pójdą w górę.

Smacznego!

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)