Witam Ciekawi mnie wasze zdanie w następującej kwesti. Otóż na ten moment waże jakieś 125 kg, przy bf powyżej 22-23%. Trening to typowo siłowy fbw 4x w tygodniu plus cardio w dnt. W dt mam 250g białka, 320-330 węgli i 60g tłuszczu. W dnt zmieniaja sie tylko węgle, tj. Schodze na 180 g, minimalne obniżam tłuszcze. W dt jest 2900kcal, w dnt 2200. [...]
Ok. Podniose tluszcze do 100 a odejme z wegli i zobacze co się bedzie działo. Wiem ze mocno tym razem przegiołem z dietą, ale w podobny sposób podchodzilem do treningów, gdzie musialem tak naprawde wypróbować kilka systemów żeby w końcu coś dobrać. Tak samo wyglądało z IF. Jadlem tak, siak w końcu wrzuciłem IF. Teraz kombinuje powoli z makro bo [...]
Przecież wiadomo, że skoro chcesz uzyskać przyrost masy mięśniowej to musisz uzyskać dodatni bilans kcal - więc do całości dodawaj po prostu więcej węglowodanów ;-) Gdybyś ucięła białko lub tłuszcze to poziom kcal byłby na tym samym poziomie a to (jak wiadomo) będzie jałowa robota :-))
Tak jak nie ma spalania miejscowego tak i ciężko przytyć we wskazanym przez siebie miejscu. Jeżeli rzeczywiście mamy bardzo szczupłą budowę ciała i zależy nam na tym by wzrosła zarówno waga jak i nasze obwody to należy zmodyfikować swoją dietę i trening. Trening nie służy jedynie redukcji, ale również ukształtowaniu ciała. Jest bardzo istotnym [...]
Niema czegoś takiego jak granica. Wszystko zależy od rodzaju diety , celu , preferencji danej osoby. Na swoim przykładzie powiem że o wiele lepiej reaguje na tłuszcze , świetnie sie czuje na dietach ckd i uważam że w MOIM PRZYPADKU powyżej 2g tłuszczu działa rewelacyjnie , nawet więcej. Lepiej sie trenuje , nigdy nie chodze z wypchanym brzuchem , [...]
[...] W mleku występują tłuszcze zwierzęce - a jak wiemy tłuszcz zwierzęcy powoduje zwiększenie ilości cholesterolu i wypłukuje wapń z organizmu, dlatego też mleko się odtłuszcza. Tłuszcze znajdujące się w orzechach i ziarnach np. słonecznika (najbardziej wartościowe) są przyswajalne przez organizm w 80%, podczas gdy tłuszcze z mleka - tylko w 20%. W [...]
[...] się w 2/3 z tłuszczów. Towarzyszą im witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. Żółtko jest bogate w składniki odżywcze i energetyczne. W 100g żółtka znajduje się około 350kcal. Tłuszcze zawarte w jaju mają złożony skład: około 60% to triacyloglicerole (in. trójglicerydy), ok. 30% to fosfolipidy, 6% - cholesterol w formie wolnej i zestryfikowanej, [...]
[...] swoją kaloryczność. Dodatkowo pod wpływem wysokiej temperatury dochodzi do utlenienia kwasów tłuszczowych, zwłaszcza gdy smażymy na nietrwałych tłuszczach roślinnych. Tłuszcze trans są szkodliwe dla naszego zdrowia, oddziałują również negatywnie na wrażliwość insulinową. Smażenie w gorącym tłuszczu doprowadza do powstawania związków [...]
mariuszpruszek - napisałem w poprzednim poście czemu wole tłuszcze. wochu25 -ja na twoim miesjcu poprostu dałbym sobie spokój z dietą zbilansowaną , na twoim miejscu albo węgle zredukowałbym do 100g dziennie a reszta kcal tłuszcze , coś ala low carb lub ewentualnie nisko trzymał tłuszcze i rozkręcał metabolizm węglami , choć stawiałbym na pierwszą [...]
[...] ta będzie wyższa – zalecane spożycie wynosi ok. 1,2 – 1,8g na kg masy ciała. Są to wartości orientacyjne, wyjściowe. W zależności od danego przypadku mogą się one różnić. Tłuszcze – dzienne spożycie tłuszczu powinno wynosić ok. 20-30% dziennej podaży kalorii. Istotne jest aby czerpać go z różnych źródeł, zarówno zwierzęcych jak i roślinnych. [...]
Teraz co do tortellini to mi się jako laikowi wydawało że skład jest w miarę ok , tzn tortellini też było inne , było to tortellini z prosciutto i serem firmy Rana, ma sporo białka na 100g , dokładnie wygląda to tak :127 g produktu :T:9,52g W:55,88g B:16,51 cukier:6,3 g , herbatniki tak oczywiście ale gorszy był ten jogurt tak na prawdę i wiem o [...]
Tłuszcze w naszej diecie są istotnym elementem utrzymania prawidłowego zdrowia. Bardzo ważne jest jednak to, ile i jakie tłuszcze spożywamy. Ilość tłuszczów w diecie uzależniona jest od rodzaju diety, jaki wybierzemy. W diecie low carb, w której bazujemy na tłuszczach, węglowodany stanowią od 30 do 150g w ciągu dnia. Białko standardowo 2 g/kg masy [...]
[...] tłuszczach do smażenia oraz zastosowaniu podstawowych zasad, które warto przestrzegać: Zasady smażenia: https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia Tłuszcze do smażenia: https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Znając odpowiedzi na te pytania, zdecydowanie będziemy mogli smażyć dobre jakościowo [...]
Witam W przypadku budowania masy niezbędna jest prawidłowo skomponowana dieta z dodatnim bilansem kalorycznym. W tym celu najczęściej powinniśmy obliczyć nasze zapotrzebowanie i dodać do tego pewną ilośc kcal. Możemy manipulować ilością makroskładników mających charakter energetyczny takich jak węglowodany i tłuszcze. Białko należy trzymać na [...]
A wiec tak, gram w pilke w IV lidze i mam problem, poniewaz chcialbym przybrac na masie (mowa o miesniach, a nie o tkance tluszczowej) i akurat teraz jest okazja bo mam miesiac czasu bez treningow (jest tzw. przerwa zimowa)odzywiam sie dobrze, tzn. staram sie dostarczac duzo BIALKA (piers kurczaka, tunczyk, zielone warzywa, mleko, ser bialy) [...]
[...] podstawą jest odpowiednia dieta. Białka wcale nie trzeba tak dużo, 1,5 - 1,8/kg zazwyczaj wystarcza. Ważna jest ilość węglowodanów złożonych i zdrowych źródeł tłuszczu. Tłuszcze powinieneś zjadać w każdym posiłku, oprócz tych przed i po treningu. Zdrow źródła tłuszczy dla Ciebie: jaja całe, oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy. Do podbicia [...]
Więc masz na mój gust kilka opcji: albo dorzucisz 20 minut biegu po treningu, brzuch będziesz ćwiczył w dni wolne od treningu - przykładowo ABSII. Ja osobiście zrobiłbym: 3x w tyg trening - zawrzeć w nim na początku lub na końcu dodatkowe ćwiczenia na brzuch. 3x w tyg trening aerobowy - bieg 40-60 minut, lub jazda na rowerze ok 60 minut. 1 dzień [...]